Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

E, προφανώς!

Last edited by a moderator:

Ήθελα να το σιγουρέψω. :-)

Δοκίμασε να δεις τι γίνεται με το παρακάτω.
Κρατάς το φις από το καλώδιο της κεραίας ακριβώς δίπλα στο φις που έχει ο δέκτης "σαν" να το βάζεις μέσα, αλλά χωρίς να ακουμπάει και βλέπεις αν σου δίνει σήμα ο δέκτης.

Υποθέτω ότι έχει να κάνει με αυτό που διάβασα σε μια γρήγορη σημερινή αναζήτηση προβλήματος, ότι δηλαδή ο δέκτης λαμβάνει αρκετά ισχυρό σήμα από την κεραία μου και ουσιαστικά πρέπει να το "χαλάσω" λίγο; Θα το δω με το που πάω σπίτι, είμαι στο γραφείο. Σε ευχαριστώ πολύ.

Είναι 2-3 θέματα, που με το παραπάνω κόλπο διορθώνονται. Όπως το κατάλαβες είναι.
Κάνε μια δοκιμή και βλέπουμε.

Το έκανα, πιάνει μερικά αλλά δεν σταθεροποιείται. Δεν τα πιάνει καν όλα. Πώς μπορώ να εξασθενίσω το σήμα μου λοιπόν αλλά να έχω κανονικά το βύσμα στον δέκτη;

Πρέπει να μας πει πως είναι η εγκατάσταση σου. Τι κεραία έχεις, αν έχεις ενισχυτή, spliiter, πρίζες και τι μάρκα, κλπ.
Δεν είναι λογικό να γίνεται αυτό και ή υπάρχει μπούκωμα στο σήμα ή κάποιο βραχυκύκλωμα στις καλωδιώσεις σου, ή κάτι άλλο παρόμοιο.
Το σπίτι είναι μονοκατοικία ή πολυκατοικία? Δηλαδή έχεις κεραία δική σου ή κάποια που παίρνουν και άλλοι σήμα?

Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών/σήματος - Τί να κάνω;

Στη δική μου περίπτωση το σήμα είναι πολύ ισχυρό με αποτέλεσμα ο δέκτης (Crystal Audio Prime HD) να μην μπορεί να συντονίσει τα κρατικά κανάλια (Χορτιάτης-Θεσσαλονίκη). Να πω την αλήθεια, δεν πήγε το μυαλό μου στο "μπούκωμα" μιας και όλα δούλευαν μια χαρά μέχρι πριν 1,5 μήνα περίπου. Με "πονήρεψε" η λύση του φίλου που πέτυχε μείωση σήματος με τους εν σειρά διακλαδωτήρες, πράγμα που δεν δούλεψε στην περίπτωσή μου. Έτσι έψαξα σε κατάστημα ηλεκτρονικών και βρήκα έναν μεταβλητό εξασθενητή σήματος (τιμή: 2,5Ε), ο οποίος δούλεψε με τη μία. Παραθέτω φωτό:

View attachment 92954

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Αν το πρόβλημα είναι μπούκωμα λόγω ισχυρού σήματος, κοίτα και αυτό. Αλλά όπως λέει και ο sakis.com πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί μπορεί να το αγοράσεις τζάμπα. Πάντως εγώ μόνο με αυτό πιάνω κανάλια σε έναν δέκτη μου που μπούκωνε και δεν έπιανε τίποτα. Αλλά είχα βρει πρώτα ότι το πρόβλημα είναι το υπερβολικό σήμα λόγω πολύ ισχυρού tuner του δέκτη.

Καλημέρα,

Καθότι άσχετος, αφού ποτέ δεν είχα τηλεόραση, ελπίζω να βοηθηθώ από το φόρουμ. Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω στο νέο μου σπίτι στα Εξάρχεια μια τηλεόραση μικρή, ουσιαστικά για μόνιτορ του media player όταν παίζω μουσική, ώστε να αποφεύγω τη λειτουργία του προβολέα δίχως λόγο. Η τηλεόραση πιάνει όλα τα κανάλια αναλογικά κανονικά και έχει ενσωματωμένο δέκτη για ψηφιακά, όπου τα έχει βρει όλα και εκεί αυτόματα. Κανένα πρόβλημα. Θέλω όμως τους αγώνες, που είναι το μοναδικό που παρακολουθώ από τηλεοπτικό πρόγραμμα, να τους βλέπω στον προβολέα. Αγόρασα έτσι έναν ψηφιακό δέκτη ο οποίος όμως στο σκανάρισμα δε βρίσκει κανένα κανάλι. Το ίδιο και οι υπόλοιποι 3-4 που έφερα στο σπίτι από φίλους. Κανείς, τίποτα. Πήγα στο κατάστημα που τον αγόρασα και παίζει τέλεια. Αυτόματα. Αναγκάστηκα να συνδέσω ενδιάμεσα ένα παλιό dvd recorder για να δώσω με scart στον προβολέα έστω αναλογικό, αλλά θα ήθελα το πολύ καλύτερο (ειδικά σε πολλές ίντσες) ψηφιακό σήμα. Τι κάνω λάθος;

Ευχαριστώ,
Πάνος
Μου φαίνεται ότι έχεις πολύ αδύναμο σήμα, αφού η τηλεόραση μπορεί να εντοπίσει τα κανάλια (έχουν καλούς δέκτες) αλλά όχι οι αποκωδικοποιητές (κινεζιές...).
Έλεγξε το επίπεδο σήματος που αναφέρει η τηλεόραση, αν έχει τέτοια δυνατότητα. Μάλλον θα είναι λίγο χαμηλό. Ρίξε μια ματιά σε καλώδια, πριζάκια και διακλαδωτές.
Ποιόν αποκωδικοποιητή έχεις; (από περιέργεια ρωτάω)
Υπάρχει ένας αποκωδικοποιητή στην αγορά που έχει πολύ καλό δέκτη, τόσο καλό που όσοι έχουν πολύ δυνατό σήμα έχουν και ανάγκη εξασθενητή! Είναι ο Lifeview LV6TBOXHDA1, που κυκλοφορεί και ως F&U 3469, ενώ και ο Crypto 211/211D πρέπει να είναι και αυτός κλώνος τους. Αν κατά τύχη έχει κάποιος γνωστός σου ένα από αυτά τα μοντέλα, δοκίμασέ το.

Last edited:

Με το κόλπο που πρότεινε ο sakis.com όμως στην ουσία κάνει κακή επαφή στο φισάκι της κεραίας. Δηλαδή μειώνει το σήμα. Και με αυτόν τον τρόπο πιάνει μερικά κανάλια ενώ πριν δεν έπιανε τίποτα. Άρα μπορεί να είναι και υπερβολικό σήμα. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις. Αν δεν έχει όργανο μέτρησης σήματος, ή τουλάχιστον κάποιον τρόπο να μπορεί να αυξομειώνει το σήμα (με ρυθμιζόμενο ενισχυτή, μειωτήρα σήματος κτλ) ώστε αυξάνοντας ή μειώνοντας το σήμα να μπορεί να βλέπει αν χαλάει το σήμα, δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται. Γιατί τα σημάδια για το λίγο και το υπερβολικό σήμα είναι τα ίδια, και μόνο δοκιμάζοντας (ή αναλύοντας εμπειρικά τις συνθήκες λήψης) μπορεί να βρει κανείς τι γίνεται.

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου το Extra Channel ενώ είναι σταθερά συντονισμένο και η εικόνα μια χαρά (80% ποιότητα σήματος - το απόλυτο στο firmware του T65 που έχω στον Lifeview BoxHD) άρχισε να μην δίνει καθόλου ήχου. Σιωπή. Ούτε γρύλος δεν ακούγεται. Θα υπέθετε κανείς πως είναι πρόβλημα του σταθμού αλλά σε TV σε άλλο δωμάτιο με άλλο δέκτη ακούγεται κανονικά! Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και πως θα μπορούσα να το επαναφέρω; Εντάξει δεν είμαι και πολύ fan του καναλιού αλλά δεν βγαίνει νόημα γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο....

Κάνε μία σάρωση στη συχνότητα και θα φτιάξει...

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου το Extra Channel ενώ είναι σταθερά συντονισμένο και η εικόνα μια χαρά (80% ποιότητα σήματος - το απόλυτο στο firmware του T65 που έχω στον Lifeview BoxHD) άρχισε να μην δίνει καθόλου ήχου. Σιωπή. Ούτε γρύλος δεν ακούγεται. Θα υπέθετε κανείς πως είναι πρόβλημα του σταθμού αλλά σε TV σε άλλο δωμάτιο με άλλο δέκτη ακούγεται κανονικά! Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και πως θα μπορούσα να το επαναφέρω; Εντάξει δεν είμαι και πολύ fan του καναλιού αλλά δεν βγαίνει νόημα γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο....

Το ίδιο ακριβώς είχα σήμερα το απόγευμα με το nickelodeon (όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν...) το οποίο λύθηκε μετά από νέα σάρωση καναλιών. Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει και άλλος αλλά μου φαίνεται ότι η αγαπητή Digea άρχισε πάλι τα κουλά της...

Κάνε μία σάρωση στη συχνότητα και θα φτιάξει...

Έκανα χειροκίνητη μόνο σε αυτή τη συχνότητα και όντως επανήλθε. Ευχαριστώ! Έχασα όμως τη σειρά καναλιών και τώρα τα ξαναφτιάχνω... Υπήρχε τρόπος να το είχα αποφύγει το ανακάτεμα; Έτσι, για να ξέρω για άλλη φορά....

Το έχουν πάθει συγκεκριμένοι δέκτες και όχι όλοι, μεταξύ αυτών είναι και οι edision...

Σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας της Digea στην Κρήτη και παρατηρήθηκε πρόβλημα λήψης ορισμένων καναλιών από τον αποκωδηκωποιητή Optiicum HD T90. Τον αγόρασα χθές από Macro όπως και ένας φίλος και δεν μπορούμε να πιάσουμε Mega, Skai kai Star, ενώ η νεα τηλεόραση (Samsung) με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη τα πιάνει κανονικά.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον Opticum σε ταχύτητα και μενου αλλά έχει αυτό το πρόβλημα.
Αν έχει παρατηρήσει κανείς άλλος παρόμοιο φαινόμενο ας το αναφέρει για να προτείνουμε και λύσεις.
Καλή μετάβαση.

Έχετε οριακό σήμα. Η τηλεόραση, που διαθέτει πιο ευαίσθητο tuner, δείχνει τα κανάλια, ενώ ο opticum όχι.

Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Με τα συγκεκριμένα κανάλια υπάρχει πρόβλημα μάλλον απο την πλευρά της Digea. Κάποιοι δέκτες κατεβάζουν τον 902 αλλα όχι τα υπόλοιπα κανάλια της συχνότητας.

Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Πρέπει να έφτιαξαν σήμερα τα κανάλια που δεν έπαιζαν σε μερικούς δέκτες.

Ρε παιδιά καλησπέρα...Εδώ και αρκετό καιρό αυτός ο @%#$@#!$ μου αποκωδικοποιητής μου χάνει κανάλια... :furious3: Σχεδόν όλη την μέρα μου λείπει ο σκαι το σταρ και το μεγκα (απο τα ''σημαντικα'')...
Παει σαν πακετο...Την μια λείπουν αυτά...και την άλλη λείπει ο αλφα και ο αντ1..... Κολλάνε και αρκετές φορές...έχω βαρεθεί τη ζωή μου...Ξέρετε καμία λύση ? :/

P.S 1 ( ο αποκωδικοποιητής είναι F & U )
P.S 2 (Κάνω συνέχεια διαγραφή καναλιών και εργοστασιακές ρυθμίσεις...και πότε μου εμφανίζονται κάποια πότε όχι...για να τα έχω όλα ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα θα πρέπει να γίνει θαύμα.....)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...