Πρόβλημα επιλογής προβολέα για δύσκολους λύτες...

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Καλησπέρα σε όλους,
Καθότι νέος στα προβολικά ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν λάθη.
Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής:
Ο χώρος που θα τοποθετηθεί ο προβολέας είναι ενιαίος κουζίνα-καθιστικό. Επειδή υπάρχουν ενστάσεις για τρύπημα του ταβανιού για την τοποθέτηση του προβολέα μπορώ να τον τοποθετήσω πάνω από το ντουλάπι της κουζίνας σε απόσταση 5,80 μ. από την οθόνη προβολής (δεν την έχω αγοράσει). Ο καναπές είναι στα 3.50 μ. από την οθόνη προβολής. Η οθόνη προβολής μπορεί να είναι μέχρι 2,20 μ. μέγιστο πλάτος.
Βάζοντας τώρα αυτές τις αποστάσεις στο calculator του Projectorcentral για να μου βγάλει ποιοί προβολείς είναι συμβατοί δεν μου βγάζει κανένα. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να λύσω αυτό το πρόβλημα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Μάλλον δεν θα αποφύγεις το κρέμασαμα στο ταβάνι. Η απόσταση του ντουλαπιού σου είναι πολύ μεγάλη για τόσο μικρή οθόνη και δύσκολα θα βρείς προβολέα με τέτοιο φακό. Επίσης καλό είναι να αποφύγεις να βάλεις τον προβολέα μέσα στην κουζίνα μιας και οι υδρατμοί και τα κορεσμένα λίπη αποτελούν παράγοντα που θα επηρεάσει αρνητικά την μακροζωια του.

tegonik σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Όσον αφορά την κουζίνα δυστηχώς είναι μονόδρομος...

δεν μπορεις να τον βαλεις κουζινα για τον λογο που σου εγραψαν παραπανω

Τότε μάλλον με βλέπω να φτιάχνω κανένα ορθοστάτη και να τον τοποθετώ μόνο στις προβολές...:chinscratch:

Έίσαι σίγουρος πως ο EPSON 3500 δεν σου κάνει??
Έχει τεράστιο ζοομ και νομίζω ότι από αυτή την απόσταση θα σου βγάλει την εικόνα που θέλεις.

Θα μπορουσες να φτιαξεις ενα "δοκαρι" απο γυψοσανιδα στο σημειο που θα εβαζες τον προβολα στο ταβανι, (απο ακρη σε ακρη), επαρκως φαρδυ για να χωραει εντος ο προβολεας, χωρια που δεν φαινοταν τιποτα απο καλωδια (ρευματος, HDMI), εβαζες και κανα σποτακι....
Αρχηγος.

Έίσαι σίγουρος πως ο EPSON 3500 δεν σου κάνει??
Έχει τεράστιο ζοομ και νομίζω ότι από αυτή την απόσταση θα σου βγάλει την εικόνα που θέλεις.

Σύμφωνα με το projector central στα 5.8 μ. απόστασης προβολέα-οθόνης μου δίνει 3.15 μ πλάτος οθόνη (εγώ έχω ωφέλιμο χώρο μέχρι 2.3 μ) και ελάχιστη προτεινόμενη απόσταση θέασης 4.4μ (εγώ έχω μόνο 3.5μ).:frown:

Θα μπορουσες να φτιαξεις ενα "δοκαρι" απο γυψοσανιδα στο σημειο που θα εβαζες τον προβολα στο ταβανι, (απο ακρη σε ακρη), επαρκως φαρδυ για να χωραει εντος ο προβολεας, χωρια που δεν φαινοταν τιποτα απο καλωδια (ρευματος, HDMI), εβαζες και κανα σποτακι....
Αρχηγος.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. :a0210:
Δύο ερωτησούλες:
1.Εκεί που θα είναι προβολέας θα το έχω ανοιχτό όταν δεν θα προβάλει ή το φτιάχνω με κάποιο πορτάκι;
2. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται από τους υδρατμούς και τα κορεσμένα λίπη που ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω;

oχι , εννοει να μην τον βαλεις στην κουζινα αλλα στο σαλονι και να τον "κρυψεις" σε ψευτοκουτελο.
Την κουζινα την ξεχνας.

oχι , εννοει να μην τον βαλεις στην κουζινα αλλα στο σαλονι και να τον "κρυψεις" σε ψευτοκουτελο.
Την κουζινα την ξεχνας.

