ΠΡΟΒΛΗΜΑ??? Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΟΘΟΝΗ LG M2294D-PZ 22''

steFAnos600

New member
26 June 2008
9
Πήρα την οθόνη LG M2294D-PZ 22''
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169352
και από τη στιγμή που την άναψα διαπίστωσα πως μπορούσες να παρακολουθήσεις σε θέση μόνο ακριβώς από μπροστά της οθόνης. Αν τοποθετηθείς ελάχιστα δεξιά ή αριστερά της ή κάτω γκριζάρει και θολώνει υπερβολικά. Η μετακίνηση που μιλάμε είναι ελάχιστη και σε απόσταση από την οθόνη, ώστε σίγουρα να είναι μέσα στις προδιαγραφές που δίνει η οθόνη για γωνίες θέασης (Οριζόντια: 170, Κατακόρυφα: 170 μοίρες ).
Πιστεύετε ότι έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη ή θέλει κάποια ρύθμιση?

Ετσι είναι όλες οι lcd με TN panel φίλε μου... Συνήθως το φαινόμενο είναι πολύ έντονο σε ορισμένα χρώματα / τόνους ενώ σε άλλα όχι.

Ετσι είναι όλες οι lcd με TN panel φίλε μου... Συνήθως το φαινόμενο είναι πολύ έντονο σε ορισμένα χρώματα / τόνους ενώ σε άλλα όχι.

TN panel ??? Aν θες δώσε καμμιά πληροφορία παραπάνω...
Και τότε γιατί μέσα στα χαρακτηριστικά δίνει 170 μοίρες γωνία θέασης τι στιγμή που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις σωστά στις 90 μοίρες για παράδειγμα?

Και τότε γιατί μέσα στα χαρακτηριστικά δίνει 170 μοίρες γωνία θέασης τι στιγμή που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις σωστά στις 90 μοίρες για παράδειγμα?

Η γωνία θέασης που δίνουν οι κατασκευαστές είναι όσο παραπλανητικό/πλασματικό είναι και το νούμερο της αντίθεσης και δεν έχει να κάνει με την γωνία που η εικόνα παραμένει σε "υποφερτά" πλαίσια (όσο υποκειμενικό κι αν είναι αυτό). Συνήθως μετράνε την γωνία μέχρι την οποία η εκπομπή φωτεινότητας πέφτει στην μισή τιμή σε σχέση με αυτή που έχει στο κέντρο.

Τελικά μου φαίνεται πως θα πρέπει να αρχίσω να συμβιβάζομαι με τα μειονεκτήματα της...
Το κακό είναι ότι επειδή προορίζεται για παιδικό δωμάτιο ήθελα να τη βάλω ψηλά για να μη τη φτάνει η μικρή και την σκαλίζει...:violent-smiley-030:
Μάλλον τώρα θα πρέπει να κάνω καμμιά πατέντα για να της δώσω κλίση από τη βάση προς τα κάτω...