Αν το πρόβλημα είναι μπούκωμα λόγω ισχυρού σήματος, κοίτα και αυτό. Αλλά όπως λέει και ο sakis.com πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί μπορεί να το αγοράσεις τζάμπα. Πάντως εγώ μόνο με αυτό πιάνω κανάλια σε έναν δέκτη μου που μπούκωνε και δεν έπιανε τίποτα. Αλλά είχα βρει πρώτα ότι το πρόβλημα είναι το υπερβολικό σήμα λόγω πολύ ισχυρού tuner του δέκτη.Στη δική μου περίπτωση το σήμα είναι πολύ ισχυρό με αποτέλεσμα ο δέκτης (Crystal Audio Prime HD) να μην μπορεί να συντονίσει τα κρατικά κανάλια (Χορτιάτης-Θεσσαλονίκη). Να πω την αλήθεια, δεν πήγε το μυαλό μου στο "μπούκωμα" μιας και όλα δούλευαν μια χαρά μέχρι πριν 1,5 μήνα περίπου. Με "πονήρεψε" η λύση του φίλου που πέτυχε μείωση σήματος με τους εν σειρά διακλαδωτήρες, πράγμα που δεν δούλεψε στην περίπτωσή μου. Έτσι έψαξα σε κατάστημα ηλεκτρονικών και βρήκα έναν μεταβλητό εξασθενητή σήματος (τιμή: 2,5Ε), ο οποίος δούλεψε με τη μία. Παραθέτω φωτό:
View attachment 92954
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Μου φαίνεται ότι έχεις πολύ αδύναμο σήμα, αφού η τηλεόραση μπορεί να εντοπίσει τα κανάλια (έχουν καλούς δέκτες) αλλά όχι οι αποκωδικοποιητές (κινεζιές...).Καλημέρα,
Καθότι άσχετος, αφού ποτέ δεν είχα τηλεόραση, ελπίζω να βοηθηθώ από το φόρουμ. Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω στο νέο μου σπίτι στα Εξάρχεια μια τηλεόραση μικρή, ουσιαστικά για μόνιτορ του media player όταν παίζω μουσική, ώστε να αποφεύγω τη λειτουργία του προβολέα δίχως λόγο. Η τηλεόραση πιάνει όλα τα κανάλια αναλογικά κανονικά και έχει ενσωματωμένο δέκτη για ψηφιακά, όπου τα έχει βρει όλα και εκεί αυτόματα. Κανένα πρόβλημα. Θέλω όμως τους αγώνες, που είναι το μοναδικό που παρακολουθώ από τηλεοπτικό πρόγραμμα, να τους βλέπω στον προβολέα. Αγόρασα έτσι έναν ψηφιακό δέκτη ο οποίος όμως στο σκανάρισμα δε βρίσκει κανένα κανάλι. Το ίδιο και οι υπόλοιποι 3-4 που έφερα στο σπίτι από φίλους. Κανείς, τίποτα. Πήγα στο κατάστημα που τον αγόρασα και παίζει τέλεια. Αυτόματα. Αναγκάστηκα να συνδέσω ενδιάμεσα ένα παλιό dvd recorder για να δώσω με scart στον προβολέα έστω αναλογικό, αλλά θα ήθελα το πολύ καλύτερο (ειδικά σε πολλές ίντσες) ψηφιακό σήμα. Τι κάνω λάθος;
Ευχαριστώ,
Πάνος
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου το Extra Channel ενώ είναι σταθερά συντονισμένο και η εικόνα μια χαρά (80% ποιότητα σήματος - το απόλυτο στο firmware του T65 που έχω στον Lifeview BoxHD) άρχισε να μην δίνει καθόλου ήχου. Σιωπή. Ούτε γρύλος δεν ακούγεται. Θα υπέθετε κανείς πως είναι πρόβλημα του σταθμού αλλά σε TV σε άλλο δωμάτιο με άλλο δέκτη ακούγεται κανονικά! Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και πως θα μπορούσα να το επαναφέρω; Εντάξει δεν είμαι και πολύ fan του καναλιού αλλά δεν βγαίνει νόημα γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο....
Κάνε μία σάρωση στη συχνότητα και θα φτιάξει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.