Δυστυχώς είναι τέτοια η διαρύθμιση χώρων και οπτικοακουστικών μέσων στο σπίτι που μόνο στο καθιστικό-κουζίνα μπορώ να τον βάλω. Αν δεν μπορώ να τον προστατεύσω με κάποιο τρόπο τότε θα πάω στη λύση να τον τοποθετώ (σε κάποιο ορθοστάτη, τραπέζι...) κάθε φορά που θα θέλω να προβάλω...

όχι πάλι, εννοεί να φτιάξεις ένα κουτί στύλ δοκάρι πάνω και λίγο πιο πίσω απο τον καναπέ σου!
Έτσι αντί για τον προβολέα που δεν θέλεις να φαίνεται, θα φαίνεται μόνο ένα ψευτο-δοκάρι σαν να είναι απο την κατασκευή του σπιτιού.
Απο κεί και περα εφόσον σε βολεύει η κατασκευή ή βάζεις κάποιου είδους πορτάκι ή βάζεις lift για να ανεβοκατεβαίνει ο προβολέας. Κάποια μέλη το έχουν κάνει έτσι - αν ψάξεις στις παρουσιάσεις κάτι θα βρείς να πάρεις ιδέες.

Την τοποθέτηση πάνω απο την κουζίνα την ξεχνάς γιατί έστω και να αποφύγεις τις αναθυμιάσεις και τους υδρατμούς που βγαίνουν απο τον φούρνο και τα μάτια, δεν βρίσκεις προβολέα που απο τέτοια απόσταση να μπορεί να σου δώσει τόσο μικρό κάδρο.

Σύμφωνα με το projector central στα 5.8 μ. απόστασης προβολέα-οθόνης μου δίνει 3.15 μ πλάτος οθόνη (εγώ έχω ωφέλιμο χώρο μέχρι 2.3 μ) και ελάχιστη προτεινόμενη απόσταση θέασης 4.4μ (εγώ έχω μόνο 3.5μ).:frown:

Συγνώμη που επιμένω ,είμαι όμως σχεδόν σίγουρος! ότι σύμφωνα με το projector central ο TW3500 σου δίνει εικόνα 230cm από απόσταση 3,1 - 6,6 m .Άρα στα 5.8 μέτρα που θες μπαίνει άνετα.

Πάντως για να είσαι σίγουρος πάρε τηλέφωνο στο 2106828616 στην EPSON HELLAS και ζήτα τον κύριο Δημ. Μπότσιο . Θα σου πει ακριβώς αν βγαίνει η εικόνα ή όχι.

Συγνώμη που επιμένω ,είμαι όμως σχεδόν σίγουρος! ότι σύμφωνα με το projector central ο TW3500 σου δίνει εικόνα 230cm από απόσταση 3,1 - 6,6 m .Άρα στα 5.8 μέτρα που θες μπαίνει άνετα.

Πάντως για να είσαι σίγουρος πάρε τηλέφωνο στο 2106828616 στην EPSON HELLAS και ζήτα τον κύριο Δημ. Μπότσιο . Θα σου πει ακριβώς αν βγαίνει η εικόνα ή όχι.

OK, θα το τσεκάρω ευχαριστώ...

Τελικά όντως με 1,15 ζούμ ο tw3500 σου βγάζει 2,30 απο τα 5,80!

Για του λόγου το αληθές

tw3500.jpg

Οπότε αν θές να τον τοποθετήσεις εκεί, σου χρειάζεται ένα είδος ντουλαπιού που να κλείνει ερμητικά όταν δεν χρειάζεσαι τον προβολέα έτσι ώστε να απο φύγεις τα προβλήματα απο τις αναθυμιάσεις!

Τελικά παιδιά έχετε δίκιο.
Όσον αφορά την προστασία του προβολέα όταν θα είναι κλειστός αντί για ντουλάπι (που όπως αναφέρει και ο Δημήτρης θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο) μπορώ να χρησιμοποιήσω μια κουκούλα (με κάποιο υλικό αδιάβροχο ενδεχομένως) με ένα καλό σφιχτό δέσιμο;