Πρόβλημα με "αδέσποτα"

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με "αδέσποτα"

emilot φανταζομαι αναφερεσε σε μενα....

περαστικα σου!....

Προφανώς και δέν αναφέρεται σέ σένα (αν εννοείς οτι ο Αιμίλιος είναι υπέρ της εξόντωσης ,απλά δεν τον γνωρίζεις ως νεότερο μέλος τού φορουμ πού είσαι)ο Emilot.
Το αντίθετο μάλιστα.

Αν εννοείς κάτι άλλο sorry εκ τών προτέρων.

ετσι νομιζα... εαν κανω λαθος ζητω συγνωμη!!

πραγματικα αυτα που διαβασα παραπανω με εχουν βγαλει εκτος εαυτου, κατι το οποιο πιστεψε με δεν συνηθιζω οσα χρονια ειμαι μελος στα διαφορα ελληνικα fora..δεν μπορω να διανοηθω οτι το 2010 υπαρχουν συμπολιτες μας, νεοι, με παιδια, απο μεγαλουπολεις, μορφωμενοι, οι οποιο σκεφτονται ακομα οπως πριν απο 50 χρονια...
ΤΟΣΟ σαπια κοινωνια ειμαστε τελικα? να τα εξοντωσουμε ολα?? να μην μεινει ΤΙΠΟΤΑ ορθιο, αρκει να μην "ενοχληθουμε"??
ε ας φτιαξουμε και μια γιαλα να μπουμε μεσα να μην παθουμε τιποτα!!

συγνωμη και παλι...

Last edited:
Τους τελευταίους μήνες η οικογενειακή ηρεμία μου έχει γίνει ένα μάτσο χάλια εξαιτίας μιας αγέλης "αδέσποτων" σκυλιών. Στον δρόμο έξω από το σπίτι μου κατοικοεδρεύει ..ο σκληρός πυρήνας (!!!) μιας αγέλης σκυλιών, τρία στο σύνολο, τα οποία μέχρι πρότινος δεν με είχαν απασχολήσει, ενοχλήσει ή οτιδήποτε άλλο ώστε να ασχοληθώ με το αν είναι αδέσποτα ή από σπίτι που βγήκαν βόλτα. Τα τρία χαριτωμένα σκυλάκια (το πιο μεγάλο στο μπόϊ μου) τα ταΐζει μια εξίσου χαριτωμένη, αν και σιτεμένη, κυρία έξω απο την αυλή του σπιτιού της, όπου και ραχατεύουν υπο το φως της ημέρας δείχνοντας τα αχαμνά τους στους περαστικούς και στον ήλιο.

Μόλις βραδιάσει, κατεβάζουν τα πόδια, ρίχνουν κανένα δυό φωνές και μαζεύονται άλλα έξι -εφτά, δέκα, σκυλιά απο παρακάτω τετράγωνα για να παίξουν κυνηγητό και κρυφτό. Οτιδήποτε κινείτε, το ακολουθούν (όχι καταδιώκουν) όλα μαζί και το γαβγίζουν, δεν μπορώ να πω ότι το φχαριστιούνται οι περαστικοί και ειδικά οι γεροντότεροι ή οι μόνες γυναίκες αλλά ας δώσουμε τόπο στην οργή, πολιτισμένοι άνθρωποι ήμαστε. Προσωπικά εγώ πάω με το αμάξι για να πετάξω τα σκουπίδια και έτσι δεν παίρνω και μεγάλη τρομάρα.

Η ιστορία μας αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρων όταν μια υπερήλικη κυρία με γατιά (Lady of the cats) πήγε σούμπιτη στο γηροκομείο ελλείψει κληρονόμων ή στοργης, δεν μας αφορά ούτε αυτό και τα γατιά άρχισαν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Μέχρι τώρα, τα ημίαιμα έχουν καλαφατίσει για τα καλά τα ξεπεσμένα γατιά της γριούλας. Το βλέπουμε τα πρωινά που μαζεύουμε τα πτώματα και τα πάμε για αναγνώριση..εεεε...στα σκουπίδια τα πάμε.

Όπως δεν ξέρετε, έχω δύο παιδάκια χρονιάρικα, τα οποία όπως και τα δικά σας μέρα με την μέρα αλλάζουν ορέξεις, γούστα, τρόπους και φοβίες. Τα δικά μου έχουν φοβηθεί τα γαβγίσματα των σκυλιών από τότε που μια γάτα για να γλυτώσει το τομάρι της, η βρωμιάρα, μπήκε στο παρτέρι μας, κάτω απο το παράθυρο των παιδιών και η αγέλη με τα "αδέσποτα" έστησαν πανηγύρι μέχρι που ξημέρωσε. Εκείνη την νύχτα ξυπνήσαμε από τα κλάματα των παιδιών και τα γαβγίσματα των σκυλιών και όταν πήγα στο παιδικό δωμάτιο βρήκα τον κανακάρη μου να τρέχει κλαίγοντας γύρω γύρω στο κρεβατάκι του, η δε κόρη είχε πάθει υστερία σε σημείο που της κοβόταν η αναπνοή.

Απο τότε και σχεδόν κάθε βράδυ έχουμε το ίδιο θέμα, γαβγίσματα, ξυπνήματα, νανουρίσματα μέσα στα άγρια χαράματα και τα λοιπά και τα λοιπά.

Τα ωραία και τα χαριτωμένα σταματάνε εδώ, κάποια στιγμή πήγα στον Δήμο, έκανα επώνυμη καταγγελία για το θέμα και ζήτησα να τύχω μέριμνας. Σήμερα σχεδόν τρεις βδομάδες απο τότε, είχαμε κρεσέντο με τα σκυλιά τα ξημερώματα, τηλεφώνησα στον Δήμο και ζήτησα να ενημερωθώ. Η "αρμόδια" υπάλληλος, γραμματέας "αρμόδιου αντιδημάρχου", δήλωσε άγνοια και μου έδωσε το τηλ του συνεργαζόμενου κυνοκομείου (δεν έχω ιδέα αν είναι ιδιωτικό ή δημόσιο) ώστε να μιλήσω μαζί τους και να ενημερωθώ για την εξέλιξη του θέματος. Η ευγενέστατη κυρία του κυνοκομείου με την αλλοδαπή προφορά που μου απάντησε, ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές ότι τα συγκεκριμένα τυγχάνουν ασυλίας με χαρτί φιλοζωικής!!!! Ότι δεν είμαι ο πρώτος που διαμαρτύρεται αλλά και ότι δεν τρελάθηκαν ώστε να ασχοληθούν ξανά με το θέμα. Μου διευκρίνισε ότι φιλοζωική οργάνωση της πόλης μας έχει καταθέσει έγγραφο στον Δήμο όπου αναφέρει ότι τα σκυλιά της οδούς μας είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και δεν είναι επικίνδυνα! Ζήτησα να έχω αντίγραφο απο αυτό το έγγραφο και με παρέπεμψε στις υπηρεσίες του Δήμου.

Σήμερα το πρωί και έχοντας φάει όλη την μέρα από τον Άννα στον Καϊάφα, τελικά έφτασα σε άλλη μια ευγενέστατη κυρία, διευθύντρια-τμηματάρχης του Δήμου που εξήγησε ότι η πρώτη κυρία που τα ταίζει δεν είναι όποια κι όποια, είναι σημαίνων μέλος της εν λόγω φιλοζωικής και της κοινωνίας μας (χμμμμμ, που κι αυτή είναι μια μεγέθυνση της φιλοζωικής). Στους διαλόγους που ακολούθησαν με την τελευταία ευγενική κυρία και ενώ αυτή έπαιζε νευρικά με το χρυσό rolex της (είπαμε διευθύντρια-τμηματάρχης) προέκυψε ότι και αυτή είναι μέλος της εν λόγω φιλοζωικής και εν πάσει περιπτώσει θα κοιτάξει να το διευθετήσει φιλικά. Δεν ξέρω αν σκοπεύει να ρίξει φόλα στον σιτιστή ή στα αδέσποτα αλλά πάντως δεν με έπεισε και επέμενα να πάρω το έγγραφο της φιλοζωικής το οποίο όλο ερχόταν και ποτέ δεν έφτασε σε εμένα παρότι περίμενα μετά το τέλος της συνομιλίας μας περί τα τρία τέταρτα της ώρας. Φυσικά έχουμε ορίσει ραντεβού (appointment, όχι απο τα άλλα) ώστε να μου δώσει θεωρημένο αντίγραφο και να αρχίσουν τα γέλια.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής απλές:

