Πρόβλημα με αναβάθμιση itunes.

UnderGround

Established Member
26 September 2007
228
Kαλημέρα.

Πρίν κάνω αναβάθμιση σε yosemite, υπήρχε στο apple store η αναβάθμιση του itunes.
Έκανα πρώτα την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού και μετά πήγα να κάνω την αναβάθμιση του itunes...δεν την κάνει...έχει κάνει όλες τισς άλλες αναβαθμίσεις αλλά αυτήν αρνείται(κάνει το download αλλά όχι το update) και η αναβάθμισει παραμένει ενεργή στο apple store...

Tα φώτα σας, παρακαλώ...:smile:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με αναβάθμιση itunes.

Τι εννοείς;
Μόλις κάνει το downoload να του κάνω αμέσως επανεκίνηση για να ολοκληρωθεί το update ;

Οπότε πρέπει να περιμένω για νέα updates, για να το δοκιμάσω.
Το θέμα είναι ότι στο apple store αναφέρει ότι έχει γίνει το update καμια 30αρια φορές, όσες έχω δοκιμάσει. Update όμως δεν έχει γίνει...

Να του έκανες επανεκκίνηση όταν έκανες τα άλλα update και μετά να δοκιμάσεις να αναβαθμίσεις το itunes.

Xθες το βράδυ μου έβγαλε 2 καινουργιες αναβαθμίσεις. Θα δοκιμάσω αυτό που μου έγραψες, σήμερα...

Το πρόβλημα λύθηκε.
Έκανε καινούργια αναβάθμιση το itunes οπότε έγινε αυτόματα και η προηγούμενη.

Καλημέρα σε όλους.

To imac μου παρουσιάζει και ένα άκόμη πρόβλημα απο την στιγμή που έγινε αναβάθμιση σε yosemite.

Ο υπολογιστής "κολούσε" κάθε φορά λειτουργίας τουλάχιστον μια φορά. Συνήθως όταν δουλεύω στο safari. Ο υπολογιστής κολάει, το ποντίκι συνεχίζει να δουλεύει και μάλιστα σε περίπτωση που έπαιζε βίντεο ή audio η μουσική συνέχιζε να ακούγεται.

Πρίν 20 ημέρες κόλαγε στην εκίνηση. Έβγαζε το μιλαράκι και μέτα όταν η οθόνη γινόταν άσπρη ο κέρσορας άλλαζε στον χρωματιστό κύκλο και έμενε εκεί. Μερικές φορές έφτανε και στην οθόνη με το wallpaper αλλά αυτό φαινόταν θαμπό...τον άνοιξα και τον έκλεισε γύρω στις 20 φορές εκείνο το βράδυ χωρίαςαποτέλεσμα...
Την επόμενη άνοιξε κανονικά. Έκανα repair permissions, repair disk και hardware test χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχω ένα εξωτερικό δίκσο western digital 1.5 Tb. Aπο τη στιγμή που έβαλα το yosemite(δεν θυμάμαι εάν το έκανε και με mountain lion) όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου βγαζει μύνημα ότι "δεν αναγνωρίζει την εσωτερική συσκευή και εάν θέλω να κάνω eject". Η συσκευή όμως δουλεύει κανονικά. Δεν μπορώ να κάνω update στο bios του σκληρού γιατί δεν μοπρώ να τον κάνω backup. Πάντως δεν δημιουργεί ο σκληρόες τα "κολήματα" γιατί γίνονται και όταν δεν τον έχω συνδεδεμένο.
Προχθές ξανάρχισε να κολάει με την έναρξη. Το ίδιο και χθές. Έκανε hardware test(το extended) και όλα είναι εντάξει. Στο disk repair μου εβγαλε "INVALID CONTENT IN JOURNAL" - "FILESYSTEM VERIFY OR REPAIR DISK". Tο διόρθωσε αλλά μόλις το ξανα άνοιξα και κόλησε, επανέλαβα τον έλεγχο του δίσκου, το ξαναβρήκε και το ξαναδιόρθωσε.

Απ'οτι καταλαβαίνω δεν πρέπει να έχω πρόβλημα με hardware αλλά με software.

Καμία συμβουλή ;

Να είστε καλά και συγνώμη που σας κουράζω.

