Πρόβλημα Ήχου

steliosgr

Established Member
7 November 2010
193
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΤ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΠΤ ΑΠΟ ΗΧΟ.ΕXΩ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΗΧΕΙΟ ΤΗΝ ΣΟΝΥ SRS-NWGU50 Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΥΠΟΔΟΧΗ LINE IN,ΑΓΟΡΑΣΑ ΗΧΕΙΑ ΤΑ LOGITECH 980-000366 Z523 WHITE 2.1 ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 2.1,ΓΙΑΤΙ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ

Μαλλον γιατι εχεις συνδεσει την εισοδο line in των ηχειων με την εισοδο line in της τηλεορασης. Πρεπει να βρεις την εξοδο line out της τηλεορασης και να την συνδεσεις στην εισοδο line in των ηχειων. Αν δεν εχει τετοια εξοδο η τηλεοραση,αγορασε ενα καλωδιο scart>rca η ενα ανταπτορακι scart>rca με τα αντιστοιχα rca>rca καλωδια και παρε το line out απο εκει,νομιζω θα εισαι οκ.

Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ

audioj καταρχην δε μιλαω για τηλεοραση μιλαω για μια βαση με ηχειο οπου καθεται πανω το mp3 sony nw-a806 που εχω,γκουκλαρισε τον κωδικο(SRS-NWGU50) για να δεις για τι μιλαω,απλα πισω εχει ενα LINE IN μονο οχι OUT.Τι μου προτεινεις να κανω ετσι ωστε να ερθει ο ηχος στα ηχεια 2.1(διαθετουν τα ηχεια εισοδο RCA κοκκινο ασπρο,εισοδο για ακουστικα)....απλα επειδη δεν γνωριζω τπτ απο αυτα αν μπορεις να μου δειξεις καποια εικονα η καποιο λινκ απο οτι χρειαστω απο καλωδια η ανταπτορα.....ευχαριστω πολυ.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ

Μεγάλε συγγνώμη αλλά απ ό,τι κατάλαβα κι είδα στο Γούγλη τι ακριβώς έχεις πάρει, προσπαθείς να συνδέσεις ηχείο με ηχείο, τι ήχο να βγάλεις δηλαδή αφού δεν υπάρχει πηγή; Για αυτό έχει line in, για να του συνδέσεις πηγή. Εκτός αν έχει κι audio out και δεν το χεις δει.

@stelios,gr
Παρακαλώ να μη γράφετε με κεφαλαία, όπως έγινε στο αρχικό μήνυμα. Αποτελεί παράβαση του Κανονισμού (άρθρ. 2.5.α´).

Στο θέμα σου τώρα:
Η συσκευή της Sony που διαθέτεις είναι ένα mp3 Dock Station. Δεν διαθέτει έξοδο Line Out. Συνεπώς δεν μπορείς να τη συνδέσεις με άλλο set ηχείων.

Ένα πράγμα μόνο μπορείς να κάνεις: Να βρεις κάποιο ανταπτοράκι διακλαδωτήρα που να έχει μία στερεοφωνική είσοδο (συνήθως mini jack) και δύο στερεοφωνικές εξόδους (επίσης σε mini jack). Στην είσοδο του θα συνδέσεις τη συσκευή που θέλεις (π.χ. το mp3 Player) και στις εξόδους του από τη μία το Dock Station και από την άλλη το σετάκι των ηχείων. Αλλά δεν θα μπορείς να τα λειτουργείς ταυτόχρονα, αυτό ξέχασε το. Τη λύση αυτή την έχω εφαρμόσει, γι' αυτό την ξέρω καλά.

Εάν δεν μπορείς να βρεις το κατάλληλο ανταπτοράκι και καλώδια, ενδεχομένως μπορείς να ζητήσεις να στα φτιάξει κάποιος κσλός ηλεκτρονικός... -bye-

Sonus Naturalis καταρχην συγνωμη για τα κεφαλαια κ σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,αυτο που θελω ειναι να χω πανω στο Dock Station το mp3 κ ο ηχος να βγαινει απο το σετ των ηχειων δεν επιθυμω ταυτοχρονα να ακουω κ απο τα δυο γτ ο ηχος στο Dock Station ειναι χαλια σε σχεση με τα 2.1.Μπορεις να μου στειλεις μια φωτο η ενα λινκ απο που μπορω να βρω(π.χ καταστημα) αυτο που μου προτεινες { ανταπτοράκι διακλαδωτήρα που να έχει μία στερεοφωνική είσοδο (συνήθως mini jack) και δύο στερεοφωνικές εξόδους (επίσης σε mini jack) } γτ απο θεματα ηχου δεν τα παω καλα.......σε ευχαριστω κ παλι.

