Πρόβλημα εικόνας σε SONY 46X3500...

Απάντηση: Re: Πρόβλημα εικόνας σε SONY 46X3500...

το πρόβλημα σαφώς και συνεχίζει να υπάρχει...τώρα εμφανίζονται και χρωματιστές γραμμές σε ολόκληρο το πάνελ! :furious3: αν την κλείσω και την ανοίξω αμέσως, όλα είναι ρολόι και πάλι! ...προς στιγμήν βέβαια, μιας και σε κάποια φάση ξαναμανα απο την αρχή...

Βασικά θέλω να κάνω κράτι μέχρι την νέα χρονιά και να τσιμπήσω μια 3D δεύτερης φουρνιας, γιατί αυτές της πρώτης τις φοβάμαι λίγο...
οπότε ίσως θα πρέπει να ψιλοψάχνω για τον αντικαταστάτη από τώρα γιατί δεν ξέρω πότε θα με αφήσει η σόνυ μου...800-900 για επισκευή δεν θα δώσω πάντως!
σε περίπτωση που θα έπερνα μια αυριο, ποια lcd θα μου προτείνετε με 46"+ και με καλύτερη εικόνα απο την χ3500 μου? Δεν πρόκειτε πάντως να ξαναπάρω απο την κορυφή των εταιριών...

Όταν σου το παρουσιάζει, δοκίμασε να "στραβώσεις" λίγο το πάνελ ,απλά για να επιβεβαιώσεις (πρόχειρα) ότι αυτό φταίει!

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα εικόνας σε SONY 46X3500...

Όταν σου το παρουσιάζει, δοκίμασε να "στραβώσεις" λίγο το πάνελ ,απλά για να επιβεβαιώσεις (πρόχειρα) ότι αυτό φταίει!

δλδ να το παραγωνιάσω λίγο πιέζοντας το ελαφρα σε μια γωνία, πχ κάτω δεξιά?

το δοκίμασα και επηρεάζεται η εικόνα (την βελτίωσε λίγο)...στο συγκεκριμένο σημείο που δοκίμασα κάτω δεξιά δλδ. Αυτό σημαίνει πάνελ παιδιά?

το δοκίμασα και επηρεάζεται η εικόνα (την βελτίωσε λίγο)...στο συγκεκριμένο σημείο που δοκίμασα κάτω δεξιά δλδ. Αυτό σημαίνει πάνελ παιδιά?

Κατά πάσα πιθανότητα ναι.:bawling:

...επειδή τελευταία δεν ασχολήθηκα με το θέμα, υπάρχουν lcd >46" που να είναι καλύτερες γενικά και ιδιαίτερα στο μαύρο απο την σόνυ μου και να βρίσκονται στην κατηγορία των +-1500 ευρώ?

Θα ψαξεις να βρεις καποιο μοντελο με local dimming και κατα προτιμηση με πραγματικο (πανω απο 200 περιοχες) και οχι ψευτο-dimming (spot dimming/precision dimming κτλ).

Θα ψαξεις να βρεις καποιο μοντελο με local dimming και κατα προτιμηση με πραγματικο (πανω απο 200 περιοχες) και οχι ψευτο-dimming (spot dimming/precision dimming κτλ).

Μια και το έφερε η συζήτηση,να σε ρωτήσω,ποιές οι πρακτικές-εμφανείς στο μάτι,διαφορές μεταξύ 224 περιοχών με τις αντίστοιχες 512 των toshiba π.χ. ??

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα εικόνας σε SONY 46X3500...

Οσες περισσοτερες οι περιοχες τοσο μικροτερο το φαινομενο halo-blooming...

P1010643.JPG

Bεβαια και οι 512 ζωνες ειναι αστειος αριθμος οταν στις πλασμα εχουμε ελεγχο του φωτος ανα pixel (2 εκ. σημεια ελεγχου δηλαδη).

Η Panasonic φταιει που οι LCD ειναι "σουρωτηρια" και ξεφευγει το φως?:flipout:

Αν είναι τόσο σουρωτήρια, γιατί δεν έβαλε δίπλα τις τηλεοράσεις μαζί με τα πάνελ τους, να βλέπει ο κόσμος το τελικό αποτέλεσμα; :flipout:

Δηλαδη εσυ θα εβλεπες αποτελεσμα απο μια φωτογραφια 600x320?

Εκτος και αν αναγνωρισες οτι η μεσαια ειναι Philips οποτε μπορεις ανετα να βγαλεις το αποτελεσμα και τωρα.:flipout:

Καλά, εγώ σε αυτή την προπαγάνδα των 2εκ σημείων ελέγχου έχω τοποθετηθεί καιρό τώρα...

Mήπως οι Plasma δεν έχουν "διαρροές";

Μπορούν τα εικονοστοιχεία τους να σβήσουν εντελώς, σε πάνελ εν λειτουργία;

Η μήπως δεν χωρίζονται σε οριζόντιες λωρίδες με φωτεινότητα ανάλογης του τι δείχνουν, λόγω APL; :flipout:

Δεν έχει νόημα να κοιτά κανείς επιμέρους σημεία, το σύνολο μετράει...
Το να βάλεις το προϊόν σου δίπλα σε κατεστραμμένα άλλα, και όχι σε κανονική λειτουργία, τι λέει για το προϊόν σου;

Δεν έχει νόημα να κοιτά κανείς επιμέρους σημεία, το σύνολο μετράει...
Το να βάλεις το προϊόν σου δίπλα σε κατεστραμμένα άλλα, και όχι σε κανονική λειτουργία, τι λέει για το προϊόν σου;

Γιατι κατεστραμενο ειναι?

Και σε εκθεσεις αυτοκινητων βαζουν μηχανικα μερη (κιβωτια , μηχανες κτλ) εκτεθειμενα για να φαινεται πως λειτουργουν.

Βεβαια ισως να μην εχεις παει σε καποια τετοια εκθεση δεν ξερω.

Γιατι κατεστραμενο ειναι?

Και σε εκθεσεις αυτοκινητων βαζουν μηχανικα μερη (κιβωτια , μηχανες κτλ) εκτεθειμενα για να φαινεται πως λειτουργουν.

Βεβαια ισως να μην εχεις παει σε καποια τετοια εκθεση δεν ξερω.

Από τις άλλες εταιρίες ή την δικιά τους;

Από την ίδια εταιρεία οσα εχω δει....