Πρόβλημα επιλογής προβολέα για δύσκολους λύτες...

Θα μπορούσες, αλλά δεν θα ήταν εξαιρετικά άβολο το βάλε-βγάλε τον προβολέα από την κουκούλα; Κάθε φορά θα πρέπει να τον ρυθμίζεις (ακριβή τοποθέτηση, focus, zoom, κτλ).

Θεωρείς ότι όσο προσεκτικά και αν του φοράω την κουκούλα θα έχω πρόβλημα με τις ρυθμίσεις;

Δεν θα χρειάζεται να τον σηκώνεις για να περνάς την κουκούλα; Τη στιγμή που μιλάμε για αεροστεγές κλείσιμο; Αν τον σηκώνεις, αναγκαστικά τον μετακινείς.. κτλ κτλ.

Όχι δεν θα τον ακουμπήσω πάνω στο ντουλάπι, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω βάση τοίχου που θα τοποθετηθεί στον τοίχο πάνω από το ντουλάπι.

Tα καλωδια, φανταζομαι τα εχεις σκεφτει (τα μηκη τους δλδ)

Για ριξε κανα δυο φωτος του χωρου, μπας και πουμε και καμια αλλη ιδεα

(Τι ειναι πισω απο τον τοιχο που ειναι τα ντουλαμπια της κουζινας?)

Tα καλωδια, φανταζομαι τα εχεις σκεφτει (τα μηκη τους δλδ)

Για ριξε κανα δυο φωτος του χωρου, μπας και πουμε και καμια αλλη ιδεα

(Τι ειναι πισω απο τον τοιχο που ειναι τα ντουλαμπια της κουζινας?)

Κοίτα, με ένα 15μετρο HDMI καλύπτομαι, παροχή ρεύματος θα τραβήξω με κάποιο τρόπο (από την πρίζα του ψυγείου π.χ.).
Πίσω από τον τοίχο από τα ντουλάπια της κουζίνας είναι παιδικό υπνοδωμάτιο.

Ορίστε και 2 φώτο από τον χώρο μου. Η πρώτη φωτο απεικονίζει τον χώρο που θα στήσω την οθόνη (σκέφτομαι να την βάλω στο κούτελο του δοκαριού). Το μήκος της οθόνης στα 2.3 μ που έχω αναφέρει σε προηγούμενο post ορίζεται αριστερά από το φωτιστικό και δεξιά από τον τοίχο. Η δευτερη φώτο απεικονίζει το μέρος του τοίχου πάνω από το ντουλάπι που σκέφτομαι να βάλω τον προβολέα.

http://img375.imageshack.us/img375/1474/img2290u.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/7706/img2292x.jpg

Αν θα μπορουσες να τις "ανοιγες" λιγο θα βοηθουσε πολυ.

Με ηχεια τι θα κανεις ?
(εννοω που θα τα βαλεις)

Με ηχεια τι θα κανεις ?
(εννοω που θα τα βαλεις)

Το δεξί από τα μπροστά διακρίνεται στη φωτογραφία, το μπροστά κεντρικό το έχω τώρα κάτω από την τηλεόραση όταν θα βάλω τον προβολέα θα το μετακινήσω λίγο δεξιά προς το κέντρο της οθόνης ενώ έχω και δύο δορυφόρους κοντά στον καναπέ.

Καταλαβα.
Κατι ακομη, το κρεμαστο φωτιστικο, δεν θα ενοχλει ?

Γι'αυτό θα πάω σε οθόνη μέχρι 2.3 μ . Σε αυτή την απόσταση πιστεύω ότι δεν θα ενοχλεί ( 2.3μ είναι περίπου η απόσταση από το φωτιστικό μέχρι τον δεξιό πλάγιο τοίχο που φαίνεται στην φωτογραφία).

Γι'αυτό θα πάω σε οθόνη μέχρι 2.3 μ . Σε αυτή την απόσταση πιστεύω ότι δεν θα ενοχλεί ( 2.3μ είναι περίπου η απόσταση από το φωτιστικό μέχρι τον δεξιό πλάγιο τοίχο που φαίνεται στην φωτογραφία).

απο την φωτο,δεν μπορω να καταλαβω ποση ειναι η αποσταση του φωτιστικου σου απο εκει που θες να βαλεις το πανι.
εαν εχεις κανα 2,5αρι μετρα αποσταση και θες να βγαλεις γυρω στις 100`,
σε παιρνει νομιζω να βγαλεις το φωτιστικο και με μια βαση οροφης,
να καρφωσεις εκει το προβολι.
ετσι θα κερδισεις σημαντικα σε φως και ευκρινεια,αφου η αποσταση θα ειναι σαφως μικροτερη αποσταση πανι/βιντεοπροβολεα,απο εκει που αρχικα θες να τον βαλεις.

απο την φωτο,δεν μπορω να καταλαβω ποση ειναι η αποσταση του φωτιστικου σου απο εκει που θες να βαλεις το πανι.
εαν εχεις κανα 2,5αρι μετρα αποσταση και θες να βγαλεις γυρω στις 100`,
σε παιρνει νομιζω να βγαλεις το φωτιστικο και με μια βαση οροφης,
να καρφωσεις εκει το προβολι.
ετσι θα κερδισεις σημαντικα σε φως και ευκρινεια,αφου η αποσταση θα ειναι σαφως μικροτερη αποσταση πανι/βιντεοπροβολεα,απο εκει που αρχικα θες να τον βαλεις.

Η απόσταση του φωτιστικού από το πανί είναι γύρω στο 1,2μ, αλλά εκτός αυτού αν προτείνω να βγάλω το φωτιστικό και να καρφώσω προβολέα η επόμενη κίνηση πιστεύω θα είναι να μου τον καρφώσει στο κεφάλι...:D

Η απόσταση του φωτιστικού από το πανί είναι γύρω στο 1,2μ, αλλά εκτός αυτού αν προτείνω να βγάλω το φωτιστικό και να καρφώσω προβολέα η επόμενη κίνηση πιστεύω θα είναι να μου τον καρφώσει στο κεφάλι...:D

ωχ..ωχ..ωχ...βολεψου οπως το σκεφτηκες.ετσι κι`αλλιως η αποσταση εινα μικρη..

Αν ο λογος που θα πας σε οθονη-κουτσουλια 2,20 μετρων (100"), ειναι το φωτιστικο, ειναι λαθος....

Υπαρχεουν τουλαχιστον 2 τροποι για να μην ενοχλει την μεγαλυτερη οθονη:

1. Αντικαθιστας το υπαρχον με μια ωραιοτατη πλαφονιερα (ας ειναι και φωτιστικο οροφης με σποτακια - γκουρμε)

2. Με ωραιοτατο σπιραλ ηλεκρολογικο καλωδιο, μεταφερεις λιγο περα το υπαρχον.

Κοιτα.
Για να γινει σωστη δουλεια, θα πρεπει η συζυγος να βοηθησει λιγο.
Καταλαβαινω απολυτα το να μην της αρεσει η ασχημια ενος προβολεα που θα κρεμεται σαν δρεπανι πανω απο τα κεφαλια σας.
Μην αποριπτεις τοσο ευκολα την λυση που σου εγραψα παραπανω (ποστ #9)

Μην αποριπτεις τοσο ευκολα την λυση που σου εγραψα παραπανω (ποστ #9)

Δεν την έχω απορρίψει ίσα ίσα θα μου έδινε και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή προβολέα γιατί τώρα είναι μονόδρομος ο tw3500. Το πρόβλημα είναι ότι στα 4-4.5 μ που υποθέτω ότι θα πρέπει να το βάλω πέφτει πάνω στα φωτιστικά της κουζίνας...