Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Το παράξενο είναι ότι όλα λειτουργούν στην τηλεόραση και το ίντερνετ,όλα τα κανάλια.εκανα εργοστασιακές ρυθμίσεις πάλι πρόβλημα μη αναγνώρισης hdmi και tv box.ρουτερ και όλες οι συσκευές κανονικά.υπαρχει περίπτωση να κάηκε κάτι εσωτερικά που κάνει hdmi μη αναγνωρίσιμο ή κάτι έγινε γενικώς σε πολυκατοικία με τάση ρεύματος?ρώτησα και τεχνικό γνωστό μου,δεν μπορεί να το εξηγήσει.

Επίσης σε γειτονική κολώνα ΔΕΗ είχε πέσει κεραυνός και δεν είχε ρεύμα σχεδόν 1 μήνα.προχθες επανήλθε ρεύμα σε κολώνα αλλά όχι έντονο όπως παλιά.

Οι συνεχόμενες και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος προκαλούν τέτοια θέματα. Εγώ έχω έναν σταθεροποιητή τάσης που δεν επιτρέπει για κάποια λεπτά κάποιες συσκευές να αναβοσβήνουν στιγμιαία. Αλλά ακόμα και έτσι μπορεί τις διακοπές ελάχιστων στιγμιαίων διακοπών να μην «τις πιάσει». Από τέτοια φάση με κεραυνούς και βροχές μου έκαψε τον ενισχυτή αλλά και την προστατευτική πρίζα.
Έχω αναφερθεί παλαιότερα. Ευτυχώς χωρίς ζημιές. Ευτυχώς πάλι που δεν ακουμπούσε πάνω η κουρτίνα γιατί έγινε ανάφλεξη.
Τίποτα δεν είναι αποτελεσματικό ειδικά στις φθηνές ψευτοκινέζικες προστασίες.

Θα πρέπει να την δει την τηλεόραση ηλεκτρονικός.

• Like
Reactions: super800
Απο κεραυνο δεν βγαινει παντα οφ ολοκληρη η συσκευη,
αλλα και επι μερους τσιπακια χωρις βεβαια να ξερει κανεις τι, πως και γιατι.

• Like
Reactions: super800
Eβαλα μια εσωτερικη κεραια αξιας 3 ευρω στην τηλεοραση και επιασε τα 7 ιδιωτικα καναλια αλλα κανενα της ΕΡΤ.
Σε αλλη περιοχη, με την ιδια τηλεοραση και την ιδια κεραια, επιανε και ΕΡΤ.

Τι μπορω να κανω, περα απο το να παρω εξωτερικη η καλυτερη εσωτερικη κεραια ?

Τι το διαφορετικο εχουν τα ΕΡΤ καναλια και δεν συντονιζουν οπως τα μεγα, αντενα κτλ ?

Τι το διαφορετικο εχουν τα ΕΡΤ καναλια και δεν συντονιζουν οπως τα μεγα, αντενα κτλ ?

Εχω την εντυπωση οτι το υψηλοτερο QAM του DVB-T σηματος της ΕΡΤ σε σχεση με την Digea, ειναι πιο επηρρεπες σε "λαθη" στην ληψη.

Ειμαι απεναντι απο την Παρνηθα και με την εσωτερικη κεραια η ΕΡΤ εχει μεγαλες διακυμανσεις στην σταθμη σηματος, οχι τοσο στην ενταση οσο στην ποιοτητα.
Αντιθετα η Digea παρουσιαζει μεγαλη σταθεροτητα.

Μια εξωτερικη κεραια πιθανοτατα θα σου λυσει το προβλημα.

• Like
Reactions: ilias
Καλησπέρα σας.

Δυστυχώς η Digea στις συνοικίες Νεάπολη και Συκιές Θεσσαλονίκης μας πήρε την κάτω βόλτα.

Πάνω από πάρα πολύ καιρό δεν μπορώ να δούμε καθόλου να δω Mega, Star και Μακεδονία σε HD, ενώ αντιθέτως τα Ant1, Alpha, Open και Σκάι σε HD παίζουν κανονικά. Δεν φταίει πάντως το καλώδιο της κεραίας.

Όταν παρακολουθώ συνήθως Mega HD ας πούμε Champions League κάθε ένα δευτερόλεπτο κολλάει και επανέρχεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και έτσι βάζω το Mega SD το οποίο αντιθέτως παίζει κανονικά.

Το πρόβλημα που έχουν τα Mega, Star και Μακεδονία HD μου το είχε εμφανίζει η ΕΡΤ παλαιότερα αλλά στο 2ο mux, δηλαδή τα ΕΡΤ2 HD,ΕΡΤ3 HD,ΕΡΤnews SD,ΡΙΚ,BBC.

Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, τι φταίει;;;

Ευχαριστώ πολύ.

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το κεραιοσυστημα ειναι ενταξει?
Μηπως ο ενισχυτης τα εχει παιξει?
Μηπως υπερενισχυει?
Εχεις οπτικη εποφη με τον πομπο?
Μηπως εχεις παρεμβολες απο συχνοτητες?
Υπαρχουν πολλες αιτιες για τα προβληματα ληψης.

• Like
Reactions: Hacker?pcs
Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το κεραιοσυστημα ειναι ενταξει?
Μηπως ο ενισχυτης τα εχει παιξει?
Μηπως υπερενισχυει?
Εχεις οπτικη εποφη με τον πομπο?
Μηπως εχεις παρεμβολες απο συχνοτητες?
Υπαρχουν πολλες αιτιες για τα προβληματα ληψης.
Τελικά λύθηκε το μυστήριο, έχω παρεμβολές.

Καλημέρα από Θεσσαλονίκη. Περιοχή κωνσταντινοπολίτικα δίπλα από τον περιφερειακό. Πήγα σε σπίτι φίλου να τσεκαρω γιατί δεν πιάνουν σήμα όλα τα κανάλια. Τα HD δεν τα έπαιζε καθόλου. Είχε 3 κεραίες πάνω 30ετιας που πήγαιναν όλες σε έναν ενισχυτή και έπειτα σε 2 σπίτια (1 του φίλου και 1 της αδερφής του) στα 100 μέτρα πιο κάτω σήκωσαν οικοδομή που κόβει την ορατότητα από τον Χορτιάτη. Πριν υπήρχε απευθείας ορατότητα. Το θέμα τώρα. Καταργήσαμε τις 3 κεραίες τι παλιές (όπου η 1 ήταν συνδεδεμένη, οι άλλες είχαν κομμένα καλώδια) και βάλαμε καινούργια τύπου τρίαινα και συγκεκριμένα την edision talos 18db 5G. Το θέμα είναι τώρα ότι με την καινούργια το πρόβλημα είναι το ίδιο και σχεδόν χειρότερα. Να προσθέσω ότι έγινε ένας συντονισμός με ένα φθηνό DVB-T finder της tele και έδειχνε χαμηλή λήψη. Και το καλώδιο μέχρι τον ενισχυτή αλλάχτηκε. Αυτή την στιγμή παίζουν τα κρατικά και τα ιδιωτικά αλλά τα SD μόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή θέσης της κεραίας; Έλεγχο του ενισχυτή;

Ο ενισχυτής αν είναι τόσο παλιός όσο η καλωδίωση και η κεραία που αλλάχτηκαν θα θέλει αλλαγή κι εκείνος σίγουρα.

Ο ενισχυτής αν είναι τόσο παλιός όσο η καλωδίωση και η κεραία που αλλάχτηκαν θα θέλει αλλαγή κι εκείνος σίγουρα.
Σίγουρα είναι παλιός ο ενισχυτής. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι και με το DVB-T finder που έβαλα πρώτα για και εκείνο χαμηλό σήμα με έδειχνε. Λίγο αριστερά λίγο δεξιά την έκανα την κεραία μήπως πιάσει από κάποια αντανάκλαση αλλά δεν...

Για αρχη μπορεις δοκιμασεις να μετακινησεις την κεραια στα πλαγια της ταρατσας, δεξια η αριστερα,
μηπως και βγαλει σημα στα HD παραπλευρα απο το εμποδιο της οικοδομης.
Αν αποτυχεις προφανως χρειαζεtαι τεχνικος με κανονικο οργανο μετρησης για να πει τι και πως.
Μια αλλη λυση που λενε οτι κανει θαυματα ειναι αυτη αλλα με επιφυλαξη.