Πρόβλημα HP 2410 All-in-one

Re: Βοήθεια για εκτυπωτή

Φιλε μου θα προσπαθησω να σου απαντησω στη δευτερη ερωτηση,διοτι δεν εχω και τοσο μεγαλη εμπειρια στους εκτυπωτες να σου προτεινω.

Νομιζω οτι δεν πολυσυμφερει η εκτυπωση στο σπιτι γενικα.Εχουν καποιο κοστος τα μελανια,τα χαρτια κτλ(αναλογα με την περιπτωση βεβαια,τι χαρτια παιρνεις κτλ.)

Εγω ετσι που το σκεφτομαι,ενας καλος εκτυπωτης για το σπιτι ειναι καλη λυση οταν ασχολεισαι σοβαρα με τη φωτογραφια,και εχεις καλιμπραρει το μονιτορ,τον εκτυπωτη κτλ να δινουν τα ιδια αποτελεσματα σε χρωμα/κοντραστ κτλ,και γενικα για οποιον θελει να εχει τον ελεγχο του τελικου αποτελεσματος εκτυπωσης.(Και του αρεσει να κανει και εκτυπωσεις γενικα,μην τον παρει αδικα)

Τωρα για αυτους που απλα θελουν που και που να εκτυπωνουν καμια φωτογραφια,καλητερα να πηγαινουν σε καποιο φωτογραφειο,την ποιοτητα μαλιστα των minilab εκει πιστευω ειναι δυσκολο να την φτασουν οικιακα μοντελα,μαλλον θα πρεπει να τα σκασεις χοντρα.Ενω και οι τιμες συνηθως,και για μικροτερες ειδικα εκτυπωσεις,ειναι καλες σε πολλα φωτογραφεια.

Παντως να πω και κατι αλλο,η εκτυπωση ειναι αυτη που πραγματικα θα αναδειξει μια φωτογραφια,και ειδικα στον τομεα της υφης των λεπτομερειων και την τονικοτητα,ειδικα σε καποια χαρτια η υφη βγαινει τοσο ωραια και smooth...

Last edited:
Απάντηση: Βοήθεια για εκτυπωτή

Εξαρτάται τι ζητά κανείς. Εάν τυπώνει όγκο φωτογραφιών τακτικά συμφέρει ένας θερμικός εκτυπωτής dye sublimation των Kodak, Mitsubishi, Sony γιατί έχουν σταθερό κόστος εκτύπωσης ( με κάθε ρολλό χαρτιού αλλάζει το ribbon).
To κόστος τους 1,000-1,500 ευρώ.
Τώρα εάν πρόκειται για συνηθισμένη οικιακή χρήση οι inkjet της Canon είχαν και έχουν τα φθηνότερα αναλώσιμα.
Πάντως η οικιακή εκτύπωση δεν συμφέρει.

Re: Βοήθεια για εκτυπωτή

όχι για οικιακή χρήση πρόκειται
βασικά θέλει να τυπώσει καμια 300αρια φωτογραφίες από τον γάμο του και καμιά 100στη από τα βαφτίσια του ανηψιού του και σκέφτεται μήπως να πάρει ενα εκτυπωτή από το να τα δίνει σε ενα φωτογραφείο....από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θα τυπώνει σημαντικό αριθμό φωτογραφειών

Τότε δεν συμφέρει καθόλου να τις τυπώσει μόνος του.
Καλύτερα να τις στείλει για εκτύπωση σε κάποιο καλό εργαστήριο.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για εκτυπωτή

Τότε δεν συμφέρει καθόλου να τις τυπώσει μόνος του.
Καλύτερα να τις στείλει για εκτύπωση σε κάποιο καλό εργαστήριο.

x2

Να φανταστω βεβαια σε μεγεθος 10χ15/13χ18/15χ21 το πολυ,ετσι?
Θα βρει καποιο εργαστηριο οπως λεει και ο Βασιλης με καλη τιμη και ποιοτητα και θα του ερθει πιο οικονομικα.

400 φωτογραφιες Χ 0,14 EUR (Media Markt 10x15 διασταση) = 56 EUR

Οσο εχει ενας απλος εκτυπωτης (ή πολυμηχανημα) και χωρις μελανια, χαρτια κλπ.

Αρα δεν συμφερει με τιποτα.

Εκτύπωση Φωτογραφίας

Αγαπητοί,

Παρακαλώ βοηθήστε με στο πρόβλημα που θέλω να λύσω.

Έχω έναν Canon Pixma IP4700 Inkjet εκτυπωτή για home use και δουλεύω αποκλειστικά το Lightroom CS6.

Θα ήθελα να τυπώνεται αυτό που βλέπω στην οθόνη (η οποία είναι εν μέρει καλιμπραρισμένη) και στον εκτυπωτή, ή έστω ο εκτυπωτής να τυπώνει όσο πιο true γίνεται και μετά να φέρω την οθόνη κοντά στην εκτύπωση.

Πως μπορώ να το κάνω? Είμαι άσχετος από icc profiles Κλπ. Σας είναι δύσκολο να με βοηθήσετε λίγο στις ρυθμίσεις? Το ζητούμενο είναι να τυπωθεί η φωτογραφία σωστά.... και έχει 1000άδες options....

Re: Εκτύπωση Φωτογραφίας

Αν δεν έχω χάσει επεισόδια – για αρχή

Το Lr δεν υποστηρίζει CMYK profiles – θέλεις Photoshop

Θα ήθελες επίσης να έχεις και το CMYK profile του συγκεκριμένου εκτυπωτή σου, αν και πολλοί δουλεύουν με generic CMYK profiles.

Mε το Photoshop θα μπορείς να αλλάξεις προφιλεσ, να ελέγξεις ποιες περιοχές είναι Out of gamut Κ.ο.κ.

Θεωρητικά μπορείς να κάτσεις και με κόπο να κάνεις calibrate όλη την αλυσίδα σου
Οθόνη - Εκτυπωτής - Scanner/Φωτογραφική μηχανή
Πρακτικά είναι δύσκολο.

Re: Εκτύπωση Φωτογραφίας

Αν δεν έχω χάσει επεισόδια – για αρχή

Το Lr δεν υποστηρίζει CMYK profiles – θέλεις Photoshop

Θα ήθελες επίσης να έχεις και το CMYK profile του συγκεκριμένου εκτυπωτή σου, αν και πολλοί δουλεύουν με generic CMYK profiles.

Mε το Photoshop θα μπορείς να αλλάξεις προφιλεσ, να ελέγξεις ποιες περιοχές είναι Out of gamut Κ.ο.κ.

Θεωρητικά μπορείς να κάτσεις και με κόπο να κάνεις calibrate όλη την αλυσίδα σου
Οθόνη - Εκτυπωτής - Scanner/Φωτογραφική μηχανή
Πρακτικά είναι δύσκολο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Ωραία, μπορώ λοιπόν τα rendered jpg να τα ανοίγω με το photoshop και να τα τυπώνω εκεί. Από ρυθμίσεις όμως? Πως θα κάνω bypass οτιδήποτε θέλει να έχει ο εκτυπωτής και θα βάλω ως "master" τα του Photoshop? Συγγνώμη, αλλά όπως είπα με το συγκεκριμένο θέμα είμαι άσχετος

(δηλαδή τα normal printing vs hard proofing, relative colometric και γενικά αυτά είναι για μένα κινέζικα....)

Απάντηση: Εκτύπωση Φωτογραφίας

Στέλιο, είχα το ίδιο πρόβλημα με το Photoshop, η εκτύπωση με με την εικόνα που έβλεπα στο monitor δεν είχαν καμία σχέση (χρωματικά).
Για να κάνεις σωστή δουλειά χρειάζεται καλιμπράρισμα και icc profiles όπως λές, αλλά επειδή ήμουν άσχετος και δεν είχα καμία όρεξη να μπλεχτώ σ´όλη αυτή την -για μένα επίπονη- ιστορία βρήκα την πιο εύκολη λύση. Το Easy-Photoprint που δίνει η Canon μου δίνει οτι πιο κοντινό χρωματικά σ´αυτό που βλέπω στο monitor.
Άλλη μεγάλη πληγή για μένα είναι η εκτύπωση παλιάς ασπρόμαυρης φωτογραφίας... Δεν πετυχαίνω σωστό grayscale ποτέ και με τίποτε.

Re: Απάντηση: Εκτύπωση Φωτογραφίας

Στέλιο, είχα το ίδιο πρόβλημα με το Photoshop, η εκτύπωση με με την εικόνα που έβλεπα στο monitor δεν είχαν καμία σχέση (χρωματικά).
Για να κάνεις σωστή δουλειά χρειάζεται καλιμπράρισμα και icc profiles όπως λές, αλλά επειδή ήμουν άσχετος και δεν είχα καμία όρεξη να μπλεχτώ σ´όλη αυτή την -για μένα επίπονη- ιστορία βρήκα την πιο εύκολη λύση. Το Easy-Photoprint που δίνει η Canon μου δίνει οτι πιο κοντινό χρωματικά σ´αυτό που βλέπω στο monitor.
Άλλη μεγάλη πληγή για μένα είναι η εκτύπωση παλιάς ασπρόμαυρης φωτογραφίας... Δεν πετυχαίνω σωστό grayscale ποτέ και με τίποτε.

Σε ευχαριστώ πολύ Μπάμπη !! Λες να είναι τόσο απλό? Ελπίζω πραγματικά. Το απόγευμα σπίτι θα εγκαταστήσω το Easy-Photoprint και θα επανέλθω :)

Εκτυπωση

Θελω να εκτυπωσω καποιες φωτογραφιες (τις εχω ψηφιακα)

Τι κανω προκειμενου να μην "κρατησει" το φωτογραφειο καποιες απο αυτες ?

Γνωριζει κανεις καποιο καλο φωτογραφειο στον Πειραια ?

Ευχαριστω

Re: Εκτυπωση

Τυπωσα καποιες, βγηκαν μουντες και σκοτεινες σε σχεση με αυτο που εβλεπα στην οθονη μου...

Μονο οσες εκτυπωσα α/μ βγηκαν καλες.

Θα κάνω μια προσπάθεια με αυτή την προσφορά που μας γνωστοποίησε ο Παναγιώτης, και θα ενημερώσω σχετικά...

Απάντηση: Re: Εκτυπωση

Τυπωσα καποιες, βγηκαν μουντες και σκοτεινες σε σχεση με αυτο που εβλεπα στην οθονη μου...

Μονο οσες εκτυπωσα α/μ βγηκαν καλες.

Ντίνο, γύρισες το χρωματικό προφίλ σε sRGB?..... (σε περίπτωση που δουλεύεις με AdobeRGB)

Για να μην ανοιγω αλλο νημα...

Θελω να εκτυπωσω Α/Μ φωτογραφιες σε ριζοχαρτο.

Γινεται ?
Χρειαζομαι "ειδικο" ριζοχαρτο ?
"Ειδικο" εκτυπωτη ?