Ποιά τα χαρακτηριστικά του iMac σου ;
Ποιάς χρονιάς είναι δλδ ;
Μήπως ο εσωτερικός δίσκος αρχίζει να "ρετάρει" ;
Γιατί μπορεί να έχει θέμα στο boot κομμάτι του και να αρχίζει τα προβλήματα.

Back up εχω κανει ήδη.
Θα προσπαθήσω πρώτα να φορμάρω και να κάνω ένα clean install(απο tiger μεχρι yosemite είναι περασμένα το ένα πάνω απο το άλλο).
Αν δεν διορθωθεί παω για αλλαγή.
Βασικά, θα μου δείξει το format εαν ο σκληρός έχει θέμα.
Θυμάμαι παλιά, επι tiger, υπήρχαν διαβαθμήσεις στο format(απο απλό μέχρι αναλυτικό). Τώρα πια υπάρχει επιλογή γι'αυτό ;

Η αλλαγή στον σκληρό σε imac κοστίζει διότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, εύκολα...
Τι έχω να χάσω εάν προσπαθήσω να του κάνω format και re-install ; Yπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι χειρότερο απ'αυτό που έχει ;
Εάν δεν γίνεται τότε θα προχωρήσω σε αντικατάσταση σκληρού...

για να κανεις clean install θα πρεπει να εχεις bootable usb .
να bootαρει απο αυτο να πας στο disk utility > erase disk .

επιλογες δεν εχει απ οτι ξερω αλλα εχει security options. απλα ''σβηνει'' το δισκο ή γραφει απο 1 μεχρι 7 φορες απο πανω νομιζω αναλογα τι θα του πεις .
ενα απλο erase αρκει ομως.

για να κανεις clean install θα πρεπει να εχεις bootable usb .
να bootαρει απο αυτο να πας στο disk utility > erase disk .

επιλογες δεν εχει απ οτι ξερω αλλα εχει security options. απλα ''σβηνει'' το δισκο ή γραφει απο 1 μεχρι 7 φορες απο πανω νομιζω αναλογα τι θα του πεις .
ενα απλο erase αρκει ομως.

Διάβασα στο mac rumors ότι μπορεί να γίνει και έτσι :

Yes you can, this is exactly what I did. First I upgraded to Yosemite, then backed up any files I needed to save. Then restart, holding CMD+R to boot into recovery. Select Disk Utility, choose Macintosh HD, then select Format as Mac OS X Extended (Journaled). Click Erase.

When it’s finished, close out Disk Utility and select “Reinstall OS X” from the menu. It will ask for your iTunes password to redownload OS X Yosemite and start installing.

You must be connected to the internet for this to work.

Χθές έκανα format(με την δεύτερη διαβάθμιση, έκανα γύρω στα 50 λεπτά). Μετά έκανα reisntall osx, συνδέθηκα στο internet και κατέβασε το yosemite. Μετά το τέλος του download έκανε την εγκατάσταση. Τις επόμενες ώρες άρχισα το σετάρισμα και το κατέβασμα προγραμμάτων.
Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν οι πολλές εγκαταστάσεις osx "το 'ενα πάνω απο το άλλο". Μετά απο 7 χρόνια χρειζόταν και ένα clean install.
Θα συνεχίσω το σετάρισμα και εύχομαι να έχουν τελειώσει οριστικά τα "κολήματα"...

θα ηταν καλο να βαλεις και περισσοτερη μνημη(ειναι κατι που γινεται πολυ ευκολα),αν το επιτρεπει το μηχανημα,γιατι απο οτι γνωριζω για το yosemite τα 4gb ειναι οριακα.
Ισως τα κοληματα να οφειλονται και στην οριακη μνημη ,(εκτος απο τον σκληρο)γιαυτο το λειτουργικο.

Δυστυχώς τα 4gb είναι το ανώτερο που δέχεται.
Εάν δώ ότι είναι θέμα μνήμης, που δεν νομίζω γιατί έχω φίλο με το ίδιο μηχάνημα που του δουλέυει με 3gb μια χαρά, τότε θα γυρίσω σε maverics...
To πιθανότερο είναι ότι ήταν η εγκατάσταση του λειτουργικού, γιατί πριν δεν μου λειτουργούσε σωστά αρκετά προγράμματα. Ακόμη και κατά την έναρξη,η μπάρα εξέλιξης κάτω απο το μηλαράκι δεν γέμιζε ποτέ, ενώ τωρα γεμίζει...