Πρόβλημα φόρτισης GNex με Cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Απάντηση: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Κοίταξα το thread του xda που είχες βάλει προηγουμένως. Τα gapps που προτείνει είναι αυτά: http://d-h.st/users/PlayfulGod/?fld_id=29356#files
Εγώ είχα χρησιμοποιήσει αυτά : gapps-kk-20131222_ps.zip
Αν εξακολουθείς και έχει θέμα να δεις το κινητό από το pc, σβήσε τους παλιούς USB drivers με το USBDeview και κάνε reboot το pc πριν προσπαθήσεις να βάλεις τους καινούργιους.
Διάβασε κι εδώ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Κοίταξα το thread του xda που είχες βάλει προηγουμένως. Τα gapps που προτείνει είναι αυτά: http://d-h.st/users/PlayfulGod/?fld_id=29356#files
Εγώ είχα χρησιμοποιήσει αυτά : gapps-kk-20131222_ps.zip
Αν εξακολουθείς και έχει θέμα να δεις το κινητό από το pc, σβήσε τους παλιούς USB drivers με το USBDeview και κάνε reboot το pc πριν προσπαθήσεις να βάλεις τους καινούργιους.
Διάβασε κι εδώ.
και εγώ ακριβώς αυτά έχω τώρα με το cm11 (4.4.2) όπως και εσύ (χωρίς photoshere)
πιο πάνω ρωτάω για να περάσω το cm10.2.1 τι gapps θα χρειαστώ...

Για τους drivers...
Εχω σβήσει τα πάντα απο το usb deview, έχω ακολουθήσει την διαδικασία που περιγράφει ο Wug αλλά τπτ!!!

Sorry. Ήθελες για το 4.3.
Αν δεν βγει άκρη με τους drivers πρέπει να δοκιμάσεις και με άλλο pc. Αν είσαι στην Αθήνα μπορούμε να δοκιμάσουμε στο laptop μου που όλα αυτά δουλεύουν σωστά.

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και τη slimrom 4.3: http://www.slimroms.net/index.php/d.../8780-slim-maguro-4-3-build-2-2-official-1759
Τα google apps της τα κατεβάζεις από εδώ: http://www.slimroms.net/index.php/d...146-addons4-3/8845-slim-aio-gapps-4-3-build-2

Last edited by a moderator:
Re: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Λοιπόν μετά απο ένα κάρο δοκιμές ξαναγύρισα στην unofficial cm11 ...
1) official nightly cm11: φόρτιση οχι, επικοινωνία με pc οχι
2) official stable cm10.2.1: bootloop
3) προσπάθεια μέσω Nexus Root Toolkit επιστροφής σε 4.3 (ως softbricked συσκευή πλέον): ανεπιτυχής x2 φορές.
4) επιστροφή σε official nigtly cm11: αρχικά επιτυχής αλλά μετά από ένα update του cm μετά την είσοδο του pin κρασαρε το τηλ.
5) όπως είπα και πιο πάνω επιστροφή στην αρχική unofficial cm11 και τουλάχιστον έχω τηλέφωνο πάλι! Ευτυχώς δεν μου διέγραψε μετά από όλες αυτά τα .zip που είχα κατεβάσει στο τηλ και μπόρεσα να ξαναφλασάρω το συστημα και gapps!!!

Αυτά τα ωραία!!

Mια υποψία που μου ήρθε πως μπορεί να φτάιει για το πρόβλημα της usb θυρας...
Πριν ξεκινήσει το πρόβλημα, επιχείρησα να συνδέσω ένα usb stick με OTG καλώδιο.
Θεώρησα πως απο την στιγμή που ήμουν σε c.mod θα το δει. Δεν είχα ρυθμίσει όμως τον file explorer να είναι root (βασικά δεν ήξερα πως χρειάζεται). Έτσι πέρασα ενα προγραματάκι που χρησιμοποιούσα παλιότερα (προ 4.3) όταν ήμουν root το RootStickMount το οποίο έβγαλε κάτι για superuser κλπ αλλά τελικά δεν δούλεψε. Νομίζω πως εγκατέστησα και τον superuser που πρότεινε αλλά και πάλι δεν... λέτε όλη αυτή η ιστορία να προκάλεσε το πρόβλημα;

Αλήθεια πως μπορώ να δω το usb stick σε c.mod;

παιδιά ντρέπομαι πολύ για αυτό που θα πω αλλά τελικά το θέμα ήταν στην θυρα του κινητού...
έφερά λίγο στα ίσια του το κεντρικό λαμάκι με τις επαφές και το είδε και ο υπολογιστής και φορτίζει και απο τον φορτιστή!!!
Απλά συνέπεσε με την νεα rom το πρόβλημα και το θεώρησα s/wareικο!!!
(Ελπίζω μόνο να μην ξαναρχίσει τα κουφά σε λίγες μέρες)

Σορυ για το πρήξιμο ... το πρώτο πράγμα που βγαινει αν κάνεις ενα σερτσ στο δυκτιο είναι αυτό!!

