Πρόβλημα "Μαγικό" με Samsung Samsung LE37A615A

epsilon753

New member
18 December 2008
7
Αγόρασα μόλις χθες την παραπάνω τηλεόραση από Mediamarkt. Μάλλον από ότι καταλαβαίνω είναι αποκλειστικό μοντέλο της αλυσίδας. Εχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την ακριβότερη 656 αλλά δεν έχει τα 100Hz το 4ο HDMI και ίσως και κάποια άλλα καλουδια.

Είμαι ενθουσιασμένος αλλά έχω ένα πραγματικά απίστευτο πρόβλημα. Όταν έχω την τηλεόραση να λαμβάνει εικόνα από μια πηγή πχ PS3, PS2, Wii κτλ. η ένταση του ήχου μειώνεται αυτόματα!
Μάλιστα ακούγεται το beep φαίνεται η ένδειξη του ήχουν στην οθόνη που μικραίνει κατά 1. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα σαν να πατάω το πλήκτρο αφής που έχει η τηλεόραση πάνω στο δεξί μέρος για αυτή τη λειτουργία. Μόνο που εγώ δεν πατάω το κουμπί αλλά είμαι καθισμένος στον καναπέ!

Με λίγα λόγια η ένταση του ήχουν μικραίνει μόνη της μαγικά!
Συμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή και μετά από μερικά λεπτά ξανά. Τι να κάνω; Θα τρελαθώ;
Ξέρει κανείς τι φταίει;

Last edited:
Να προσθέσω ότι έχω στο off την επιλογή που λέει για Αυτόματη Ένταση από το Μενού της τηλεόρασης

Συγγνώμη για τα πολλαπλά ποστ, αλλά τώρα το κάνει και στην απλή τηλεόραση. Εκεί που παίζει ένα κανάλι, μειώνεται ο ήχος αυτόματα μόνος του και ακούγεται το μπιπ λες και κάποιος πατάει το κουμπάκι στο πανελ της συσκευής.
Σας παρακαλώ, καμιά συμβουλή;

Παιδιά δίπλα στην τηλεόραση σε απόσταση λίγων εκατοστών 15-20 είναι το ασύρματο μόντεμ ρούτερ μου. Υπάρχει περίπτωση αυτό να κάνει παρεμβολές στα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης και να μειώνεται ο ήχος σαν να πατάι κάποιος το κουμπάκι της έντασης πάνω στη συσκευή;
Όποιος ξέρει ας με βοηθήσει, έστω και μια ιδέα...

λιγο περιεργο ακουγεται...
εαν υπηρχουν παρεμβολες απο το ρουτερ,λογικα θα ειχε και σε αλλες λειτουργιες του κοντρολ.
κανε μια κινηση και απομακρυνε το-ή κλειστο-για καποιο χρονικο διαστημα να δεις εαν επηρεαζεται απο`κει.
εαν συνεχιζει να το κανει βλεπουμε...

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Και το απομάκρυνα και το έκλεισα στη συνέχεια αλλά το πρόβλημα συνεχίζει.
Σε μια χρονική διάρκεια 30 λεπτών από το 20 που ήταν ο ήχος πήγε στο 12, δηλαδή σε 1 ώρα δε θα ακούγεται τίποτα.

Επειδή είναι μιας μέρας η τιβι, να τη φορτώσω να την επιστρέψω να απαιτήσω άλλη;

Τη φόρτωσα, την πήγα πίσω στη Mediamarkt και πήρα άλλη.
Ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πρέπει να το αναγνωρίσω και να τους δώσω συγχαρητήρια.
Ρώτησα αν αυτό το μοντέλο έχει παρουσιάσει προβλήματα και μου είπαν όχι.

Πήρα την ίδια καθώς έχω διαβάασει καλά σχόλια για τη σειρά 6 της Σάμσουνγκ και όταν τις είδα πάλι να παίζουν όλες δίπλα δίπλα περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας μου φάνηκε η καλύτερη στην κατηγορία της τιμής της.

Για να δούμε αν θα κάνει τα ίδια...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πρέπει να το αναγνωρίσω και να τους δώσω συγχαρητήρια.

Πήρα την ίδια καθώς έχω διαβάασει καλά σχόλια για τη σειρά 6 της Σάμσουνγκ και όταν τις είδα πάλι να παίζουν όλες δίπλα δίπλα περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας μου φάνηκε η καλύτερη στην κατηγορία της τιμής της.

αψογα...
παρακολουθεις και ενημερωνεις.

καλοριζικα....-bye-

αψογα...
παρακολουθεις και ενημερωνεις.

καλοριζικα....-bye-

'Οσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν θυμάμαι που το είχα ξαναδιαβάσει το ίδιο πρόβλημα και τελικά είχαν αποφανθεί ότι ήταν από το τηλεκοντρόλ. Ναι καλά διαβάσατε. Με κάποιον περίεργο τρόπο κι ενώ δεν ήταν πατημένο το κουμπί της έντασης μειωνόταν ο ήχος στην τηλεόραση. Γι αυτό κι εγώ θα σου πρότεινα να βγάλεις για κάποιο διάστημα τις μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ. Αλλά αφού την γύρισες πίσω και σου δώσανε άλλη όλα καλά.

Είχα σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν από το κοντρόλ αλλα το γεγονός ότι ακουγόταν και το μπιπ σαν να πατάς το κουμπάκι πάνω στην τηλεόραση με έκανε να απορρίπτω το σενάριο. Όταν χρησιμοποιείται το κοντρόλ δεν ακούγεται μπιπ.

Η νέα τιβι λειτουργεί εδώ και κάνα 5ωρο χωρίς πρόβλημα. Για να δούμε...

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!
Η TV αγοράστηκε αρχές του χρόνου από το Πλαίσιο κατάστημα Ευκαρπίας. Μετά από περίπου 1-2 ώρες λειτουργίας και χωρίς να αγγίξει κανείς το τηλεκοντρόλ ή τα πλήκτρα αφής, η φωνή αρχίζει και χαμηλώνει και ακούγεται ένας συνεχόμενος ήχος beep (σαν να πατιούνται τα πλήκτρα αφής στο panel). Μετά από αυτό, το τηλεκοντρόλ δεν λειτουργεί πια και ο μόνος τρόπος να ανταποκριθεί ξανά, είναι να βγει από την παροχή του ρεύματος για κανά 5λεπτο!

Την επόμενη μέρα την επέστρεψα στο Πλαίσιο, όπου τα παιδιά στο κατάστημα φαντάστηκαν πως φταίει το κοντρόλ και μου το αντικατέστησαν με ένα νέο σφραγισμένο.
Φυσικά δεν έφταιγε το τηλεκοντρόλ, έκανε πάλι τα ίδια οπότε την επόμενη μέρα δέχτηκαν και μου αντικαταστήσαν την τηλεόραση.

Η κανούρια λειτουργεί απροβλημάτιστα εδώ και 1 μήνα.