Πρόβλημα φόρτισης GNex με Cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Re: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Να ρωτήσω κάτι για το flashing απο recovery mode...

Εχω κατεβάσει το 4.3 απο την google στο τηλ αλλά είναι αρχείο .tar και αν πάω να το κάνω flash δεν το βλέπει... θα πρέπει αν δεν κάνω λάθος να είναι .zip ... υπάρχει τρόπος να το μετατρέψω ή τέλος πάντων γίνεται να το περάσω στο τηλ απο recovery mode;;

Θέλα αν γίνεται να το κάνω έτσι γιατί ο υπολογιστής αυτή την στιγμή δεν μπορεί να δει το τηλ με τπτ...

Ευχαριστώ!!!

Απάντηση: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Κάντο untar.
Θα βρεις ενα αρχείο με κατάληξη .bat ή .cmd.
Συνδέεις το κινητό και τρέχεις αυτό το αρχείο.
Αν θυμάμαι καλά η λειτουργια αυτή δεν γίνεται μέσω recovery, αλλά σε download mode.
Volume down όταν κάνεις power on. Θα χάσεις το root.
Και μένα μου το έκανε αυτό και του πέρασε απο μόνο του.
Κάποιο utility που έκανε monitor την μπαταρία ίσως έφταιγε.

Αν δεν τα καταφέρεις, γράψτο το εδώ και θα ψάξω αύριo τα bookmarks στο laptop γιά να γράψω αναλυτικότερες οδηγίες.

Πως γίνεται untar στο κινητό;
Τι εννοείς download mode;
Τι γίνεται με volume down και pwr on;;
Utility για monitor της μπαταρίας δεν είχα ποτέ...

Καλημέρα. Θα σου στειλω οδηγίες σε μερικές ώρες. Πρέπει να κατεβάσεις το android σε pc, όχι στο κινητό.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Καλημέρα. Θα σου στειλω οδηγίες σε μερικές ώρες. Πρέπει να κατεβάσεις το android σε pc, όχι στο κινητό.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Ομως όπως έγραψα και πιο πάνω ο υπολογιστής δεν βλέπει με τπτ το κινητό πλέον...

Θέλω να εγκαταστήσω εκ νέου τους drivers...
Ερωτώ το λοιπόν: Απο εδώ http://dottech.org/26188/usb-adb-and-fastboot-drivers-for-windows-for-all-android-phones/ καταβάζω τους drivers της google ή της samsumg; Είναι κάποια .exe είναι ΟΚ;;
Ευχαριστώ!!

Κατέβασε το galaxy nexus toolkit που προτείνει ο vadegr. Νομιζω οτι εγκαθιστά και τους drivers.

Κατέβασε το galaxy nexus toolkit που προτείνει ο vadegr. Νομιζω οτι εγκαθιστά και τους drivers.

Το έχω ήδη, αλλά βέβαια πλέον τους έχω σβήσει στην προσπάθεια να τους ξαναπεράσω αφού δεν επικοινωνούσε πλέον ο υπολογιστής με το τηλ.
Ποτέ δεν με βόλεψε όμως αυτό το κιτ.
Πιο πολύ το κιτ του wugfresh χρησιμοποιώ.

Για να λέμε και τα καλά όμως το τηλ τώρα φορτίζει (μόνο από μια θύρα usb3 του υπολογιστή μου), πολύ πιο γρήγορα, η μπαταρία διαρκεί πιο πολύ και γενικώς είναι και πιο γρήγορο...

Σκέφτομαι μήπως λύσω το θέμα των driver ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τον υπολογιστή και να το αφήσω ως έχει για λίγο καιρό μπας και φτιάξει...
Τι λέτε;

Λοιπόν.
Βρήκα τις σημειώσεις μου.
Και μένα δεν μου αρέσει η χρήση των toolkits.
Φαντάζομαι ότι το κινητό σου είναι maguro.
Κατεβάζεις στο PC σου από https://developers.google.com/android/nexus/images#takjujwr66y το 4.3 (download link). To κάνεις untar και unzip και δημιουργούνται διάφορα αρχεία.
Από command prompt τρέχεις το flash-all.bat
Προσοχή θα διαγράψει τα πάντα από το κινητό.

Σχετικά με τους usb drivers, εγώ χρησιμοποιώ αυτούς της Google που έρχονται μαζί με το android-sdk-windows\platform-tools.
Πριν αρχίσεις να ξηλώνεις τους παλιούς drivers, δοκίμασε να βάλεις το κινητό σε fastboot mode και δοκίμασε αν βλέπει το pc το κινητό σου.
Το wugfresh ότι είναι το ίδιο με το nexus root toolkit. Σε μια παλιότερη έκδοση είχε ένα εξαιρετικό troubleshoot για τους usb drivers.
θα ψάξω να το βρω, αλλά είναι λίγο δύσκολη μέρα σήμερα.

φίλε stel67 σε ευχαριστώ πολύ... το έχω κατεβάσει ήδη το μαμά 4.3 που μου λες

λέω σε πρώτη φάση λέω να δοκιμάσω να περάσω απο recovery την πιο πρόσφατη stable cyanogen απο εδώ: http://download.cyanogenmod.org/?device=maguro&type=stable την 10.2.1 να δω πως θα συμπεριφερθεί... το λέω αυτό γιατί είναι πιο εύκολο ... τι λες;;
Αν λυθεί το θέμα με την φόρτιση θα την δοκιμάσω για λίγο και αν μου αρέσει καλώς αλλιώς θα πάω πίσω σε μαμά 4.3....
Γμτ ετούτη που χρησιμοποιώ τώρα είναι πολύ καλή ... αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της φόρτισης θα ήταν τέλεια!!!

Last edited:

Είχα βάλει κι εγώ την cm kitkat, άλλα ξαναγύρισα σε stock λόγω lag. Σε μένα όταν είχα το ιδιο θέμα με τη φόρτιση το είχα μόνο όταν η μπαταρία ήταν φορτισμένη πάνω απο 70%. Αν ηταν χαμηλά τη φόρτιζε. Καλή επιτυχία.

Είχα βάλει κι εγώ την cm kitkat, άλλα ξαναγύρισα σε stock λόγω lag. Σε μένα όταν είχα το ιδιο θέμα με τη φόρτιση το είχα μόνο όταν η μπαταρία ήταν φορτισμένη πάνω απο 70%. Αν ηταν χαμηλά τη φόρτιζε. Καλή επιτυχία.

να σου πω την αλήθεια το είχα σκεφτεί να την αφήσω να πέσει πολύ χαμηλά να δω τι θα γίνει... κάτω απο 10% πχ...

είχες lag ε; μήπως ήταν πιο παλιά έκδοση;
σε εμένα πάει πολύ γρήγορα...
απο εδώ την κατέβασες; : http://forum.xda-developers.com/gal...-cyanogenmod-11-samsung-galaxy-nexus-t2525351

Ήταν πριν βγει το stable release. Κάποιo nightly-build. Από το xda το κατέβασα.
Μου φάνηκε ότι είχε lag στην οθόνη και δεν μου άρεσε καθόλου ο dialer. Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου που είχε δημιουργηθεί ένα CM account που ήταν ενεργό σαν διαχειριστής της συσκευής. Το έκανα disable και με την επόμενη εκκίνηση ξαναγινόταν active. Συμβαίνει και στη stable release που έβαλες αυτό;
Σκέφτομαι για το nexus 5, αλλά είναι κρίμα να αποσυρθεί το gnexus. Είναι μια χαρά κινητό.
Είναι εντάξει τώρα η μπαταρία σου ;

Χωρίς να είμια σίγουρος ότι αυτό φταίει στο κινητό σου θυμάμαι στην πρώτη μου απόπειρα φλασαρίσματος σε android κινητό, ένα LG 2X, ο υπολογίστής δεν "έβλεπε" το κινητό όταν η debugging mode ήταν ενεργοποιημένη, έπρεπε να απενεργοποιήσω την επιλογή για να το "δει".

@stel67 όχι δεν είναι. Δεν δοκίμασα τίποτα ακόμα θέλω να δω αν θα γίνει τίποτα όταν αφήσω την μπαταρία να πέσει πολύ...

@opsim δεν το βλέπει έτσι και αλλιώς.

τελικά δεν φορτίζει ακόμα και με πολύ χαμηλή μπαταρία...

Μήπως έκανε κανένα windows update ο υπολογιστής σου?
Αν ναι δοκίμασε να πάς πίσω σε ένα restore point πριν το update.

όχι δεν έκανε... εκτός αν δεν το πήρα χαμπάρι ..
όπως και να έχει έχω σβήσει όλους τους παλιους drivers αλλά τώρ;α δεν μπορώ να βρώ τρόπο να περάσω νέους...

εν τω μεταξύ πάω να εγκαταστήσω manually κάποιους drivers που βρήκα και μου βγάζει πως υπάρχουν παρά το ότι έχω σβήσει τα πάντα από το pc ... θεωρώ πως και το θέμα της επικοινωνίας έχει να κάνει με την rom

Αλλη ερώτηση τώρα... αν περάσω cyanogenmod 10.2.1 απο εδω (http://download.cyanogenmod.org/?device=maguro&type=stable) η οποία είναι adroid 4.3 ... θα χρειαστεί να περάσω και gapps ή όχι;;
Για το cm11 που ήταν unofficial διανομή το έκανα....
Και το ερώτημα είναι αν χρειάζεται gapps απο που το βρίσκω; Θα ειναι ΟΚ αυτό που εχω ηδη για την cm11 ή θα πρέπει να βρω το συμβατό της 10.2.1;
Ευχαριστώ!!!!