Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Και σε μένα εμφανίστικε ξανά σήμα, έχω όμως συνεχείς διακοπές, σε σχέση με την πλήρη απουσια σήματος που είχα νωριτερα.
Στην πραγματικότητα αυτό γίνεται συνέχεια τις τελευταίες μέρες.

Έχει κάποιος άλλος από δύσκολη περιοχή, διαπιστώσει δυσλειτουργία στο 21 μόνο?

Καλημερα σε ολους, μενω Κρητη -Ρεθυμνο- και επιανα κανονικα τα καναλια της digea και τα τοπικα κρητικα καναλια (απο Χανια -Μαλαξα)
Τελευταια ειχα προβληματα στη ληψη γιατι οπως ανακαλυψα στον ενισχυτη ιστου ειχε φυγει το καπακι του και ηταν στον αερα με βροχες κτλ εκτος του οτι ηταν παμπαλαιος
Τον αντικατεστησα με νεο (σετ με τροφοδοτικο κατω) ο οποιος γραφει gain μεχρι 40db
To θεμα ειναι οτι τωρα ενω πιανω τελειο σημα (ενταση 90% - ποιοτητα 99%) , αντι να πιανω τα γνωστα της digea και τα τοπικα κρητικα , πιανω τα γνωστα της digea και τα τοπικα καναλια απο σαντορινη (αιγαιο ,ζευς κτλ ) αλλα κανενα κρητικο !! εκανα πολλες φορες επανασυντονισμο στο αποκωδικοποιητη τπτ.
Επισης εστρεψα και την κεραια ακομα πιο νοτια (δυτικα βλεπει στην ουσια ) και παλι συνεχιζω να πιανω απο σαντορινη (που ειναι βορεια) και οχι απο χανια (που ειναι δυτικα )! ενω ολοι γυρω μου πιανουν κανονικα απο χανια (Μαλαξα) !
Μηπως να πειραξω την ρυθμιση (gain range ) που εχει ο ενισχυτης για τα UHF ?
Καμια βοηθεια ,εχω τρελλαθει μ αυτο το θεμα!

Μπορεί να συμβεί αν το σήμα είναι πολύ δυνατο και δε μπορεί να το διαχειριστεί ο δέκτης.
Γι αυτό πιάνεις τα μακρυνά, που έρχονται με χαμηλότερο σήμα.
Χαμήλωσε το gain στο 0, scan, δες τι πιάνεις και συνέχισσε ανεβάζοντας σιγά σιγά το gain.

χαμηλωσα αρκετα το gain αλλα παλι τα ιδια .Συρος tv, αιγαιο tv κτλ αλλα απο κρητικα οτε ενα

Μου ειπε καποιος με μαγαζι ηλεκτρονικων οτι δεν πιανω σαντορινη , χανια πιανω παλι απλως δεν μου κατεβαζει απο την κεραια τις συχνοτητες των κρητικων ...
τι να πω , πριν με αδυνατη ληψη τα επιανα τωρα με καμπανα σημα δεν τα πιανω (και ιδια κεραια? ) τρελλο τελειως !

φιλε μου για πες μας λιγο τις συχνοτητες που λαμβανεις digea και καναλια απο τις κυκλαδες. Τη digea την κατεβαζεις σε διπλες συχνοτητες;

Αν μπορεις να δοκιμασεις με αλλον ενισχυτη.

δεν εχω αλλο δυστυχως αλλιως θα το εκανα.

φιλε μου για πες μας λιγο τις συχνοτητες που λαμβανεις digea και καναλια απο τις κυκλαδες. Τη digea την κατεβαζεις σε διπλες συχνοτητες;

Ναι λαμβανω διπλες συχνοτητες κατα την αναζητηση καναλιων, να φανταστειτε βλεπω στο σκαν οτι βρεθηκαν 40-50 καναλια (τα γνωστα της digea τα βλεπω να τα πιανω 2-3 φορες το κεθενα ) κ μετα κανει αποθηκευση και μου δειχνει καμια 15αρια αυτα δηλαδη:
http://info-cyclades.gr/τι-να-ελέγξετε-στην-εγκατάστασή-σας-γι/
αντε καμια φορα να πιασει και μερικα παραπανω πχ χθες επιανα blue sky , kontra channel , lepanto tv, deutche w ,αλλα ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟ !
αρα ειμαι σιγουρος οτι παιρνω απο κυκλαδες και ο αλλος ελεγε ασχετα πραγματα οτι παλι τα πιανω αυτα απο χανια
Δεν εχει προβλημα ο αποκωδικοποιητης γιατι εχω και usb tv στο pc και πιανω τα ιδια ακριβως στον media player των windows (18 καναλια λεει ο WMP αυτα που λεει το site info cyklades δηλαδη)
το gain στον ενισχυτη ελεγε αριστερα "20¨- δεξια "40" , το πηγα στο "20" (τερμα αριστερα δηλ) τπτ .default ηταν σε 45 μοιρες αριστερα , 25 ας πουμε οτι αναλογουσε η θεση που ειχε

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

δεν εχω αλλο δυστυχως αλλιως θα το εκανα.
Ζητα απο καποιον γνωστο σου, ολοι λιγο πολυ εχουνε, απο 1 παραπανω, αν διαπιστωσεις οτι λειτουργει ο 2ος, να αλλαξεις αυτον που εχεις τωρα, γι'αυτο στο λεω.

Ναι λαμβανω διπλες συχνοτητες κατα την αναζητηση καναλιων, να φανταστειτε βλεπω στο σκαν οτι βρεθηκαν 40-50 καναλια (τα γνωστα της digea τα βλεπω να τα πιανω 2-3 φορες το κεθενα ) κ μετα κανει αποθηκευση και μου δειχνει καμια 15αρια αυτα δηλαδη:
Αν ειναι τηλεοπτικος δεκτης, οσα κι αν πιανει, αποθηκευει μονο αυτα που εχουνε πιο δυνατο σημα, 1 φορα το καθενα, οσες ψηφιακες τηλεορασεις εχω δει, ετσι λειτουργουνε

Ίσως και να κάνεις bypass τον ενισχυτή, βεβαιώσου όμως ότι η κεραία σου σκοπεύει τα Χανιά.
Απ' το Ρέθυμνο τα Χανιά είναι ΔΒΔ, γύρω στiς 280 μοίρες και δες τι πιάνεις χωρίς ενισχυτή. Ή όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, βρες και δοκίμασε εναλλακτικό ενισχυτή αρχίζοντας από χαμηλό gain.

να κανω μια ασχετη ερωτηση ? μπορει να πιανει ταυτοχρονα καναλια πχ απο σαντορινη τα τοπικα τους και απο χανια αλλα ή κλειδωνει σε ενα σημειο εκπομπης?

Δε ξέρω τις συχνότητες για τα τοπικά Κρήτης.
Αν η συχνότητά τους συμπίπτει με κάτι άλλο και το "κάτο άλλο" απ' το setup σου το λαμβάνεις πιό δυνατά, θα σου δείξει αυτό το "άλλο".
Δεν κλειδώνει σε επίπεδο κέντρου εκπομπής, κλειδώνει σε επίπεδο συχνότητας (όπως το παράδειγμα στη πάνω γραμμή).
Αλλά αφού τα έπιανες πριν την αλλαγή ενισχυτή, μήπως ο νέος δεν είναι κατάλληλος? Δεν ξαναδοκιμάζεις το παλιό, αφού τον "στεγανοποιήσεις" καττάλληλα?

Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

να κανω μια ασχετη ερωτηση ? μπορει να πιανει ταυτοχρονα καναλια πχ απο σαντορινη τα τοπικα τους και απο χανια αλλα
Οτιδηποτε σημα φτανει στην κεραια, (πιθανως απο καποια ισχυ και πανω και αναλογα την κεραια), το λαμβανει, ασχετα απο που ειναι
ή κλειδωνει σε ενα σημειο εκπομπης?
Εαν πιανει 2 συχνοτητες digea, με το ιδιο περιεχομενο, (με ακριβως τα ιδια καναλια), εκει "κλειδωνει" το πιο ισχυρο, οπως ειπα προηγουμενος, δεν ξερω αν σε καλυψα.

