Πρόβλημα με Adblock Plus

Arkady

Established Member
16 February 2010
117
Μπαίνοντας στο forum με Firefox έχοντας ενεργοποιημένο το Adblock-Plus, δεν μπορώ να δω καθόλου τα θέματα του forum. Απενεργοποιώντας το Adblock ή μπαίνοντας με ΙΕ, το πρόβλημα λύνεται.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω στο adblock που να λύνει το πρόβλημα?
Είναι εκνευριστικό να το απενεργοποιώ συνέχεια ή να αναγκάζομαι να αλλάξω browser...

Το καλύτερο που δοκίμασα είναι αυτό του kaspersky.Τις σταματά όλες μόνο του,και βλέπω και κανονικά,φυσικά,τα θέματα.

Μπορείς να το απενεργοποιήσεις μονο στο συγκεκριμένο site (Tools>AdBlockPlus>Disable on avclub.gr)

Ναι, το διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι υπάρχει αυτή η ρύθμιση.

Το καλύτερο που δοκίμασα είναι αυτό του kaspersky.Τις σταματά όλες μόνο του,και βλέπω και κανονικά,φυσικά,τα θέματα.

Δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ Kaspersky αλλά F-Secure.

μπορεις να διαγραψεις ολα τα custom φιλτρα και να αφησεις τα βασικα στα οποια εχεις γραφτει. ισως να ζητησες απο το αβπ να σου μπλοκαρει τις διαφημισεις του site και να εκανες το rule λιγο πιο πολυ strict αποτι πρεπει.

γενικα κανενα απο τα μεγαλα φιλτρα δεν επιρεαζει το φορουμ

Δυστυχως κατι εχει αλλαξει στο adblock.
Δεν μπορεις πλεον να κανεις ξεχωριστο block σε καποιο τμημα μιας σελιδας. Μονο να το απενεργοποιεις στη σελιδα ή να φραζει οτι βρισκει μπροστα του.
Ενω παλια ειχε "ενεργοποιηση block σε αυτη την εικονα ή πλαισιο" τωρα κανει "ενεργοποιηση σε αυτη τη σελιδα.

Εχω διαβασει το παρακατω:

"Την οργή των χρηστών του έχει προκαλέσει η απόφαση του δημιουργού του δημοφιλούς browser extension Adblock Plus, Wladimir Palant. να επιτρέπει 94247από default "acceptable ads", όπως τις ονόμασε.

Σύμφωνα με τον Palant, acceptable ads θεωρούνται όσες δεν έχουν animation, ήχο, έντονα γραφικά και κυρίως δεν καθυστερούν με κάποιο script το φόρτωμα της σελίδας.

Όπως έγραψε στο site του, έπρεπε να το κάνει ώστε να δώσει κίνητρα στους διαφημιστές να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα μικρά sites, κάνοντας καλό στο διαδίκτυο.

Η επιλογή του default allow μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του addon."

Πανω στην παραπανω φιλοσοφια μαλλον εχει αφαιρςθει η κατ'επιλογη αφαιρεση διαφημιστικων και βασιζεται σε white lists.

Καπου ειχα βρει καποιο extra προσθετο για το adblock plus οπου δεν κανεις κλικ επανω στη διαφημιση, αλλα στις επιλογες του adblock εμφανιζεται στο μενου το " επιλογη στοιχειων για αποκρυψη" και πατωντας ctrl+shift+s επιλεγεις την εικονα που θες να μπλοκαρεις.
Ειναι ομως κουραστικο και εκνευριστικο να κανεις αυτη τη διαδικασια καθε φορα.

Παντως αν καποιος θελει το προσθετο αυτο για το adblock plus ας κοιταξει εδω.

http://adblockplus.org/en/elemhidehelper

Μόλις εγκατέστησα το Adblock Lite. Έχει τις ίδιες λίστες με το Adblock+ και το φόρουμ δουλεύει μια χαρα, χωρίς διαφημίσεις. Μπλόκαρα και τα εικονίδια facebook, google+ κτλ που καθυστερούσαν τη φόρτωση των σελίδων, όλα καλά προς το παρόν.

μπορεις να διαγραψεις ολα τα custom φιλτρα και να αφησεις τα βασικα στα οποια εχεις γραφτει. ισως να ζητησες απο το αβπ να σου μπλοκαρει τις διαφημισεις του site και να εκανες το rule λιγο πιο πολυ strict αποτι πρεπει.

γενικα κανενα απο τα μεγαλα φιλτρα δεν επιρεαζει το φορουμ

Δεν έχω βάλει κάποιο custom φίλτρο ή rule, αλλά χρησιμοποιώ τα "μαμίσια" φίλτρα που δίνει το Adblock.
Κατά συνέπεια, αυτό που λες ότι "γενικα κανενα απο τα μεγαλα φιλτρα δεν επηρεάζει το φορουμ" δεν πρέπει να ισχύει

ενδιαφερον. εγω εχω αυτη την στιγμη περασμενα τα easy list + list france και σαν εχτρα εχω μπλοκαρει τα bannerakia του φορουμ. τρεχω 10.0.3 ESR/ VISTA 32b.

δοκιμασε τον συνδιασμο και μας λες

Όταν με δεξί κλικ κρύβεις τα banners, πρόσεχε ποιο κυκλάκι επιλέγεις. Λογικά θα επέλεξες το τελευταίο (όλο το avclub.gr) και όχι τα πρώτα, που είναι οι σύνδεσμοι των banners. Να επιλέγεις πάντα τα πρώτα.

Από όσο θυμάμαι το ''πρόβλημα'' είναι στο να μπλοκάρετε την διαφήμηση της google πάνω πάνω.Εάν διαθέτετε φίλτρα δοκιμάστε να μπλοκάρετε όλες τις υπόλοιπες εκτός αυτής.