Last edited:
Sonus Naturalis εψαξα στο γκουκλ κ βρηκα αυτο (DAP AUDIO XGA20 Adaptor Jack Male Stereo to 2xJack Female) γκουγκλαρισε το να δεις αν ειναι αυτο που χρειαζομαι.

Last edited:
Δε νομίζω πως έχεις εντοπίσει σωστά ανταπτοράκια. Αυτό που χρειάζεσαι πρέπει να είναι ως εξής:
1 mini jack Stereo => 2 X mini jack Stereo

Είναι μάλλον δύσκολο να βρώ link με σιγουριά γι' αυτό που θες. Πάντως από την παρακάτω σελίδα με adaptors θα πρέπει να επιλέξεις εκείνο με τον τίτλο: "Dual MiniJacks Y'd to a Stereo Mini Plug"

Αυτό που έχω εγώ χρησιμοποιήσει το είχα αγοράσει από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου, το e-finder αλλά στο διαδικτυακό τους κατάστημα δεν μπορώ να βρω κάτι.

Για μένα η καλύτερη λύση είναι να παραγγείλεις σε κάποιο ηλεκτρονικό να σου φτιάξει καλώδιο με διακλάδωση σε βύσματα όπως παραπάνω (1 mini jack Stereo => 2 X mini jack Stereo).
Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. -bye-

Sonus Naturalis επικοινωνησα με το e-finder και μου ειπανε οτι δεν εχουν τετοιο ανταπτορα,επισης μου ειπανε οτι δεν γινεται να δωσει ηχο το ντοκ στεισον στα ηχεια γτ εχει μονο μια εισοδο λαιν ιν,τωρα τι ισχυει δεν το ξερω

Απάντηση: Re: Πρόβλημα Ήχου

Δε νομίζω πως έχεις εντοπίσει σωστά ανταπτοράκια. Αυτό που χρειάζεσαι πρέπει να είναι ως εξής:
1 mini jack Stereo => 2 X mini jack Stereo

Είναι μάλλον δύσκολο να βρώ link με σιγουριά γι' αυτό που θες. Πάντως από την παρακάτω σελίδα με adaptors θα πρέπει να επιλέξεις εκείνο με τον τίτλο: "Dual MiniJacks Y'd to a Stereo Mini Plug"

Αυτό που έχω εγώ χρησιμοποιήσει το είχα αγοράσει από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου, το e-finder αλλά στο διαδικτυακό τους κατάστημα δεν μπορώ να βρω κάτι.

Για μένα η καλύτερη λύση είναι να παραγγείλεις σε κάποιο ηλεκτρονικό να σου φτιάξει καλώδιο με διακλάδωση σε βύσματα όπως παραπάνω (1 mini jack Stereo => 2 X mini jack Stereo).
Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. -bye-

Χαρά στο κουράγιο σου..

Το ανταπτοράκι το είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια. Σου εξήγησα, δύσκολα θα βρεις.
Η μόνη -η μόνη οικονομική δηλαδή- λύση για σένα είναι να παραγγείλεις το κατάλληλο καλώδιο σε κάποιον ηλεκτρονικό.
Επαναλαμβάνω το σχήμα (Αυτό που θα ζητήσεις να σου φτιάξουν):

MP3 Player => 1 Χ Mini Jack Stereo => Y Split Cable => Υ1, Υ2
Υ1 => 1 Χ Mini Jack Stereo => Dock Station​
Υ2 => 1 Χ Mini Jack Stereo => 2.1 Ηχεία​

Εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ανταπτοράκι από την έξοδο του Player, από αυτά που χρησιμοποιούμε για να χρησιμοποιήσουμε από μία έξοδο δύο ζευγάρια ακουστικά. Και από εκεί δύο καλώδια με mini jack Stereo, ένα για κάθε σύστημα (Dock Station, 2.1 Ηχεία). Αλλά δεν υπάρχει σταθερότητα.

Τώρα το θυμήθηκα, αυτό είχα κάνει! :music-smiley-005: