Πρόβλημα με 3Gs-3G και WiFi

17 June 2006
25,426
Αθήνα
Εδώ και δυό χρόνια με το πρώτο iphone κανένα πρόβλημα με wifi δίκτυα και με δοκιμή και με πολλές μάρκες router και access point.

Προχθές που πήρα σε 3Gs , δεν συνδέεται με τίποτα ΑΥΤΟΜΑΤΑ και στα δύο wifi που έχω, το ένα με router thomson και το άλλο με access point Dlink, ανώ τα αναγνωρίζει σαν wifi.

Συγκεκριμένα, με το thomson συνδέθηκε, αλλά του έβαλα static IP διότι με DHCP δεν.....

Αλλά με το dlink, με το που βάζω το password μου λέει ότι η σύνδεση απέτυχε!

Και πριν μου πείτε ότι μπορεί να φταίει το συγκεκριμένο τηλέφωνο, σας λέω ότι την ίδια συμπεριφορά είχα και με άλλα δύο 3G τηλέφωνα, άρα μάλλον κάτι φταίει από την δική μου μεριά.

Και στα δύο δίκτυα έχω WPA encryption, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό. Γιατί στο Thomson συνδέεται (έστω και με καρφωτή IP) και όχι στο Dlink;

Εχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Το δικό μου 3g έχει συνδεθεί με τρία διαφορετικά thomson 585 v6 & v7, καθώς και με ένα netgear, συν τα διάφορα conn-x που υπάρχουν τριγύρω και δεν έχουν αλλάξει το password. Σε όλα συνδέθηκε με wpa encryption & dhcp. Το πρόβλημα που αναφέρεις δεν το συνάντησα. Κάτι πρέπει να έχεις κάνει στις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου σου. Μήπως το δίκτυό σου ζητάει και mac adrress, εκτός του wpa password για να επιτρέψει τη σύνδεση;
Στο allow new devices του thomson τι έχεις επιλέξει;

Στο allow new devices του thomson τι έχεις επιλέξει;

Στο Thomson έχω βάλει automatic εκεί που λες. Εβαλα και via registration αλλά εκεί δεν συνδεόταν με τίποτα ακόμα και με καρφωτή IP. Εντάξει, στο thomson kουτσά στραβά συνδέθηκε.
Στο dlink με τίποτα. Οταν πάω σπίτι θα κάνω screenshot από τις ρυθμίσεις και από τα δύο.
Και το θέμα είναι ότι δεν είχα πρόβλημα μόνο με ένα τηλέφωνο. Μιλάμε για τρία στα τρία (3G-3Gs).

Μήπως το δίκτυό σου ζητάει και mac adrress, εκτός του wpa password για να επιτρέψει τη σύνδεση;

Αν ζήταγε κάτι τέτοιο δεν θα το ζήταγε και στα laptop, στο παλιό iphone, σε dreambox κλπ;
Ολα συνδέονται αέρα-πατέρα βάζοντας μόνο το password.

Αν ζήταγε κάτι τέτοιο δεν θα το ζήταγε και στα laptop, στο παλιό iphone, σε dreambox κλπ;
Ολα συνδέονται αέρα-πατέρα βάζοντας μόνο το password.

Εννοώ μήπως έχεις κάποια στιγμή τα associations με τις mac adrresses των άλλων μηχανημάτων σου και επειδή το iphone 3gs είναι καινούριο device σου ζητάει κάτι τέτοιο επιπλέον....

Χθές απέκτησα 3G S. Η σύνδεση σε Thomson 585 απέτυχε επίσης! Θα ξαναδοκιμάσω απόψε με όλες τις πιθανές περιπτώσεις και θα ενημερώσω..

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με 3Gs-3G και WiFi

Χθές απέκτησα 3G S. Η σύνδεση σε Thomson 585 απέτυχε επίσης! Θα ξαναδοκιμάσω απόψε με όλες τις πιθανές περιπτώσεις και θα ενημερώσω..

Αμ μπράβο. Για δοκίμασε στο static και βάλτου νούμερα καρφωτά.

Μάλιστα.
Λύνεται το μυστήριο.
Άραγε λύθηκε το πρόβλημα με τις προτάσεις 1-3 ή θα προχωρήσετε στην 4?

Παιδιά μόλις τώρα περνάω την 3.0 σε 2G iphone (το ίδιο τηλέφωνο δούλευε αέρα με 1.1.4-2.2.1) και κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημε που κάνουν και τα 3G-3GS !!

Ξεκάθαρα φταίει το software 3.0 . Οχι να μην λέμε ότι μόνο ο Πόρτας κάνει μ@%%%ιες... :flipout:

Λοιπόν δοκιμάζοντας διάφορες ρυθμίσεις το έκανα και έπαιξα.
Εκανα disable το WMM (WMM: Select Enable to turn on QoS for the wireless interface of the DAP-1160.).

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    30.4 KB · Views: 12