ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ 3D AΡΧΕΙΟΥ ΣΕ PC

gregory.a

Established Member
18 January 2007
190
Πριν μία εβδομάδα αγόρασα μία 3D τηλεόραση για το γραφείο μου τη SAMMSUNG UE32D6100.
Συνδέοντάς τη με τον υπολογιστή μου τις έβαλα να αναπαράγει ένα αρχείο MKV 3D SBS.Όταν τη γυρίζω σε λειτουργία 3D δεξιά και αριστερά από την οθόνη έχω δύο κάθετες μπάρες.
Δοκιμάζοντας να παίξω ένα αρχείο 3D BURAY ISO με τον TMT5 όταν επιλέγω λειτουργία 3D κατά την έναρξη της ταινίας μου βγάζει ένα μύνημα ότι δεν yπάρχει 3D οθόνη συνδεμένη στο σύστημά μου.
Η κάρτα γραφικών που έχω είναι η ATI HD4350.
Πιστεύετε ότι είναι θέμα κάρτας ή φταίει και κάτι άλλο;

3D παιζουν ολες οι καρτες γιατι αυτο δεν ειναι full 3d, αλλα ενα απλο Mkv sbs.Ειναι λογικο να σου βγαζει τετοιο μνμ οταν πατας στο ΤΜΤ ενεργοποιηση 3D.Οι μπαρες δεξια και αριστερα που σου βγαζει μειωνονται αν αλλαξεις το βαθος του 3D (και στο 0 να το βαλεις μια χαρα θα παιζει).Γενικα το sbs δεν εχει καμμια απαιτηση παραπανω , απο ενα απλο mkv 1080p.Αν δεν εχεις προβλημα στα 1080 δεν εχεις ουτε στο side by side

Αν και δεν την έχω ψάξει την τηλεόρασή μου φίλε Zilmer ρύθμιση βάθους στο 3D δεν πρέπει να έχει,αυτό που σίγουρα έχει είναι μία ρύθμιση την οποία λέει 'βελτιστοποίηση 3D'' και έχει τρεις θέσεις -1,0 και 1.Μια και μου το λες θα δοκιμάσω να κάνω αλλαγή σ'αυτή τη ρύθμιση και να ψάξω αν ρυθμίζει και βάθος στο 3D.
Τα mkv 1080p τα αναπαράγει μία χαρά όπως και BLURAY ISO αρχεία.
Αυτό που δοκίμασα χθες και έκανα ήταν να κατεβάσω την ανάλυση της κάρτας σε 1680 Χ 1050 και τότε μου έπαιξε τα mkv sbs κανονικά.
Και σ'ενα δεύτερο πιο παλιό υπολογιστή που έχω όταν έβαζα 1920Χ1080 ανάλυση μου έκανε το ίδιο πράγμα και μόνο με υποβιβασμό της ανάλυσης έπαιζε κανονικά.
Το αστείο είναι ότι ακόμα και ένα WD MEDIA PLAYER το πρώτο που βγήκε (το έχω εδώ και τρία χρόνια περίπου) όταν το έβαλα να αναπαράγει
mkv sbs 1080p η τηλεόραση το έπαιξε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σ'ευχαριστώ πολύ!

Tελικά το πρόβλημα λύθηκε περνώντας την τελευταία αναβάθμιση στους drivers της κάρτας γραφικών.Τέλος καλό όλα καλά!

Καλησπερα στο φορουμ !
Παρομοιο προβληματισμο εχω και εγω..
Τα χριστουγεννα αγορασα την lg 42lw650s ,οτι mkv 3d sbs κατεβασω πρεπει να το μετατρεψω σε ts η ξανα σε mkv για να παιξει απευθειας απο το σκληρο δισκο στο usb της tv, ομως αυτη η μετατροπη κραταει 5-6 ωρες για καθε ταινια και οπως καταλαβαινετε δεν ειναι και οτι βολικοτερο...λεφτα για εξωτερικο 3d bluray media player δεν εχω ,γιατι ολα τα εδωσα στην tv και ετσι σκεφτηκα το εξης:
Μηπως γινεται να συνδεσω το pc με την tv με dvi καλωδιο, δεν εχει εξοδο hdmi να κανω δηλαδη την tv 3d pc monitor και να αναπαραγω απο κει ?η καρτα γραφικων μου ειναι ATI 4600 hd series,
Εαν γινεται αυτο με πιο προγραμμα μπορω να αναπαραγω την ταινια bluray full hd 3d απο το pc?
Επειδη ομως το pc δεν εχει τεχνολογια 3d την ενωση των 2 εικονων μπορει να την κανει η tv ?
Περιμενω με αγωνια καμια λυση..

Να αναφερω οτι οταν αναπαραγω μια ταινια 3d στο pc με τον gom player παιζει κανονικα δηλαδη δειχνει την εικονα χωριςμενη σε δυο ,το ερωτημα μου ειναι το εξης : θα μπορει η τηλεοραση να ενωσει αυτες τις 2 εικονες ή θελει 3d καρτα γραφικων?

Δεν ξερω αν η καρτα σου, μπορει να παιξει bluray 3D (μαλλον οχι),με tmt 5 ή pdvd, αλλα side-by-side ή "πανω-κατω" 3d .mkv,με π.χ mpc player,αρκει να πατησεις το "3d" στο τλχ της τηλεορασης και να επιλεξεις το αντιστοιχο εικονιδιο στο μενου (ετσι τουλαχιστον ειναι στην samsung μου).

