Πρόβλημα με 10m DVI καλώδιο. Λύσεις;;;

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλησπέρα σε όλους, μπαίνω στο ψητό. Έχω μια ATI Radeon 4870 με 2 dvi εξοδους. Στη μία DVI > HDMI και tv Samsung 40le656a και στην άλλη είχα με 10m dvi καλώδιο monitor Dell 2005fpw.

Αγόρασα νέο monitor Samsung 2333sw και μου κάνει το εξής πρόβλημα: πράσινα Pixels αναβοσβήνουν παντού στην οθόνη. Με το δικό της καλώδιο (της Samsung) δουλεύει κανονικά. Άρα λέμε φταίει το καλώδιο, σωστά; Γιατί δούλευε με την Dell όμως;;;

Αγοράζω καινούριο καλώδιο 10m της Εquip και είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που αγόρασα από το ebay.

Τι να κάνω ρε παιδιά; Καμιά καλή λύση και όχι πολύ ακριβή;; Κανένας που να έχει το ίδιο πρόβλημα; Να αγοράσω άλλο καλώδιο;; Αλλά πως θα ξέρω τι γίνεται με τις ποιότητες; Ήδη το υπάρχον μου έχει επιχρυσωμένες εξόδους και τα σχετικά..

Καταρχήν είχε κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα με μένα; Επιπλέον δοκίμασε κανείς dvi > hdmi > dvi? Θα δουλέψει; Έχω απελπιστεί! Βλέπω τους hdmi boostersμ οι οποίοι εκτός απο ακριβοί, θα δουλέψουν 100%;; HELP!

Κλασικό πρόβλημα καλωδίου.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο.

Δεν ειναι ακριβώς θεμα ''ποιότητας'' αλλά πως ''καθεται'' το καθε καλωδιο στο πακέτο των συσκευών σου.

Πας δοκιμάζοντας.

Δοκιμασε πχ τα Clicktronics που εχουν αποδειχθει αξιοπρεπή και σε λογικές τιμές.

εχμ, clicktronic οχι clicktronics... σ'ευχαριστώ, βρήκα 10m και κοστίζει 44ευρώ (!!). Ακριβό δεν είναι;;;;;;;; Και μάλιστα dvi > vga... Ποιος ξέρει dvi > dvi πόσο θα κοστίζει... με τόσα χρήματα που λέει ο λόγος παίρνεις dvi repeater..

Last edited:
βρήκα 10m και κοστίζει 44ευρώ (!!). Ακριβό δεν είναι;;;;;;;;
Αν ψαχνεις να την βγάλεις με 5 Ευρω ίσως δυσκολευτεις λίγο (και ίως αυτό εξηγεί και τα μέχρι σήμερα).....

Τα χρηματα δεν λενε την ''αληθεια'' σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαια αλλα όσο να ναι δεν μου κανει και εντύπωση το καλώδιο των 20 Ευρω να εχει θεματάκια....

Τι να πουν δλδ αλλοι που σκάνε 300αρια για αντίστοιχα μήκη....

Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι Δράμα... που σημαίνει ΣΩΘΗΚΑ με τα μαγαζιά της Αθήνας, στελνε, επιστροφές, το ένα το άλλο... τα μαγαζια εδώ από εξυπηρέτηση πάσχουν, λες και θέλουμε να τους κλέψουμε, όχι δεν γίνεται να επιστραφεί όχι το ένα όχι το άλλο. Κι εγώ που θέλω να κάνω τη δουλειά μου τί κανω;;;;

Πάντως ρε παιδιά 1000% είναι θέμα ποιότητας καλωδίου;;;

Ολοι ''τη δουλεια τους θελουν να κάνουν'' φιλε μου..... :p

Ναι, είναι σίγουρα θεμα καλωδιου (ή για την ακρίβεια, όπως προείπα και λεει και ο Δημήτρης, συνδυασμός καλωδίου και συσκευών - αλλά μόνο το καλώδιο μπορείς να αλλαξεις οπότε....)

spcav, έχεις δίκιο φίλε μου δε λέω, είναι όμως σίγουρο ότι το πρόβλημα μου θα λυθεί;; Φαντάζεσαι να παρω clictronic καλώδιο και το πρόβλημα να είναι απο αλλού; Και δε θα ήταν βλακεία να υπήρχε άλλο καλώδιο με 20ευρώ που να μου κάνει την ίδια δουλειά κι εγώ να το πλήρωνα 50, ιδιαίτερα τη στιγμή που τα πρωτόκολλα αλλάζουν μια φορά το χρόνο όπως πάει;

