[Πρόβλημα] Έλεγχος HTPC και Imon

infinite2

New member
11 December 2008
6
Καλησπέρα σε όλους.

Νέος στο forum και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Έχω ένα harmony remote και θέλω να μπορώ να ανοίγω και και να κλείνω το HTPC μου με αυτό. Επίσης έχω εγκαταστήσει και ένα δέκτη υπερύθρων που κουμπώνει πάνω σε USB θύρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ή μητρική μου (asus P5k3 deluxw with wifi) δυστυχώς δεν κρατάει ρεύμα στις usb σε κατάσταση S3 (Sleep) και ούτε έχει ρυθμήσεις στο bios για ξύπνημα μέσω usb. Άρα την επαναφορά από sleep ή ακόμα και hibernate μέσω Remote την ξεχνάμε.

Το μόνο που μου μένει είναι να βρω κάποιο άλλο σύστημα που μπορεί να ανοίγει και να κλείνει το pc ή και να μπορεί να το επαναφέρει απο sleep μέσω remote.

Έχω διαβασει ότι το Imon σε συνδυασμό με μια VFD display μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχω βρει πουθενά κάποιο κατάστημα που να το προμηθεύει. Επίσης, το imon μπορεί να αντιγραφεί από το harmony;

Αν έχετε κάποια πληροφορία για το που μπορώ να το βρω ή έστω μια άλλη προσέγγιση στο πρόβλημά μου θα χαρώ πολύ να σας ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ

G

Καλησπέρα σε όλους.

Νέος στο forum και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Έχω ένα harmony remote και θέλω να μπορώ να ανοίγω και και να κλείνω το HTPC μου με αυτό. Επίσης έχω εγκαταστήσει και ένα δέκτη υπερύθρων που κουμπώνει πάνω σε USB θύρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ή μητρική μου (asus P5k3 deluxw with wifi) δυστυχώς δεν κρατάει ρεύμα στις usb σε κατάσταση S3 (Sleep) και ούτε έχει ρυθμήσεις στο bios για ξύπνημα μέσω usb. Άρα την επαναφορά από sleep ή ακόμα και hibernate μέσω Remote την ξεχνάμε.

Το μόνο που μου μένει είναι να βρω κάποιο άλλο σύστημα που μπορεί να ανοίγει και να κλείνει το pc ή και να μπορεί να το επαναφέρει απο sleep μέσω remote.

Έχω διαβασει ότι το Imon σε συνδυασμό με μια VFD display μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχω βρει πουθενά κάποιο κατάστημα που να το προμηθεύει. Επίσης, το imon μπορεί να αντιγραφεί από το harmony;

Αν έχετε κάποια πληροφορία για το που μπορώ να το βρω ή έστω μια άλλη προσέγγιση στο πρόβλημά μου θα χαρώ πολύ να σας ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ

G

Ψαξε αν εχει jumper σχετικα με USB device wake-up. Σε δικες μου asus μητρικες λεει να το θεσεις στη θεση +5VSB για να ξυπνα απο S3 & S4 sleep states.

Ευχαριστώ για την απάντηση Savan,

Έχω φάει μια βδομάδα απ τη ζωή μου σκαλίζοντας την P5k3 deluxe γι αυτό το jumper. Διάβασα το manual, πόσταρα στο forum της Asus, έστειλα και ερώτηση στο τεχνικό της τμήμα αλλά τίποτα. Η απάντηση τους ήταν μισή γραμμή που μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να ξυπνήσω το pc μέσω usb.

Γι αυτό πιστεύω ότι η μαλλον η μόνη λύση είναι μια vfd display που κουμπώνει πάνω στη motherrboard και ένα remote που ελπίζω να μπορέσω να το κοπιάρω στο harmony που έχω.

Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση για ή κάποια πληροφορία για το που μπορώ να βρω στην Ελλάδα ένα τέτοιο συστηματάκι θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ πολύ

G

PS Έψαξα ακόμα και στο πλαίσιο για καινούρια motherboard που να έχει αυτό το jumper, να χωράει στο κουτί μου (thermaltake mozart vc4000) και να υποστηρίζει Intel quad core αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι. Αν έχεις και γι αυτό κάποια πληροφορία θα χαρώ να την ακούσω.

To imon http://www.soundgraph.com/vfd-feature-en/ κανει αυτο που θες. παιρνει ρευμα απο το atx 20/24 pin power connector, απο το Standby ρευμα που ολες οι atx μητρικες εχουν, και παρεμβαλλεται μεταξυ του PowerSW 2pin wire απο το κουτι στη μητρικη. αρα μπορει και αναβει το συστημα σε καθε περιπτωση. Αν δεν θες VFD και 5.25", υπαρχει και το http://www.soundgraph.com/inside-installation-en/ σε 3.5", με τον ιδιο τροπο λειτουργιας power on/off και τηλεχειριστηριο, απλα χωρις VFD.
Σχετικα τωρα με μητρικες που να εχουν το usb wake-up jumper, τι να σου πω. δυο Asus που εχω εδω ( P5N-E SLI και P5GC ) το εχουν. Εγω στη θεση σου θα κοιταγα στο site της asus ενα-ενα τα manual των μητρικων που παιρνουν τον επεξεργαστη σου, και μετα θα εψαχνα σε πλαισιο η αλλου ( κοιτα και σε πλαισιο stock ) μηπως βρω καποια απο οσες στο manual φαινεται να εχει το jumper αυτο.

Σε ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις Savan.

Ήσουν κατατοπιστικότατος.

Μάλλον για το imon inside με βλέπω λόγω χώρου στο κουτί.

Σχετικά με τις motherboards. Θα τσεκάρω να δω αν βρω κάτι.

Στην Ελλάδα ξέρεις κάπου που πουλάει imon; Αλλιώς να το παραγγείλω απ το site.

Και πάλι ευχαριστώ

G

Δυστυχως λιγο που κοιταξα στο skroutz.gr δεν ειναι να φερνει κανεις τα imon σκετα, μονο htpc κουτια με το imon. Παλιοτερα υπηρχαν παντως. Ψαξε και λιγο παραπανω, αν και απο οτι υποθετω καλυτερα να παραγγειλεις κατευθειαν απο εξωτερικο, εχει γινει και η βενζινη ειδος εν ανεπαρκεια, δεν ειναι εποχη για ψαξιματα και ασκοπες μετακινησεις.

Έχω ψάξει και εγώ στο ιντερνετ αλά δεν βρήκα τίποτα οπότε μάλλον με βλέπω να το παραγγέλνω.

Όχι τίποτα άλλο δεν πρόλαβα να γεμίσω το αμάξι και όχι μόνο imon δεν θα βρω αλλά θα μείνω κιόλας!!

Anyway, και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια

G