Ok φιλε θα δοκιμασω τη συνδεση με vga καλωδιο προς το παρον και θα ποσταρω τα αποτελεσματα

Hallo ,

Λοιπον, συνδεσα την tv με vga κατεβασα drivers για την καρτα το τελευταιο k lite codec pack δεν μπορεσα να το εγκαταστησω και να κανω unistal to προηγουμενο ,αποτελεσμα λιγο θολη και χαμηλης φωτεινοτητας εικονα (πιστευω να διορθωθει με hdmi καλωδιο ) ρυμθισα την αναλυση σε 1920•1080p .
οι ταινιες 720p και 1080p που δοκιμασα ειχαν καλυτερη εικονα απο το usb της τηλεορασης και οχι απο το pc
Στις 3d mkv τις επαιξα με gom player και πατησα το κουμπι 3d της τηλεορασης ,ok εβλεπες 3d αλλα καπως περιεργα ( χαμηλη φωτεινοτητα κυριως) και υποτιτλοι δεν φαινονται καλα μισοι απο αριστερα μισοι απο δεξια ενω ειχαν ρυθμιστει για 3d..απο το usb παλι διεκρινα διαφορα ηταν πιο καθαρη η εικονα
Για Ολα τα παραπανω μειονεκτηματα τι μπορει να φταιει το vga η καρτα γραφικων ,βασικα δεν εχω καταλαβει εαν η καρτα μου υποστιριζει το 3d, ξερετε πως μπορω να το μαθω ?

Καλημερα στο φορουμ!

Λοιπον η συνδεση με vga δεν ειχε τα ικανοποιητικα αποτελεσματα ...
Επαιξα μια ταινια 3d mkv με το power dvd 10 .. Η τελικη εικονα δεν με ικανοποιησε ειχε σε μερικα σημεια σπασιματακια στο ροη της ταινιας,χαμηλη αναλυση για 1080p και πολυ χαμηλη φωτεινοτητα ,οι υποτιτλοι εμφανιζονταν οπως ναναι μισοι αριστερα μισοι δεξια παρολο που ειχαν ρυθμιστει για 3d ,
Γενικα απο το usb της τηλεορασης ειχα καλυτερη εικονα
δεν ξερω αν φταει για τα παραπανω μονο to vga ή και η καρτα γραφικων ,μπορει να μου το επιβεβαιωσει καποιος?
Επισης θελω να εκμεταλευτω το trumotion της τηλεορασης ,ομως οι μονες ρυθμισεις που βρηκα στο pc ηταν για 50 και 60hz ..

Φιλε gregory.a ευχαριστω για την απαντηση σου στο πμ

Τα αρχεια bluray iso 3d ακομα και αν τα κατεβασω απο το νετ θα πρεπει να τα γραψω σε bluray disk για να τα δω στο pc ..?
Οσο αφορα την καρτα γραφικων που εχεις μπορεις να δεις αν υποστηριζει αναλυση 3840x1080 για αρχεια full sbs ?
Σχετικα με τα herz μπορει αυτη η καρτα να υποστηριξει το trumotion 240 hz και αν ναι πως γινεται αυτο ?

Ναι το ξερω ρωταω πολλα ,ομως δεν μπορω να βρω μια απαντηση στο νετ για ολα τα παραπανω και θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας

1).Εφόσον έχεις ένα bluray iso αρχείο αυτό που χρειάζεσαι για να το δεις στο PC είναι να το κάνεις mount μ'ένα πρόγραμμα (π.χ virtual clone drive της slysoft που είναι και δωρεάν)
και μετά να το αναπαράγεις μ'ένα πρόγραμμα όπως είναι το POWER DVD ή ο TMT.
2).Δεν υπάρχει ανάλυση 3480χ1080 στην κάρτα γραφικών,η ανάλυση που χρειάζεσαι είναι 1920χ1080 με 24ΗΖ για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
3).Το trumotion είναι λειτουργία της τηλεόρασής σου και δεν έχει να κάνει με την κάρτα.
Αν και δεν ξέρω την τηλεόραση νομίζω ότι η λειτουργία του έχει να κάνει με την εξομάλυνση της κίνησης,πράγμα που δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες gregory.a !

Θα μπορουσες μηπως να μου πεις απο που μπορω να "βρω" ταινιες 3d bluray iso ?

Υπαρχει ποικιλια ταινιων σε αυτο το φορματ ?

Ευχαριστω!

Στο ιντερνετ δεν υπαρχουν...?
Και στην τελικη δεν καταλαβαινω το λογο αμα ξερει καποιος γιατι να μην το διαδωσει ?
Τι ειναι μυστικο για λιγους?
Και επισης δεν νομιζω τα χιλιαδες thread σχετικα με τις ταινιες να τα εχουν γραψει ατομα τα οποια εχουν την ανεση να εχουν της τελευταιας γενιας 3d τηλεοραση ,3d bluray player και τουμπανο pc και να αγοραζουν και τα bluray δισκακια ,ισως ειναι λιγοι αυτοι.Ευχαριστηση με το λιγοτερο κοστος ψαχνουν ολοι στην εποχη που ζουμε.
Ετσι την απαντηση σου δεν την βρισκω σοβαρη ,αλλα χιουμοριστικη ,μαυροχιουμοριστικη !