Δεν είναι ΤΟΣΟ το οικονομικό όσο το θέμα των κερατιάτικων, αυτό μου τη δίνει... Και απλά δε μου στέκει γιατί το καλώδιο να δουλεύει με τη μία οθόνη και όχι με την άλλη. Έχουνε διαφορές στις τασεις input οι οθόνες? Το ίδιο πρόβλημα θα λυνόταν με την αγορά repeater;

Οπως ειπαμε ειναι θεμα συσκευων (ναι, υπάρχουν διαφορες στις ανοχες τασεων εισοδου / εξόδου κλπ).

Το εχουμε ξαναζήσει το έργο. Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις.

Στην περίπτωση σου βεβαια αλλαξες και αναλυση μαζί με την οθόνη όπερ σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε διαμεγαγωγή με συνέπεια να φτανει το συστημα στα ορια του πλεον

Ο repeater μπορει να λυσει το προβλημα αλλα ουτε και αυτος ειναι σιγουρη λυση.

Το μηκος σου και η αναλυση σου ειναι σε λογικά νουμερα για να μην χρειαζεσαι repeater παντως.

Κοιτα με κανα Πλαισιο πχ και την δυνατοτητα επιστροφης για online / απομακρυσμενες αγορες. Αυτό σε συνδυασμό με τις θετικες εντυπωσεις που εχουμε από τα clicktronics (σε περιπτωσεις σαν την δικη σου) με κανει να πιστευω οτι αυτη ειναι η καλυτερη λυση για εσένα.

Δε μου λέτε, επειδή τα dvi > dvi clicktronic είναι λίγο δυσεύρετα, αν πάρω dvi>hdmi και βάλω adaptor απο hdmi>dvi λέτε να έχω προβλημα;;

Στο μεταξύ έστειλα στο filosofou.gr να δω αν μπορώ να επιστρεψω σε περίπτωση που δε δουλέψει...

Αν βάλεις adapter είναι ένα ακόμα πράγμα που μπορεί να πάει δημιουργήσει πρόβλημα.

Υπό Κ.Σ. οι adapters σπάνια δημιουργούν προβλήματα, αλλά στην περίπτωσή σου με το βεβαρυμένο παρελθόν όλα θα τα φοβόμουν.

Πριν πάρεις άλλο καλώδιο παίξε με τις ρυθμίσεις του ΑΤΙ catalyst control center. Συγκεκριμένα πήγαινε στο DIGITAL PANEL (DVI) και δοκίμασε να απενεργοποιήσεις ή να ενεργοποιήσεις και τις 2 μαζί ρυθμίσεις, κάτω κάτω, εκεί που λέει DVI settings.
Σε μένα αυτό δούλεψε.

z-130 ευχαριστώ για το heads-up αλλά το πρόβλημα μου ξεκινάει απο το bios, οπότε δεν είναι θέμα λειτουργικού. Παρόλα αυτά το είχα δοκιμάσει όπως και νάχει, χωρίς καμιά αισθητή βελτίωση..

Εάν είναι απο το bios είναι σίγουρα το καλώδιο. Το equip 10m hdmi σε εμένα παίζει άψογα πάντως.

Ρε παιδια ελεος ηρθε το κ***καλωδιο και η ακρες του ειναι dvi-i και δεν μπαινουν στην οθονη μου. Αν ειναι δυνατον! Εχω απελπιστει! Εδώ και μια βδομάδα χαλάω την υγεία μου με τη σαχλαμαρα. Πείτε μου τι να κανω να μην τα ρημαξω όλα!! Σκέφτομαι να παω την οθονη πισω,εχω αγανακτισει πια!

Αν παρακολουθεί κανένας το νήμα, έλυσα επιτέλους το πρόβλημά μου!!!!

...επέστρεψα πίσω την samsung και πήρα την LG 2453V Που δούλεψε άψογα με την πρώτη και με το αρχικό μου καλώδιο! :P

...που με κάνει να αναρωτριέμαι τελικά πόσο μεγάλες διαφορές στην ευαισθησία μπορεί να έχουν οι δέκτες των dvi inputs... :P

Τέλος καλό, όλα καλά... αφού έχασα καμιά 10αριά χρόνια ζωής από τα νεύρα μου!