Προβλημα με 24p στην LG 50PG6000

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Χαιρετώ και εγώ τα μέλη μετά από μερικές εβδομάδες,

Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο αγόρασα και εγώ την LG 50PG6000. Η TV είναι πάρα πολύ όμορφη και πολύ λεπτή. Στο τηλεοπτικό σήμα μέσω Nova είναι απλά τέλεια. Δεν πιξελιάζει καθόλου, σαν CRT. Το μαύρο της είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό (για τις δικές μου απαιτήσεις) και στο HD σήμα μέσω pc είναι άψογη. Ας πάμε στα αρνητικά τώρα. Στα 24p υπάρχει πρόβλημα. Η εικόνα κάνει τρελλά σπασίματα, σε πανοραμικές σκηνές με panning πάει καρέ - καρέ. Εννοείται οτι έχω το pc στα 24p. Όταν άλλαξα την ανάλυση και το έβαλα στα 60hz τα πράγματα έφτιαξαν αρκετά, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν παίζει την κίνηση τέλεια. Είναι δυνατόν να παίζει καλύτερα τα 24άρια στα 60hz??? Παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό και σε άλλους κατόχους; Σαν χαλασμένη παίζει τα 24p. Το άλλο θέμα που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Όταν βλέπω σήμα 4:3 πού πρέπει να βάζω την οθόνη; Δεν έχει καμία ρύθμιση πχ SMART, PANORAMA, SPECTACLE κτλ. Την βάζω στο ZOOM2 αλλά χάνει πολύ πάνω - κάτω. Έχω "χάσει" κάτι;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Το ίδιο πρόβλημα με τα 24p έχουν οι σειρές LCD της LG, 6000-7000...

Λύση; καμία.

Δοκίμασε με το reclock μπας και βρεις καμιάν άκρη. Αλλά όπως είπε και ο πιο πάνω χρήστης είναι ένα άλυτο εγγενές πρόβλημα

Απάντηση: Re: Προβλημα με 24p στην LG 50PG6000

Δοκίμασε με το reclock μπας και βρεις καμιάν άκρη. Αλλά όπως είπε και ο πιο πάνω χρήστης είναι ένα άλυτο εγγενές πρόβλημα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8028

Στο λινκ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες.

Αυτο που βλεπεις ειναι το λεγομενο 3:2 pulldown δηλαδη μετατροπη του 24p στα 60 Ηz. O σωστος τροπος θα ηταν η προβολη σε καποιο πολλαπλασιο του 24 οπως 72 η 96 Ηz.

H χαμηλη τιμη λογικο ειναι να εχει και επιπτωσεις στην ποιοτητα της εικονας.