Πρόβλημα με 15μετρο HDMI

spycon69

Banned
22 June 2006
1,218
Συνέδεσα το BDP S500 με την Plasma LG50PG7000 και δυστυχώς εμφανίστηκε ένα πρασινο background με τρεμάμενες γραμμές. Είχα δοκιμάσει την ίδια σύνδεση πριν μεταφέρω το blu-ray με 2μ. καλώδιο και λειτουργούσε άψογα.

Να υποθέσω οτι φταίει το καλώδιο ή είναι θέμα απόστασης ?

15 μέτρα δεν είναι λίγα γιά τέτοια σύνδεση.Γιά να μην έχεις προβλήματα σε τέτοιες αποστάσεις με το καλώδιο, δύο πράγματα θα πρέπει να διαθέτεις...
1) Πολύ καλό καλώδιο και μάλλον αρκετά ακριβό
2) Κατώτερης ποιότητας καλώδιο, αλά με ενισχυτή σήματος γιά πολλά μέτρα που δεν είναι και φθηνός.
Στην περίπτωσή σου μάλλον φταίει η ποιότητα του καλωδίου.

Συνέδεσα το BDP S500 με την Plasma LG50PG7000 και δυστυχώς εμφανίστηκε ένα πρασινο background με τρεμάμενες γραμμές. Είχα δοκιμάσει την ίδια σύνδεση πριν μεταφέρω το blu-ray με 2μ. καλώδιο και λειτουργούσε άψογα.

περιεργο
στα ψηφιακα περνα συνηθως 0 και 1
μηπως το καλωδιο δεν ηταν καλο στα μαθηματικα:flipout::flipout:
ή μηπως πηγε να περασει κατι αλλο απο μεσα του
ενα blt chicken ας πουμε:flipout::flipout:
Τελικα εχω μπερδευτει
τα μηδενικα και οι ασοι στις μεγαλες αποστασεις μενουν στη ιδια ταξη
η μεταλλασονται σε ξωτικα με πρασινο μπαγκραουντ και τρεμαμενες γραμμες
Οχι τιποτα αλλο με πιανει ιλιγγος οταν κατι τρεμει.

Το βρηκα το τζιτερ κανει μαγκιες στα κουλουρια και στους ασους:flipout:
αλλιως γιατι να τρεμουν οι γραμμες:flipout:

επειδή το HDMI ειναι 0 και 1 και στην περίπτωση σου τα 0 και 1 δεν καταφέρνουν να φτάσουν την άλλη άκρη η απάντηση ειναι απλή..

το καλώδιο σου δεν κλειδώνει...

αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους

1. το σήμα εξασθενεί λόγω κακής ποιότητας του καλωδίου (κακό shield, απώλειες). Το λύνεις με αγορά ποιοτικότερου καλωδίου (καλύτερη θωράκιση - όχι υπερβολες).

2. το bluray σου δεν εχει αρκετα ισχυρό hdmi out και πιθανώς οτι καλώδιο και να βάλεις θα συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα . Το λύνεις με repeater.

3. όλα είναι ΟΚ, αλλά έχεις κάπου στην διαδρομή μια ισχυρή πηγή θορύβου (μετασχηματιστής, υψηλή τάση, wireless) πολύ κοντά στο καλώδιο. Το απομακρύνεις και παίζει.

good luck!

Τα ειρωνικά σχόλια και τα ανάλογα ξεκαρδιστικά γελάκια νομίζω ότι είναι περιττά στην συγκεκριμένη ερώτηση του φίλου μας...ποσός τον και μας ενδιαφέρουν.

? ? ?

Δεν νομίζω ότι το σχόλιο αφορούσε το φίλο, λίγο υπέρβολικός είσαι νομίζω.

σιγουρα δεν ηταν γι αυτον που ρωτουσε
αλλα μιας και τα ξερουμε ολα
(γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε)
ας μας πει τι ειχε συναντησει ο τζο μαρκ 911
με το παλιο του καλωδιο
Για να δουμε και λιγο οτι δεν ειναι ετσι αυτο που νομιζουμε οτι ειναι.

Last edited:
Τα έγραψα στο άλλο thread. Μην τα ξαναλέω.
Αλήθεια αυτό με το ισχυρό hdmi που το βρήκες φίλε sfortis? Εχω την εντύπωση οτι όλα τα hdmi ports όλων των players πρέπει να εχουν στάνταρ έξοδο, δεν θυμάμαι volts , αυτή την στιγμή.Οπως αντίστοιχα και τα hdmi inputs των av και των προβολέων tv και λοιπά. Οπως το line σήμα στο audio είναι στάνταρ, 200mv. Επίσης εχω την εντύπωση οτι τα ψηφιακά ακι δη τα υψίσυχνα ψηφιακά σήματα δεν είναι ευαίσθητα σε παρεμβολές.Οχι βέβαια απο υπερ υψηλή τάση ΔΕΗ 400KV , άλλά μέσα σε ενα σπίτι τι παρεμβολή να φάει το ψηφιακό σήμα που διέρχεται απο το hdmi ?

Last edited:
Τα έγραψα στο άλλο thread. Μην τα ξαναλέω.
Αλήθεια αυτό με το ισχυρό hdmi που το βρήκες φίλε sfortis? Εχω την εντύπωση οτι όλα τα hdmi ports όλων των players πρέπει να εχουν στάνταρ έξοδο, δεν θυμάμαι volts , αυτή την στιγμή.Οπως αντίστοιχα και τα hdmi inputs των av και των προβολέων tv και λοιπά. Οπως το line σήμα στο audio είναι στάνταρ, 200mv. Επίσης εχω την εντύπωση οτι τα ψηφιακά ακι δη τα υψίσυχνα ψηφιακά σήματα δεν είναι ευαίσθητα σε παρεμβολές.Οχι βέβαια απο υπερ υψηλή τάση ΔΕΗ 400KV , άλλά μέσα σε ενα σπίτι τι παρεμβολή να φάει το ψηφιακό σήμα που διέρχεται απο το hdmi ?

ναι...σε έναν ιδανικό κόσμο. Στην πραγματικότητα συσκευή απο συσκευή διαφέρει. Θα βρεις και στο δικό μας forum περιπτώσεις που μια συσκευή κλείδωνε και άλλη όχι με το ίδιο καλώδιο στο ίδιο μήκος.

το hdmi σαν ψηφιακό καλώδιο δεν έχει inter-cable interference ,που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να θωρακιστούν οι εσωτερικοί αγωγοί του. Εξωτερικά είναι ευάλωτο όπως και κάθε καλώδιο που μεταφέρει ηλεκτρικό σήμα.

Ναι αλλά εξωτερική θωράκιση εχει , το atlona ,και το oehlbach που ξέρω αλλά και το xlo ολα εχουν και καλή μάλιστα.Για του λόγου το αληθές , έβαλα bluetooth δίπλα στο καλώδιο την ώρα που έπαιζε και δεν πήρε χαμπάρι.

συμφωνούμε...εξωτερική χρειάζεται...

το bluetooth που έβαλες δεν πρόκειτε να κάνει ζημιά..είναι πολύ weak!

Τα σχόλια και οι υποδείξεις όλων σας είναι πολυ χρήσιμες ούτως ή αλλως. Να συμπληρώσω οτι το καλώδιο βρίσκεται μέσα σε πλαστικό κανάλι μαζί καλώδιο 75Ωhm για δορυφορική χρήση αν αυτό έχει κάποια σημασία.