Βιάστηκα να χαρώ...
Έχει θέμα η θύρα...
Ένα συρματάκι έχει πεταχτεί...
Ξέρετε κάποιον καλό μάστορα να το παω για αλλαγη;;

Γιατί δεν το πας στη samsung?
Εναλλακτικά αγοράζεις δεύτερη μπαταρία με εξωτερικό φορτιστή.

Βιάστηκα να χαρώ...
Έχει θέμα η θύρα...
Ένα συρματάκι έχει πεταχτεί...
Ξέρετε κάποιον καλό μάστορα να το παω για αλλαγη;;

Μιας που διάβασες που διάβασες τόσα,
Δε ψάχνεις για το κιτ στο ebay για επισκευή
Έχει κάτω από $20
Ψάξε google : repainring gnex usb, nexus usb repair, μπλα μπλα
Θα βρεις και video στο youtube καθώς και οδηγίες

Τασο έχω δει ... δεν ειναι δυσκολο αλλά δεν θέλω να περιμένω!
Στην Smartec (ένα απο τα επίσημα σερβις της Σαμσουνγκ μου είπανε 35-40 )
Θα πάω και σε έναν στην Καλλιθέα που μου δώσανε επίσης...

Εχω βρει κάτι ανταλλακτικά σε ένα γρήγορο ψαξιμο που έκανα απο Αμερική 7$ και καμια 30$ μτφ.... ε δεν λέει!!!

Εν τω μεταξυ η επισκευή δεν είναι δύσκολη... το θέμα είναι που θα βρω ανταλλακτικό!!

Last edited:

skroutz, ψάξε για galaxy nexus στα αποτελέσματα ανοίγεις την κατηγορία ανταλλακτικά κινητών τηλεφώνων. 10 ευρώ κάνει.

Παρακαλώ. Γι' αυτό είμαστε στο φόρουμ. Για να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Καλή επισκευή!

Σωστά αλλά να λέγονται και τα απαραίτητα ευχαριστώ!! -bye- :ernaehrung004:

Η γνώση τελικά αποκτιέται δύσκολα! :) Έμαθα κάποια πράγματα με αυτή τη διαδικασία (και θα μάθω και άλλα μόλις παραλάβω το ανταλλακτικό) αλλά δεν το περίμενα πως θα είναι και τόσο ζόρικο... ήταν και το timing κακό!

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγράψω γιατί μάλλον τότε θα σημαίνει πως κάτι δεν πήγε καλά στην "εγχείρηση"...:bigcry:

Όλα καλά δείχνουν μετά την "εγχείρηση" του παπούgnex ... φορτίζει κανονικά και το βλέπει και το pc!

Απο βλακεία μου έβλεπα tutorial απο άλλο τυπο gnex στο τουμπ και παρα λίγο να κόψω την καλωδιοταινία του πλήκτρου έντασης αλλά τελικά την γλίτωσα... ευτυχώς μπόρεσα να βγάλω το παλιό usb port flex cable απλά ανασηκώνοντας λίγο την motherboard και όχι αφαιρώντας την εντελώς...
Αυτά...
Ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους για την βοήθεια!!!!!

Πολύ ωραία. Ποια rom έβαλες τελικά; Εγώ υπέκυψα και πήρα το nexus 5.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα φόρτισης GNex με cyanogenmod 11 (4.4.2)!

Πολύ ωραία. Ποια rom έβαλες τελικά; Εγώ υπέκυψα και πήρα το nexus 5.
Ευχαριστώ!!!!
Την cm11 unofficial .. αυτή δλδ που έβαλα πρώτη... πέρασα και ένα update (cm-11-20140210..) που ήρθε "ΟΤΑ" αλλά όχι το τελευταίο cm-11-20140308 γιατί αναφέρθηκαν κάποια θέματα στο νήμα του xda.. είπα να το αφήσω ως έχει απο την στιγμή που δουλεύει τέλεια!!!!

Καλορίζικο το Ν5 .. αν μπορούσα θα το έπαιρνα "χθες"!! Φαντάζομαι είσαι ευχαριστημένος...

Ευχαριστώ. Ωραία είναι το 5.
Αν εξαιρέσεις την πιο φωτεινή οθόνη και τη καινούργια μπαταρία σε σχέση με το galaxy nexus δεν είδα φοβερή διαφορά. Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό, για να καταλάβω τη καλύτερη CPU.