Πρόβλημα formar μετά το demux

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Είναι το δεύτερο έργο σε dvd που μου συμβαίνει. Ενώ πρόκειται για έργο 16:9, μετά το demux το κάδρο γίνεται τετράγωνο 4:3.
Έχω μάλιστα την εντύπωση χωρίς να κόβει το κάδρο. Παραμορφώνει απλώς την εικόνα, παρουσιάζοντας μακρουλά πρόσωπα.
Δεν έχει καμία σημασία με ποιο πρόγραμμα κάνω demux (PgcDemux, IfoEdit), το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Και όταν φυσικά κάνω remux και reautor το αποτέλεσμα είναι να παίρνω τετράγωνο παραμορφωμένο κάδρο.
Έχει κανείς σας καμία ιδέα για το πρόβλημα;

Ίσως το αρχικό dvd να μην έχει σωστά flags για το 16:9 κάδρο (ιδιαίτερα αν είναι ελληνικής κατασκευής...). Μπορείς να περάσεις 16:9 flags στο reauthored dvd που θα φτιάξεις, με το PgcEdit, έτσι ώστε το τελικό dvd να παίζει σωστά 16:9 σε hardware/software players. Η εικόνα παραμένει ανέγγιχτη αφού αλλάζει μόνο ο τρόπος που θα την αναπαράγει το player, τίποτε άλλο.

Last edited:
Για την ανταπόκρισή σου σε ευχαριστώ. Πληροφοριακά να σου πω ότι τα dvd είναι από το εξωτερικό. Γι αυτό άλλωστε και δεν είχαν ελληνικούς υπότιτλους και αναγκάστηκα να μεταφράσω και να τους βάλλω εγώ.
Πάντως με βοήθησες πολύ με αυτά που μου έγραψες. Υποψιάστηκα τι συμβαίνει και με το πρόγραμμα VobBlanker που έχω, ρύθμισα το φορμάτ σε 19:9
Έτσι το πρόβλημά μου λύθηκε.
Ευχαριστώ και πάλι.