Πρόβλημα firewire δίσκου

eretzum33

Established Member
11 April 2007
105
Ηγουμενίτσα
Πρόσφατα απέκτησα ένα Macbook Pro 13.3 στο οποίο θέλω να συνδέσω μια USB Audio2DJ κάρτα ήχου, ένα USB Numark Stealth controller και ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο (USB, eSATA, 1394a).

IB-351StUES2-B_gal1_kl.jpg

Προφανώς, λόγω των μόνο 2 θυρών USB που διαθέτει ο Mac και της έλλειψης eSATA, θεώρησα δεδομένη τη σύνδεση firewire.

features_io13_20100509.jpg

Επειδή η θήκη του εξωτερικού διέθετε μόνο 6-pin/6-pin καλώδιο, χρησιμοποίησα καλώδιο από δίσκο WD mybook 9-pin/6-pin που μου έδωσε φίλος. Ο σκληρός αν και NTFS, αναγνωρίστηκε αμέσως, αλλά μετά από 2-3 λεπτά εξαφανίστηκε! Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τον συνδέω στο Mac μέσω firewire, ενώ η λειτουργία είναι απροβλημάτιστη μέσω USB. Θέμα φθοράς καλωδίου δεν τίθεται διότι ήταν αχρησιμοποίητο!

Παλιότερα είχα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα με το συγκεκριμένο σκληρό, όταν προσπάθησα να τον συνδέσω μέσω firewire στο προηγούμενο notebook HP Pavilion 2127ev. Τότε είχα χρησιμοποιήσει ένα καλώδιο 4-pin/6-pin, αλλά επειδή εξυπηρετούμουνα τόσο από το USB όσο και από το eSATA, δεν είχα δώσει πολύ σημασία.

Άλλωστε λογικό είναι να υπάρχει μια υποψία ανεπάρκειας, όταν ο σκληρός διαθέτει 6 ακίδες και το notebook μόνο 4. Στην περίπτωση όμως του 800 firewire του Mac και των 9 ακίδων του, πραγματικά δεν περίμενα να έχω πρόβλημα.

Υπενθυμίζω εδώ ότι εχθές που σύνδεσα τον σκληρό με το 6-pin/6-pin καλώδιό του σε PC λειτούργησε απροβλημάτιστα!

Σκέφτηκα την περίπτωση χρήσης του αντάπτορα 800/400, που κυκλοφορεί στο εμπόριο, μαζί με το "μανίσιο" 6-pin/6-pin καλώδιο του σκληρού, αλλά πριν προβώ σε αγορές, θα ήθελα τη γνώμη σας. (Ναι, είμαι ενημερωμένος και για την ύπαρξη USB ανταπτόρων - πολλαπλασιαστών, αλλά λέω να μην τα παρατήσω τόσο γρήγορα...)

Επίσης σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Western Digital My Book Studio 2TB, και θα ήθελα την άποψή σας για τον συγκεκριμένο σκληρό ή κάτι άλλο που μπορείτε να προτείνετε με γνώμονα όχι τόσο την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων όσο κυρίως τη σταθερότητα και τη διάρκεια ζωής.

Π
Επίσης σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Western Digital My Book Studio 2TB, και θα ήθελα την άποψή σας για τον συγκεκριμένο σκληρό ή κάτι άλλο που μπορείτε να προτείνετε με γνώμονα όχι τόσο την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων όσο κυρίως τη σταθερότητα και τη διάρκεια ζωής.

WD και firewire δεν τα πάνε πολύ καλά.

 Νίκος;1392027 said:
WD και firewire δεν τα πάνε πολύ καλά.

Εγω παντως με 4 WD με firewire ολοι συνδεδεμενοι μεταξυ τους, δεν ειχα ποτε προβλημα! Το μονο σπαστικο τους ειναι οταν κοβεται το ρευμα, αναβουν μονοι τους και πολλες φορες με το παρατεταμενο πατημα του κουμπιου τους δε σβηνουν (χρειαζεται να βγουν απο την πριζα και να βγει και οτι καλωδιο εχουν πανω τους).

