Πρόβλημα κλειδώματος GPS σε Galaxy S2

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οπως θα ξέρετε οι περισσότεροι εδώ μέσα εδώ και 5 χρόνια ήμουν κάτοχος του εν λόγω κινητού, όσοι θυμούνται βέβαια δεν το είχα αναβαθμίσει κι είχα μείνει όλα αυτά τα χρόνια με τη gingerbread. Τέλος πάντων τώρα είμαι κάτοχος του samsung galaxy Α5 του 2015 και το S2 πέρασε στη γυναίκα μου, αναβαθμίστηκε πλέον και μετάνιωσα που δεν το είχα κάνει κι εγώ νωρίτερα κι είχαν δίκιο όσοι με παρακινούσαν, τέλος πάντων το θέμα είναι ότι έχει πρόβλημα να κλειδώσουν οι δορυφόροι στον πλοηγό. Αυτό το είχα κι εγώ πριν την αναβάθμιση, αργούσε απελπιστικά να κλειδώσει και με τις δύο εφαρμογές πλοήγησης, σχεδόν δεν κλείδωνε ποτέ, τις έκλεινα και τις ξανάνοιγα και καμιά φορά κλείδωνε αλλά και πάλι έκανε κόλπα, δεν είχε ακρίβεια, γενικώς είχε σοβαρό πρόβλημα. Τώρα ό,τι και να έχω δοκιμάσει δεν κλειδώνει που να παρακαλάς. Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ ή πρέπει να πάει αντιπροσωπεία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες συμβουλές.

Re: Πρόβλημα κλειδώματος gps σε galaxy s2.

Πρωτου πας στο service,κανε ενα μπακαπ και ριξτου ενα ρισετ.ετσι κι αλλιως,ειναι το πρωτο που θα κανουν και αυτοι.

Απάντηση: Πρόβλημα κλειδώματος gps σε galaxy s2.

Εγώ είχα το s3 και είχα το ίδιο θέμα. Στο δικό μου μάλλον από τα πολλά είχε πάθει κάτι η κεραία (έφαγε πολύ ξύλο γενικα) αν και εσύ είχες κάνα δυο καλά χτυπήματα ίσως είναι αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι είχε φάει και μια βουτιά σε κουβά με νερό, αλλά είχα καλή θήκα κι όταν το άνοιξα ήταν ολόστεγνο, πάντως το πρόβλημα το είχε πριν φάει τη βουτιά.

Ειναι root η συσκευη. ?
Ποια εκδοση android φοραει μετα την αναβαθμιση. ?

Οχι ποτέ δεν πειράζω κινητά να τα ρουτάρω Γιάννη, (καλέ τώρα το είδα που πήγε το a στο nickname σου) τώρα λείπει η γυναίκα αλλά νομίζω φοράει την 4.1.2.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα κλειδώματος gps σε galaxy s2.

Οχι ποτέ δεν πειράζω κινητά να τα ρουτάρω Γιάννη, (καλέ τώρα το είδα που πήγε το a στο nickname σου) τώρα λείπει η γυναίκα αλλά νομίζω φοράει την 4.1.2.

To "α" εγινε "ε" και αφαιρεθηκε το 73. :smile:
---------------------------------------------

Στα της συσκευης σου τωρα, με ενα συντομο γκουγκλαρισμα φαινεται πως ειναι γενικο προβλημα και οχι μονο της δικης σου συσκευης. Λυσεις υπαρχουν, αλλα πρεπει να λερωσεις τα χερια σου. (να κανεις root, ή να περασεις cyanogen rom, να περασεις χειροκινητα καποια patch κλπ)

Ας παμε ομως απο τα ευκολα στην αρχη μπας και βγαλεις ακρη με ενα απο τα παρακατω.

α) Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τα google locations, κανε reboot και υστερα ξανα ενεργοποιησε τα. Αν δεν γινει τιποτα, παμε στο β) Κατεβασε το gps test απο το google play. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=el
Σιγουρεψου οτι η συσκευη ειναι σε data internet παροχου και οχι σε wifi.
Υστερα ανοιξε την εφαρμογη gps test και πηγαινε στα settings menu.
Πατησε το CLEAR AGPS ΚΟΥΜΠΙ. Υστερα πατησε το UPDATE AGPS κουμπι. Τελος κανε επανεκκινηση.
(προσοχη, αυτη η μεθοδος δεν ξερω εαν διορθωνει το προβλημα ΜΟΝΟ οταν το κινητο εχει υποστηριξη agps με υποβοηθηση απο data και οχι offline gps)

Για να συνεχισουμε στα λιγο πιο δυσκολα αν τα παραπανω δεν κανουν δουλεια, πες μου εαν εχεις το SGS2 I9100 ή το SGS2 I9100G

Το πρώτο έχω χωρίς το G. Αυτό με το gps test το δοκίμασα βέβαια με το ασύρματο κι όχι με τα δεδομένα, τώρα τι να πω εντάξει δε δουλεύει πλοήγηση η γυναίκα αλλά μία φορά θα χρειαστεί και τότε θα χτυπάμε το κεφάλι μας. Να ρωτήσω το σέρβις αν γίνεται κάτι; Λέω μήπως είναι θέμα hardware κι αν είναι μικρό το κόστος κι αξίζει να το κάνω, ξέρεις κάτι πάνω σ αυτό;

Δεν μπορω να ξερω αν εχει και hardware προβλημα. Οι κατοχοι που βλεπω οταν γκουγκλαρω, λενε οτι κλειδωνει αλλα παρα πολυ αργα.
Δοκιμασε και αυτο το ευκολο app. https://play.google.com/store/apps/details?id=org.haggy.android.gpstimer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5oYWdneS5hbmRyb2lkLmdwc3RpbWVyIl0.

Aυτη η εφαρμογη υποτιθεται οτι κρατα συνεχεια on το gps, που συνηθως ξε-λοκαρει οταν κλεινεις την εφαρμογη gps και ανοιγεις καποια αλλη κλπ. Δηλαδη, απαξ και λοκαρει, μενει συνεχεια λοκαρισμενο ακομα κι αν κλεισεις τους χαρτες κλπ, εφ'οσον βεβαια εισαι εξω με ανοιχτο gps να εχει σημα.

Απο εκει και περα, αν ουτε αυτο βοηθησει, υπαρχει και ενα fix pach, αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι κανει και για το jellybean που εχεις, αφου ειχε βγει εξ'αρχης για το icecream.