Σημερα που εχει συννεφια πιανω κανονικα τα κρητικα απο χανια και κανενα απο Σαντορινη...
μαλλον οταν εχει καλο καιρο το σημα ειναι πιο δυνατο και συμβαινει αυτο

Άρα πρέπει να κατεβάσεις το gain του ενισχυτή, ή να τον βγάλεις τελείως. Και ρύθμισε τη κεραία να κοιτάει ακριβώς στα Χανιά. Το Google Earth μπορεί να σε βοηθήσει.

Αν είσαι στην πόλη του Ρεθύμνου ή γενικά σε σημείο που βλέπεις τη Μαλάξα και τροφοδοτείς μόνο μια-δυό τηλεοράσεις, αφαίρεσε τον ενισχυτή.
Το ψηφιακό σήμα δεν απαιτεί μεγάλη στάθμη και η τοποθέτηση ενισχυτή με τόσο μεγάλη απολαβή σε περιοχή με ισχυρά σήματα, δημιουργεί ενδοδιαμόρφωση και φυσικά σοβαρή ζημιά στις ψηφιακές παραμέτρους (MER, C/N, CBER κλπ).

Καλησπερα. Εχω τρεις καινούργιες σχετικά τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δεκτή. Απο τοτε που μας είπαν πέρσι κάποια στιγμή να κάνουμε όλοι υποχρεωτικά ξανά συντονισμό των καναλιών, εχω το εξής πρόβλημα. Στο σαλόνι τα πιάνω όλα κανονικα, ενώ στην κουζίνα και την κρεβατοκάμαρα πιάνω μονο mega-skai-star απο τα γνωστά. Μεχρι τοτε τα έπιανα όλα παντού, και στην κρεβατοκάμαρα απλα δεν είχα νεριτ.
Υπάρχει καμία εύκολη λύση ή τεχνικό; Η καλωδίωση ειναι 3 ετών, η κεραία πιο παλιά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μένω Αγία Παρασκευή

Μπορει να ειναι απο διαφορες περιπτωσεις. Για την νεα ληψη ισως να πρεπει να διορθωσεις την στοχευση της κεραιας σου. Μπορει λογω χαμηλου σηματος και λόγω απωλειων απο διακλαδωσεις, μπριζες, συνδεσεις, η ληψη στα αλλα δωματια να μην ειναι εφικτη.

Εδω και λιγες μερες δεν πιανω τη συχνοτητα 30(mega-skai-star) απο χορτιατη.μια μερα που εβρεξε πιασαν κανονικα με λιγα σπασιματα στην εικονα.το ιδιο προβλημα αντιμετωπθζω κ με την 50(euro-gnomi-ert3)που επισης πιανει οταν βρεχει.σκεφτεστε καποια λυση?η κεραια τροφοδοτει 3 τηλεορασεις.δοκιμασα αλλο κεντρικο καλωδιο αλλα δεν εγινε τιποτα

Το ότι έχεις διαφορά στο σήμα ανάλογα με τον καιρό σημαίνει ότι έχεις οριακό σήμα. Και επειδή έχεις 3 τηλεοράσεις σε μία κεραία σημαίνει ότι μάλλον έχεις λίγο σήμα. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να έχεις βάλει κανέναν πολύ δυνατό ενισχυτή και αντίθετα να μπουκώνει το σήμα, αλλά αν δεν έχεις ενισχυτή και έχεις μόνο κεραία για 3 τηλεοράσεις τότε μάλλον έχεις έλλειψη σήματος. Αν είναι έτσι τότε πρέπει να βρεις τρόπο να δυναμώσεις το σήμα. Είναι η κεραία σε σωστή κατεύθυνση; Μήπως είσαι σε κακή περιοχή και θέλεις μία δυνατότερη κεραία; Οι μπρίζες και τα φισάκια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα αν δεν είναι σωστά τοποθετημένα, όπως και ένα καλό καλώδιο βοηθάει. Και αν δεν γίνει τίποτα με όλα αυτά, μπορείς να βάλεις και έναν ενισχυτή σήματος. Ανάλογα με τις δικές σου συνθήκες της κεραίας σου ερεύνησε τι από όλα αυτά μπορεί να φταίει ή μπορεί να βοηθήσει.