Εχω παρει απο το καλοκαιρι ενα wd mystudio 1.5 tb και τον εχω συνδεδεμενο με firewire 800 στο imac μου(2007 model). Δουλευε αψογα. Ειχα να το ανοιξω κανα μηνα και απο χθες που το ανοιξα η firewire του mac δεν δουλευει. Δουλευει usb και firewire 800 προς 400 αλλα οχι η 800αρα. Ακομη μου κρασαρει στο firmare update του σκληρου. Λετε να εχει παθει κατι η firewire 800 θυρα του imac μου ;
Αny help is welcome....

Ρε παιδια θα κουφαθω. Συνδεσα απο firewire 800 στο mac σε firewire 400 στην duet μου και δουλεψε κανονικα.
Αρα και απο 800 σε 400 δουλευει ο σκληρος και απο 800 σε 400 δουλευει η καρτα ηχου.
Αρα το προβλημα δεν το εχει ουτε η 800αρα του wd ουτε η 800 του imac....το προβλημα ειναι μεταξυ 800αρας wd και 800αρας imac...πως γινεται ομως αφου δεν εκανα καποιο update για να δημιουργηθει το προβλημα....απλα ειχα να ανοιξω το mac ενα μηνα. Λετε να ο επαθε λογο της απραξιας....:slapface:

Ρε παιδια θα παω να γινω βοσκος....
Μολις ξεσυνδεσα τον ανταπτορα του firewire 400 πανω απο το καλωδιο της 800αρας, το συνδεσα στην 800 εισοδο του wd και ΒΟΥΑΛΑ...δουλεψε ο σκληρος....ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ....οποτε θελει δουλευει....θα το ξανατσεκαρω παλι αυριο....εχασα και τον υπνο μου....
Περιμενω τις παρατηρησεις σας.
Ευχαριστω.

Μήπως ο αντάπτορας είναι λίγο....ότι να'ναι ;;
Πάντως όπως είπε κ ο Νίκος παραπάνω, οι wd firewire δίσκοι άραια κ που εμφανίζουν προβλήματα.

Και τα καλωδια και ο ανταπτορας ηταν στο κουτι του σκληρου. Θα παω να παρω ενα αλλο firewire καλωδιο να δοκιμασω εαν μου ξαναδημιουργησει προβλημα.
Παντως οταν συνδεσα την duet μου στο imac απο 800 σε 400 ανταπτορα και εδωσε ρευμα η 800 θυρα του imac ηταν σαν να ξαναπηρε μπρος....τι να πω....

Aυτα με τους WD και τα firewire ειναι συχνα φαινομενα.
Για δοκιμη βαλε επανω τη usb και αστο μια μερα να δεις συμπεριφορα κ πες μας.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα firewire δίσκου

Δοκίμασε καλώδιο 800-400 χωρίς αντάπτορα, μήπως και...
Αλλά για να τα έχει μαζί ο δίσκος όλα...
Περίεργη συμπεριφορά...

Το θεμα ειναι οτι θελω να τον δουλεψω με 800 γιατι η 400 ειναι καλυμενη με την καρτα ηχου και επειδη κανω μουσικη το streaming ειναι πολυ καλυτερο με την 800αρα, για αυτο το λογο αλλωστε και τον πηρα.

Aυτα με τους WD και τα firewire ειναι συχνα φαινομενα.
Για δοκιμη βαλε επανω τη usb και αστο μια μερα να δεις συμπεριφορα κ πες μας.

Γενικα θα κανω αρκετα test τις επομενες ημερες.....και δεν εχω σκοπο να ξανα αφησω το imac για καιρο κλειστο.....χανει την φορμα του....:afro:

Μαλλον βρηκα τη λυση...
Τον imac τον εχω πανω σε ενα αρχαιο ups που το ειχα παρει απο την εταιρια που δουλευω και βεβαια δεν ξερω ποσων χρονων ειναι η μπαταρια του...Θα τον βαλω πανω σε ενα upa για να δω πως θα παει το πραγμα...
Ισως ειναι θεμα ρευματος και απο την στιγμη που η 800αρα τραβαει παραπανω, ισως φταει αυτο...
Τι να πω....