Πρόβλημα (;) με 42LG6100

bruce78

New member
26 February 2009
4
Παιδιά καλησπέρα,

Αγόρασα πρόσφατα τη συγκεκριμένη τηλεόραση (1η μου LCD) και έχω το εξής πρόβλημα. Όταν βλέπω μπάλα - ακόμα και στο Sport+ - υπάρχουν αγώνες που όλα είναι μια χαρά και υπάρχουν άλλοι στους οποίους υπάρχει απίστευτη παραμόρφωση στα πάντα -ειδικά στους παίκτες και ειδικά στα μακρινά πλάνα. Επιπλέον ορισμένες -λίγες- φορές η μπάλα έχει μια σκια. Σε όλες τις περιπτώσεις προεπιλεγμένη ρύθμιση (cinema, athletics, κλπ) ήταν η ίδια. Εάν κάποιος γνωρίζει τι φταίει θα με βοηθήσει πολύ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Παιδιά καλησπέρα,

Αγόρασα πρόσφατα τη συγκεκριμένη τηλεόραση (1η μου LCD) και έχω το εξής πρόβλημα. Όταν βλέπω μπάλα - ακόμα και στο Sport+ - υπάρχουν αγώνες που όλα είναι μια χαρά και υπάρχουν άλλοι στους οποίους υπάρχει απίστευτη παραμόρφωση στα πάντα -ειδικά στους παίκτες και ειδικά στα μακρινά πλάνα. Επιπλέον ορισμένες -λίγες- φορές η μπάλα έχει μια σκια. Σε όλες τις περιπτώσεις προεπιλεγμένη ρύθμιση (cinema, athletics, κλπ) ήταν η ίδια. Εάν κάποιος γνωρίζει τι φταίει θα με βοηθήσει πολύ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

δες που γίναμε και ειδικοί πριν ακόμη πάρουμε την τβ...φίλος όταν έχεις το εν λόγο πρόβλημα μετενόμασε την είσοδο που χρησιμοποιείς από ότι είναι σε pc, απενεργοποιούνται κάποιες επεξεργασίες που προκαλούν τα φαντασματα.θα δεις τρελή διαφορά

Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Δοκιμασα να το κανω αλλα δεν υπαρχεί τρόπος να μετονομαστει καμια εισοδος. Τα ονόματα τους (κεραία. AV1, AV2, HDMI1, κλπ) δεν αλλαζουν. Πως μπορεί να γίνει αυτο? Στην περιπτωση μου η εισοδος ειναι η κεραια.

Πατας μενου......μετα επιλογη (ειναι το πρωτο τετραγωνο αριστερα στην δευτερη σειρα)
Μετα πας στο ετικετα εισαγωγης (6η επιλογη απο πανω προς τα κατω)
Αλλαζεις αυτο που θελεις.

Δεν νομιζω να αλλαζει η ετικετα εισαγωγης της κεραιας.

Φίλε Ζαφείρη έχεις δίκιο. Η κεραία δε γίνεται να μετονομαστεί. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποια λύση ή θα παραμείνει έτσι η κατάσταση; Το πρόβλημα που περιγράφω είναι χαρακτηριστικό όλων των LCD, του συγκεκριμένου μοντέλου, ή της TV μου;

Οταν λες παραμορφωση ενοεις οτι τους δειχνει στραβους - κοντοχοντρους η οτι δεν ξεχωριζεις τι βλεπεις?
Αν η αποσταση σε 42 ιντσες ειναι 3μ η και πιο κατω μην περιμενεις απο τηλεοπτικα ακομη και απο το σπορ+ να δεις εικονα της προκοπης.....εχουνε πολυ χαμηλη αναλυση.

επισης παιξε λιγακι με διαφορα φιλτρα που εχει η τηλεοραση οπως το μειωση θορυβου μηπως και εξαφανιστουνε οι σκιες.
Αυτο βελτιωνει την εικονα αν εχεις χιονακια στην ληψη αλλα διμιουργει αλλα.

Το περίγραμμα των ποδοσφαιριστών είναι παραμορφωμένο. Βλέπω δηλαδή την φανέλα και τα υπόλοιπα (κεφάλι, πόδια, κλπ) είναι παραμορφωμένα (πολλαπλές καμπυλώσεις). Μοιάζει σαν να έχω βάλει το χρώμα στο φουλ. Όπως γράφω και στο αρχικό postόμως, αυτό δεν παρατηρείται σε κάθε αγώνα (πάντα για το Sport+ μιλάω) και όποτε παρατηρείται, είναι εντονότερο στα μακρινά πλάνα. Θα δοκιμάσω να παίξω και με τον θόρυβο πάντως.

Last edited: