Προβλημα με αναβαθμιση παλιου υπολογιστη.

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Εχω ενα παλιό υπολογιστή και αποφάσισα να ναβαθμίσω την ραμ.Παρήγγειλα μια μνημη DDR1 όπως οι παλιές μνήμες,είχε δύο στα 256.Η καινούργια είναι μία στο ένα γίγα,αλλά όταν την έβαλα εκινώντας τον υπολογιστή βλέπω μονο μάυρη οθόνη.Μήπως φταίει που δεν είναι και οι δύο θέσεις κατειλημένες στην μητρική?Μήπως η μνήμη δεν είναι συμβατή με την μητρική?Και αν δεν είναι πώς θα το διαπιστώσω?

Μπορειη μητρικη σου να μη σηκωνει ενα ραμ.Επισης δοκιμασε την 1 γιγα μονη της!

Άκουσες έστω και ένα μπιπ όταν ξεκίνησες το pc με τη νέα μνήμη?

ΕΜΠΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ Μ/Β ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΜΝΗΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΣ. ΓΡΑΨΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ Μ/Β.

Λοιπον η μητρικη πρεπει να ειναι αυτη
http://www.shuttle.eu/_archive/older/en/fb83.htm#mainboardfb8
Απο αυτα που καταλαβαινω ειναι οτι παιρνει μεχρι 2γιγα.
Η μνημη που εχω γραφει 1GB PC3200 DDR400Μηπως φταιει επειδη πηρα μια για να αντικαταστησει δυο, και ετσι η δευτερη υποδοχη μενει αδεια?

Μηπως πρεπει να κανω καμια αναβαθμιση απο αυτες?Ο υπολογιστης ειναι παλιος και δεν εχει γινει ποτε καμια αναβαθμιση.

ΤΙ CL ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ? 2,2.5 Η 3? ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΥΑΛ ΤΣΑΝΕΛ?
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΣ ΠΑΛΙ ΕΑΝ ΤΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ.

CAS LATENCY ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΙΤ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝ ΚΑΝΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΠΩΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΖΗΜΙΑ.