Προβλημα: Ενισχυση TV σηματος και αναπαραγωγη avi/srt

JohnC

New member
31 January 2009
7
Καλημέρα σε όλους,
Αρχιζω με το τον υπάρρχον εξοπλισμο: 40w4000 και PS3 στο σαλονι, Desktop με Ethernet σε wireless router στην αλλη ακρη του σπιτιου(Conn-X 8Mbps), ΕνοΝ80 laptop με wifi adaptor (2MBps) για INTERΝΕΤ οπουδηποτε μεσα στο σπιτι.

Το σήμα της κεραιας (πολυκατοικιας) ειναι σχετικα χαλια και παρουσιαζει ειδωλα, κόκκο (ακομα και στα ψηφιακά καναλια) στην τηλεοραση. Το πρωτο μου προβλημα ειναι να βελτιωσω το τηλεοπτικο σημα. Εχω σκεφτει Conn-X IPTV (15Euro/μήνα), NOVA (μοιρασμένο κόστος 20/μήνα), ενισχυτη σήματος πριν την τηλεοραση, Home cinema με upscaler 1080p κλτπ. Είμαι σχετικα ασχετος με το χώρο του AV οπότε δεν σκαμπάζω πολυ απο συνδεσμολογιες και λυσεις.

Το δευτερο ειναι η αναπαραγωγη avi/mkv files + srt υποτιτλους. Δοκίμασα μέσω Window Media player streaming server (λαπτοπ) αλλά κάνει κοψίματα καθε 20 ~30", μαλλον λόγω bandwidth. Eβαλα τα αρχεία στο PS3 αλλα δεν έχω υποτιτλους. Απο το λαπτοπ με VGA παιζει avi αλλά ζορίζεται με mkv (εικόνα και ήχο).

Υπηρχε μια προταση για ενσωμάτωση υποτίτλων με το avi αλλά παράγει dixv αρχειο που ειναι σε φορματ που δεν υποστηρίζει το PS3, ακομα και όταν άλλαξα την καταληξη σε avi. Χώρια, που λόγο έλλειψης χρόνου δεν υπάρχει η δυνατότητα re-encoding/burn disk etc (παρε απο δω το αρχειο, ριχτο εκει, re-encode it,να μην ειναι στο ιδιο φακελο, encode subs in UTF8 κτλπ)

Υπάρχει καποια λύση με τον υπαρχων εξοπλισμο να φτιάξω τα avi/mkv? Κάποιο κουτι που να μου λύσει το πρόβλημα με το σήμα και την αναπαραγωγή avi/mkv+srt?

Στην χειρότερη θα πρεπει να μαζέψω λεφά για HTPC, οποτε θα μου παρει κανα 2μηνο :-(

Δεχτές όλες οι ιδέες - προτάσεις. Αν μπορείτε πείτε και κανα ενδεικτικο κοστος καθώς και πως υλοποιείται η λύση που προτείνετε...:grinning-smiley-043
Βοηθείστε ενα ανήδεο, απελπισμένο να μην τα πληρώσει χρύσα τσαμπα...
ευχαριστώ
 
Ισως να κοίταζες κάποια λύση του στυλ WD Media Player ή Egreat και τα συναφή. Για το τηλεοπτικό σήμα, τι ακριβώς εννοείς "χιόνια" στα ψηφιακά (της ΕΡΤ υποθέτω);
Τα ψηφιακά ή δεν θα παίζουν καθόλου, ή θα έχουν σπασίματα και οριζόντια μεγάλα τετράγωνα. Αλλά χιόνι; Νομίζω δεν γίνεται...