Πρόβλημα εστίασης, διαφορά Αuto Focus - Manual Focus

Re: Απάντηση: Πρόβλημα εστίασης, διαφορά Αuto Focus - Manual Focus

Μπορεί να φαίνονται αστεία (το προϊόν έκανε 100 Euro) αλλά ήμουν αποφασισμένος να βάλω δικηγόρο και ας μου στοίχιζε και 5.000 Euro.
Έχω Canon μηχανές και αν χρειαστεί θα τους πάω μέχρι τον Άρειο Πάγο.
Την τελευταία φορά που είχα πρόβλημα σε κάποιον εκτυπωτή με κάλυψε ο Κατερέλος. Δεν ασχολήθηκα καν με την Intersys.

εννοείται ότι θα σε πάει εκείνη μέχρι τον Άρειο Πάγο ή θα ζητήσει η αγωγή θα συζητηθεί και στο εξωτερικό. ΔΕΝ αρνείται καν να πάει δικαστικά και υποθέσεις με CPP.

Απορια αφελους:
μετα απο ολα αυτα, υπαρχουν καταναλωτες που αγοραζουν προϊοντα με εγγυηση intersys ??????????
1000 φορες απο ευρωπαϊκα e-shops, με εγγυηση της χωρας-εδρας...
Η μηπως ειμαι υπερβολικος ?
Καλα καθομαι στα κιτρινα αυγα μου λοιπον...

Δυστυχώς πρόκειται για νοοτροπία που διαρέει όλα τα πεδία της Ελλαδάρας μας. Βοηθάνε και τα εξαιρετικά και γρήγορα δικαστήρια που έχουμε... Μήπως τελικά να ψωνίζουμε μερικές μάρκες από pixmania με (extra) πενταετη εγγύηση αντικατάστασης?

Στο χερι μας ειναι ολα αυτα , να τους κλεισουμε οσους δεν μας σεβονται σαν πελατες.Επιλογες εχουμε πολλες και απο μαρκες αλλα και απο 10αδες καταστηματα εξωτερικου η αξιοπιστα Ελληνικα με δικες τους εισαγωγες , μαλιστα δεν χρειαζεται καν να σηκωθουμε απο την ζεστη μας πολυθρονα.
Αντε.......

Από Ελλάδα αγόρασα μόνο την 5D MarkII (από Κατερέλο με την εξήγηση ότι αν πάθει κάτι θα την πάω σε αυτόν και όχι Intersys) γιατί η μηχανή δεν είχε μεγάλη διαφορά από Αμερική. Επίσης κάποιους εκτυπωτές.
Πάντα αγοράζω φακούς και μηχανές από Αμερική (ΒΗ) πολύ πιο φτηνά.

Από Ελλάδα αγόρασα μόνο την 5D MarkII (από Κατερέλο με την εξήγηση ότι αν πάθει κάτι θα την πάω σε αυτόν και όχι Intersys) γιατί η μηχανή δεν είχε μεγάλη διαφορά από Αμερική. Επίσης κάποιους εκτυπωτές.

Παντως ειναι δειγμα επαγγελματισμου το πως βλεπει αυτος ο ανθρωπος τι σημαινει πελατης.

Θελω να πω οτι δεν τον υποχρεωνει κανεις να δινει παραπανω εγγυηση απο τον κατασκευαστη και ομως το κανει και μαλιστα με μεγαλη του προθυμια.

Μεγαλη υποθεση ...

Απλα να εύχεσαι να μην εμφανιστεί σοβαρή βλάβη...
Μην απατώμεθα, μονο "μικροπροβλήματα" επισκευάζουν τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Στα σκούρα το ίδιο το κατάστημα την στέλνει στην Intersys και από εκεί αν χρειαστεί ταξιδεύει για Ιταλία.
Αυτο τουλάχιστον συνάντησα με τον Τσακναρίδη, που ήλπιζα οτι δεν θα μεσολαβήσει η Intersys.
Την Intersys φυγήν αδύνατο!!

Φιλε μου

το θεμα με την περιπτωση σου ειναι κ σοβαρο αλλα ταυτοχρονα κ ευκολο να λυθει.

Κατ αρχην δες αν η μηχανη σου κανει κολπα με αλλους φακους κ οχι μονο μ αυτον (με τα αναλογα συμπερασματα)
Μετα κανε τεστ σε ενα στοχο στοχευσης εστιασης που ειναι φτιαγμενοι γι αυτον εδω ακριβως το σκοπο, με τριποδο, κ ολες τις ρυθμισεις της μηχανης να ναι σιγουρα σωστες.
Γιατι σιγουρα η μηχανη στο manual ειμαι σιγουρος οτι εστιαζει πολυ σωστα...Πολλες φορες υπαρχει ευαισθησια στην εστιαση λογω κεκτημενης ταχυτητας, κινησης κτλπ...Φταιμε εμεις δηλαδη..
Προσοχη στα διαφραγματα γιατι οσο πιο μικρο μαλλον φαινεται πιο εντονα, επισης οσο πιο ευρυγωνιος ο φακος παλι πιο εντονα φαινεται, επισης πιο πολυ οταν το θεμα ειναι μακρια κ οταν η ληψη ειναι καθετη κ οχι οριζοντια.Εχω δικιο σε κατι απ αυτα?

αν ειναι οκ ολα αυτα , προχοραμε στο επομενο βημα..

Αυτο που συμβαινει , εκτος απο αυτο που προανεφερες ειναι η μια μικρομικρομικρο κινηση του καθρεπτη ή μια ζελατινα σε καποια επιφανεια κτλπ...
Επισης συμβαινει αν καθαριζεις συχνα τον αισθητηρα με διαφορους τροπους λογω σκονης.

Η γνωμη μου μετα απ ολα αυτα ειναι να ξεχασεις την αντιπροσωπεια για να χεις κ το κεφαλι σου ησυχο.
Για Θεσσαλονικη ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν 2 τουλαχιστον τεχνικοι , σωστοι, που μπορουν να στο ρυθμισουν- φτιαξουν ευκολα.Με σχετικα μικρο κοστος.
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ, οποτε κ δωρεαν! (ισως)
Κουριερ πανε ελα εννοειται δικα σου.Κ πιστευω σε μια βδομαδα το πολυ θα σαι οκ..