α) είναι δυνατόν να στέκει τέτοιο έγγραφο και να το αποδέχεται υπηρεσία του Δήμου; πως αποδεικνύουν ότι είναι εμβολιασμένα; έχουν τσιπάκι; περιλαίμιο πάντως δεν έχουν. Ο πληθυντικός "τα σκυλιά" σε πόσα αναφέρεται σε δύο, έξι, δεκαέξι; Το ότι τα αναφέρουν ως στειρωμένα τα κάνει λιγότερο επικίνδυνα; Τους έχουν αφαιρέσει τα δόντια (μπρρρρρρρρρρρ) τα έχουν λιμάρει-κοντύνει όπως άκουσα να λένε; και τελικά ο χαρακτηρισμός "αδέσποτο" δεν υφίσταται αφού είναι ελέω Θεού στον δρόμο;

β) επειδή προσπαθώ επί χρόνια να καταπολεμήσω τα ένστικτα του κάφρου που εκ γενετής κουβαλώ ως προπατορικό αμάρτημα και να μην ρίξω φόλα στην γιαλαντζί φιλόζωη ή στα προστατευόμενα της, πείτε μου τι περιθώρια μου αφήνει ο νόμος και πως θα πρέπει να κινηθώ.

γ) πως γίνεται μια φιλοζωική (το μέρος) να υποκαθιστά και να χειραγωγεί τον Δήμο (το όλον);

Αυτα μαλλον ειναι λεπτομερειες...

και κατι τελευταιο...

στο "φιλο" μας που εγραψε τα περι εξοντωσης, θελω πραγματικα να του ευχηθω να μην εχει ΠΟΤΕ στην ζωη του την ΑΤΥΧΙΑ να ξεψυχαει ζωο στην αγκαλια του, φτυνοντας αιμα απο παντου, απο φολα που πεταξε καποιος ασυνειδητος επειδη απλα τον "ενοχλουσε"....

Οι παραινέσεις γιά εν ψυχρώ εκτέλεση ζώων δέν συνάδουν μέ τίς στοιχειώδεις αρχές ενός πολιτισμού.
Οσοι μάλιστα είχαμε την ´ατυχία´(sic)νά μεγαλώσουμε σε επαρχίες σέ παλιότερες εποχές και παρότι και τότε υπήρχαν αδέσποτα σκυλιά και μέσα στις πόλεις μας και διπλα στά σπίτια μας δέν θεωρώ οτι μάς προκλήθηκαν μετέπειτα ´ψυχολογικά´προβλήματα λόγω τής συνύπαρξεώς μας μέ αυτά.Ισως βέβαια γιατί πολλά ζώα πού τά σημερινά παιδιά τά βλέπουν σε ζωγραφιές μόνον,τά βλέπαμε σέ διπλανές αυλές.
Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι γιά νά τακτοποιούνται κάποια ζητήματα εάν προκύπτουν.
Αλλο αυτό και άλλο τά περί φόλας πού γράφονται αβασάνιστα.
Αν οιοσδήποτε δέν γνωρίζει τον μαρτυρικό θάνατο πού προκαλούν αυτά τά δηλητήρια ας ενημερωθεί.Ισως αλλάξει γνώμη.

Καποτε ειχα ακουσει την εξης λυση: οταν μαζευεται καποια "αγελη" σκυλων, ο ασφαλεστερος τροπος να τους αποφυγει κανεις ειναι να εχει στην τσεπη του μερικα 'μπισκοτα' σκυλων. Με το που σε πλησιαζουν, απλα τους πετας το φαγητο και δεν ασχολουνται μαζι σου. Φανταζομαι στην περιπτωση αυτη εφαρμοζεται...

Τωρα για τα παιδια... εντυπωση μου κανει. Γιατι φοβουνται τα ζωα? Τα περισσοτερα ισα ισα που χαιρονται την παρουσια τετραποδων (αλλοιως οι ζωολογικοι μαλλον κενοι θα ηταν).

Δοκιμασε την πατεντα με κατι που θα τους τραβηξει την προσοχη. Αν και φοβαμαι πως αυτη ειναι δυσκολη λυση και η ευκολια της φωλας οταν δινεται και η δικαιολογια...

Προσωπικά πάντα, αν είχα μπροστά μου οποιον κατα καιρούς έχει φολιάσει ζώο μου για όποιον λόγο πίστευε αυτός οτι έχει, θα τον ανάγκαζα να την φάει μπροστά μου και θα παρακολουθούσα μετα τις συνέπειες. Και είμαι γιατρός...

Επικίνδυνα ζώα προφανώς και υπάρχουν, όπως υπάρχουν παντα και λύσεις. Ο send σε ένα απο τα αρχικά ποστ πρότεινε μια, αν τα σκυλιά είναι πράγματα επικίνδυνα. Απο το πόστ σου όμως δεν προκύπτει απο κάπου οτι τα σκυλιά αυτά έχουν κάνει (η προτίθενται να κάνουν) κάτι παραπάνω απο απλή φασαρία το βράδυ.

Καθάρισέ τα να τελειώνεις, γιατί οι αγέλες γίνονται επικίνδυνες με τον καιρό.

Η άλλη λύση είναι να τα πιάσεις και να τα πας σε κυνοκομείο.... αν μπορέσεις.

Προσωπικά δεν έχω καλή σχέση με τα ζώα, κι αυτό οφείλεται σε ψυχικά τραύματα κατά την παιδική μου ηλικία που προκλήθηκαν από επίθεση σκύλων όταν έπαιζα στην αυλή της γιαγιάς μου σητν Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Όμως το "καθάρισέ τα....γιατί οι αγέλες γίνονται επικίνδυνες με τον καιρό", δηλ. προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο να γίνουν επικίνδυνα στο μέλλον μου φαίνεται, να το πω κομψά, εξεζητημένη λύση και λιγότερο κομψά θα χρησιμοποιούσα άλλη έκφραση που δεν θα δεχόταν ο διαχειριστής.

Όσοι σκέφτεστε κάτι παρόμοιο, να ξέρετε ότι η φόλα κάνει το ίδιο κακό και στον ανθρώπινο οργανισμό. Το 1997 πήγα σε κηδεία νηπίου στο χωριό που εργαζόμουν, το οποίο χάθηκε, διότι κάποιοι έριξαν φόλες για αδέσποτα μέσα σε χωράφια για ροδακινιές. Πήγαν την άλλη μέρα οι ιδιοκτήτες, άφησαν τα παιδιά και τα μωρά για να δουλέψουν, το νήπιο το έβαλε στο στόμα του και πέθανε με πολύ βασανιστικό τρόπο.

Last edited:
Από την άλλη διαβάζοντας το πρώτο ποστ, καταλαβαίνω ότι ο φίλος μας κατοικεί είτε σε αρκετή απόσταση από αστικό κέντρο, είτε στην εξοχή (εγώ πηγαίνω να πετάξω τα σκουπίδια με το αυτοκίνητο).

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν μιλούμε για αστικό περιβάλλον, αλλά για αγροτικό, άρα η παρουσία ζώων και αγέλης ζώων είναι φυσιολογική. Και δεν είναι δυνατόν να ζητούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα τέτοιο περιβάλλον με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ζούσαμε σε ένα πυκνοδομημένο περιβάλλον.

Στην εξοχή θα δούμε και ποντίκια μέσα στο σπίτι μας και φιδάκια και πολλά πολλά έντομα και αγέλες να τριγυρίζουν. Η επιστροφή στη φύση δεν είναι επιλεκτική ή φαντασιακή, αλλά γίνεται με τους όρους και τους κανόνες τους δικούς της. Αλλιώς δεν είναι φύση.

Επαναλαμβάνω : Πόσοι από εσάς πήρατε ένα αδέσποτο στο σπίτι σας για να μην τραβάει τώρα αυτά ο φίλος;

Σόρρυ, αλλά εμένα με σοκάρει περισσότερο η εικόνα των τρομοκρατημένων παιδιών του από το ψοφιο σκυλι. Και αν ενοχλείστε από τη μέθοδο, ας βάλει να τα πιάσουν και να τα πάνε σε κυνοκομείο -όπως πρότεινα από την αρχή- ή να τα κάνει ευθανασία σε κτηνίατρο.

http://www.trikalanews.gr/article/10407/
http://www.olympicvillagenews.gr/archives/1684

Άλλο ένα αδέσποτο, άλλο αγέλη.
Μερικοί αγαπάτε τα τετράποδα περισσότερο από τους συνανθρώπους σας, να το κοιτάξετε αυτό.....

Επαναλαμβάνω : Πόσοι από εσάς πήρατε ένα αδέσποτο στο σπίτι σας για να μην τραβάει τώρα αυτά ο φίλος;

Σόρρυ, αλλά εμένα με σοκάρει περισσότερο η εικόνα των τρομοκρατημένων παιδιών του από το ψοφιο σκυλι. Και αν ενοχλείστε από τη μέθοδο, ας βάλει να τα πιάσουν και να τα πάνε σε κυνοκομείο -όπως πρότεινα από την αρχή- ή να τα κάνει ευθανασία σε κτηνίατρο.

Μερικοί αγαπάτε τα τετράποδα περισσότερο από τους συνανθρώπους σας, να το κοιτάξετε αυτό.....

Εξαρτάτε από τον "συνάνθρωπο"....:D

Τυχαίνει να έχω κολλητό που μένει στο Ολυμπιακό χωριό, αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι το πόσοι "καλοί άνθρωποι" στο Ολυμπιακό χωριό και πρώην ιδιοκτήτες σκύλων τα έχουν αμολήσει γιατί όταν πήγαν να πάρουν σκύλο που ήταν της μόδας (τρομάρα τους) δεν γνώριζαν την ευθύνη που αναλάμβαναν...

Τρομάρα τους οι ζωόδειλοι.....

Για σταθείτε λίγο γιατί θα με τρελάνετε. Μου λέτε δηλαδή ότι υπάρχει νόμος που λέει ότι εάν ένα ζώο είναι αδέσποτο αλλά δεν ενοχλεί κανέναν τότε δεν το ακουμπάμε? Ότι εάν κάποιος αμολάει το σκυλί του στο δρόμο να χέζει και να τρώει από τα σκουπίδια και να κάνει φασαρία και να μαλώνει με άλλα σκυλιά, επειδή του ανήκει και έχει εμβολιαστεί τότε δεν το ακουμπάμε?
Μα είστε σοβαροί? Πρέπει να κάνει κάτι κακό πρώτα αυτό το ζώο και μετά να το πάμε για ευθανασία?
Δεν μπορούμε απλάνα πούμε στον κάθε μη πω τι, φιλαράκο μάζεψε το ζώο σου γιατί αλλιώς έχεις κυρώσεις?
Τι θα πει να προστατέψουμε τα αδέσποτα? Να τα μαζέψετε κύριοι και να τους βρείτε σπίτι ή αλλιώς να τα φροντίζετε εσείς.
Να τα στειρώσετε κύριοι όπως κάνουν σε όλες τις προηγμένες χώρες ώστε να μην κάνουν και άλλα αδέσποτα.

Και σε όλους όσους φοβερίζουν εδώ μέσα και μας βάζουνε τους νόμους με bold μπας και δεν το δούμε, να σας ενημερώσω ότι η αστυνομία δεν ενδιαφέρεται όταν σας κλέβουν το σπίτι, θα κάτσει να κάνει έρευνα ποιος έριξε φόλα?

Και όχι ρε φίλε δεν θέλω να ρίξω φόλα σε κανένα ζωντανό, ούτε το αποδέχομαι, αλλά εάν αισθανθώ ότι τα παιδιά μου κινδυνεύουνε και κανείς δεν κάνεις τίποτα να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια.

Αναρωτιέμαι ( μεγαλοφώνως ) διαχειριστής εδώ μέσα δεν υπάρχει να σβήσει τα επονείδιστα ποστ , του "πολιτισμένου" συμφορουμίτη ;

Όχι.

Υπάρχει, όμως, διαχειριστής που μόλις αντιλήφθηκε ότι το θέμα έχει ''ξεφύγει'', το κλειδώνει διότι πλέον δεν εξυπηρετεί τον αρχικό σκοπό του, δηλαδή τη συζήτηση πάνω στο πρόβλημα συμφορουμίτη σχετικά με την παρουσία αδέσποτης αγέλης σκύλων στην περιοχή του.

Κατόπιν τούτων, προτείνω στο φίλο μας να διευθετήσει το πρόβλημά του με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, να τηλεφωνήσει στην Περιφέρεια και ν' αναζητήσει τις εγκυκλίους σχετικά με την περισυλλογή και περίθαλψη αδεσπότων ζώων και κατόπιν να προβεί σε καταγγελίες στον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος από τη μεριά του Δημάρχου.

Καλημέρα σας.

Status
Not open for further replies.