προβλημα ηχου μεσω hdmi

gergeo

Senior Member
3 January 2010
658
παιδια χρειαζομαι μια μεγαλη βοηθεια..εχω win8+nvidia gts 250 στον υπολογιστη κ εχω Μια sony 40''κ μια 50vt30.θελω να συνδεσω τον ηχο κ την εικονα στις 2 αναλογα την στιγμη με hdmi και να παρω ηχο για την σονυ μεσω των ηχειων της κ για την πανα απο το 7.1 ηχοσυστημα(μεσω bluray player samsung) που εχω κ που ειναι συνδεδεμενο με την τηλεοραση,η εικονα ειναι οκ κ στις 2..

πως το εχω τωρα που μιλαμε?λοιπον

υπολογιστης μεσω hdmi για εικονα σε 40αρα σονυ κ για ηχο απλα τα ηχεια 2.1

το blurayplayer 7.1 συνδεση με την 50αρα μεσω hdmi(panv sto bluray εχω και τα νοβα+οτετβ που παιζουν κανονικα 5.1).

Κι εγώ έτσι περνάω ήχο προς την TV.
Προς το ηχοσύστημα,αναλογικά με το ντακ.
Ποιο είναι το πρόβλημα σου,δεν έχει ήχο;
Θα πρέπει στο πρόγραμμα που παίζεις ταινίες στην TV,να ορίσεις το HDMI ως έξοδο ήχου.
Συνήθως από τις προτιμήσεις του player το ορίζεις.

ναι δεν βγαζει ηχο ουτε στην σονυ ουτε στην πανα ειτε μεσω των ηχειων της ειτε μεσω bluray.ενω δειχνει η μπαρα του ηχου στα windows Να αναιβοκατεβαινει ο ηχος απουσιαζει..μονο απο τα ηχεια 2.1 παιζει κανονικα..

Για να το κάνουμε λιανά δηλαδή,δεν βγάζει ήχο από το HDMI καθόλου;
Οκ.
Πήγαινε στο εικονίδιο του ήχου στην μπάρα εργασιών,κάνε δεξί κλικ και διάλεξε "Συσκευές αναπαραγωγής"
Από το παράθυρο που θα ανοίξει όρισε το HDMI ως προεπιλεγμένη συσκευή ήχου.
Κοίτα αν έχεις έτσι ήχο και μετά θα πούμε και τα υπόλοιπα.
(Αφού το κάνεις,κλείσε και ξανανοιξε το πρόγραμμα ή το ότιδήποτε παίζεις.)

Με τι παίζεις;
Εννοώ,μουσική,ταινίες;Τι;Και με τι πρόγραμμα;

1ον η συνδεση αυτη τη στιγμη ειναι μονο με την σονυ

2ο)βαζω απλα youtube

3ο)ο ηχος της τηλεοραση ειναι στο τερμα αλλα τιποτα

Εκλεισες τελείως το παράθυρο του you tube όταν όρισες το hdmi σαν προεπιλεγμένη συσκευή;
Ο ήχος που ανεβοκατεβαίνει,τι εικονίδιο έχει από πάνω;
Μπορείς να ανεβάσεις ένα στιγμιότυπο;
Και κάτι ακόμα.
Εχεις περάσει τους τελευταίους σωστούς οδηγούς για την κάρτα γραφικών;

Κανονικά,θα πρέπει να εμφανίζει την TV ή to B-R σαν συσκευή ήχου,δεν θα λέει hdmi,έτσι;
Αυτό θα ορίσεις προεπιλεγμένο....

εχω περασει το μεσημερι τα νεα drivers της nvidia gts 250.το hdmi tΟ ορισα την ωρα που επαιζα αλλα αμεσως εκανα κ turn off pc & sony.Ανεβαζω το βιντεο

Από υπολογιστή μεριά είσαι εντάξει.
Μάλλον τα υπόλοιπα θα χρειάζονται κάποια ρύθμιση.
Για κοίτα το μενού της tv.
Θα έπρεπε να την εμφανίζει με το όνομα της κανονικά...

Και κάνε κι ένα τελευταίο τσεκ στον πίνακα ελέγχου της Nvidia να δεις,στα εμφανίζει αυτά;

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg1 ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Όλα σωστά είναι,κανονικά θα έπρεπε να ακούς.
Ψάξε τα της τηλεόρασης,μήπως στο μενού του ήχου έχει καμιά περίεργη ρύθμιση,δεν πάει αλλού το μυαλό μου...
Και κάνε και μια επανεκκίνηση καλού κακού...

Θα το ψάξω κι εγώ να δω μην έχουμε παραλείψει τίποτα....

υπαρχη περιπτωση να φταιει η nvidia?px na mhn yposthrηζει μεταφορα ηχου?

Την συγκεκριμένη δεν την ξέρω,αλλά ο πίνακας λεει πως μπορεί.
Θα μου κάνεις την χάρη να κάνεις το τρικ που λέει η Microsoft;

Κλείστα όλα όπως είναι και άνοιξε πρώτα τον υπολογιστή και ΜΕΤΑ την tv.
Κανονικά όπως έχεις ρυθμίσει δεν πρέπει να ακούσεις τον ήχο που κάνει όταν bootάρει.
Αφού ανοίξει ο υπολογιστής,άνοιξε και την TV και παίξε.
Κοίτα όλες τις εντάσεις,TV και υπολογιστή να είναι ανοιχτές.

Τζιφος..δεν ακουγεται τιποτα..η τβ μου εχει επιλογη να ανιχνευσει hdmi συσκευες αλλα οταν το παταω μου λεει δεν βρεθηκε καμμια.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πλέον,είναι μήπως τυχόν το καλώδιο είναι ελαττωματικό ή κάτι τέτοιο...
Στην τελική αν δεν βρεις άκρη,συνδέεις αναλογικά ένα καλώδιο από την jack του υπολογιστή στην είσοδο της TV...
Δοκίμασε πάντως να το συνδέσεις και στις υπόλοιπες συσκευές και τσεκάρισε να πατάει καλά..
Και ρίξε και μια ματιά στα υπόλοιπα tab της καρτέλας,δειγματοληψίες,κλπ...

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ....