Πρόβλημα με ARC τηλεόρασης LG OLED

Pleo γιατί πρέπει να έχω eARC;Το eARC είναι διαφορετικό από το ARC.Εγω λέω το πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί με το ARC , Όταν με το καλό βγουν οι τηλεοράσεις που θα έχουν 2.1 HDMI Ίσως αργότερα πάρω και ενισχυτή με eARC..

Το eARC υπάρχει και σε ενισχυτές με HDMI 2.0. Δεν είναι αποκλειστικότητα του HDMI 2.1.

Το ερώτημα είναι αν έχεις eARC στα μηχανήματα σου, γιατί απ' ο,τι διάβασα έγραψες πως θέλεις να έχεις ARC γιατί μελλοντικά θες να έχεις από εκεί Atmos. Κάτι που για να ισχύσει θέλεις eARC αφού το ΑRC δεν έχει Atmos.

Pleo φίλε μου τα έχεις μπερδεψει!To ΑRC βγάζει κανονικοτατα Dolby atmos ψαξτο και θα δεις ότι έχω δικιο..

Μάλλον άλλος τα έχει μπερδέψει...

hdmi-earc-chart-arrow-5b661d8846e0fb002571eebe.jpg

Και επειδή μόνο "κανονικά" δεν μπορείς να έχεις Atmos από το ARC, γι' αυτό και χρειάζεται eARC, διαβάστε το παρακάτω να καταλάβετε τι συμβαίνει:

Dolby Atmos over HDMI ARC

I was recently discussing with Australian integrator Hemant Daya the use of HDMI ARC to deliver Dolby Atmos sound from the Netflix app in a TV back to an AVR. But ARC doesn't support Atmos, right? Well, not until the next generation eARC, that is. So why then does it appear to work (sometimes)? The answer is a little complex, and I felt well worth sharing...

Firstly, a little background. HDMI Audio Return Channel (ARC) is based on the IEC 60958-1 specification, which is essentially the S/PDIF audio spec. There's two types of ARC in HDMI; Single Mode and Common Mode, but unfortunately we don't get informed as to which type any given product supports.

Single Mode ARC uses a single wire in the HDMI link, with performance limited to around 3Mbps. This enables support for 2.0 LPCM and "lossy" compressed surround formats including Dolby Digital and DTS 5.1, but nothing more. Cable length is a huge factor with Single mode, with reliability typically getting flaky beyond about 7-8m in a passive HDMI cable.

Common Mode ARC is superior, but less common (excusing the pun) in terms of deployment. It's still based on the same S/PDIF spec, but can theoretically support up to around 12Mbps. This is enough to carry 24-bit 192kHz 2-channel audio, or β€” to the point of this blog β€” a Dolby format called E-AC-3, which we know better as Dolby Digital Plus. This can also carry Metadata-enhanced Audio Transmission (MAT), being audio objects; aka Atmos.

So existing HDMI ARC can potentially support Dolby Atmos by maxing out the Common mode capability with an MAT stream. But there's a huge catch. Two, actually;

Channel count & resolution β€” while E-AC-3 can support up to 15.1 channels of audio, it's well beyond the HDMI ARC spec. Even getting 7.1 channels to pass is a stretch, so even if the stream contains object metadata, it will lack the resolution and height speakers.
System support β€” getting Atmos to work through HDMI ARC requires Common mode support in both the TV and AVR, and a high integrity link in-between. Even then, performance will be marginal.
HDMI 2.1 will change things considerably. It introduces enhanced ARC, or eARC for short, which can support up to twelve times the bandwidth of ARC, supporting up to 32 channels of 24-bit 192kHz audio! That is, eARC will support all of the same audio formats upstream as what we can already get in a downstream HDMI link.

In summary, a basic, lower resolution form of Dolby Atmos may work through existing HDMI ARC, but it is highly system and link dependent. This is why we tend to generalise that ARC doesn't support Atmos, as it's out of spec and can't be relied upon. If you are designing this capability into systems, sticking with proven product combinations and short connectivity can give your systems an edge until eARC comes along and opens up our options.

http://community.cedia.net/blogs/david-meyer/2018/06/25/dolby-atmos-over-hdmi-arc

Συνεπώς Atmos με ARC "κανονικά" δεν... . Θέλει eARC.

Κατάλαβες τι γραφείς στο τέλος της πρότασης σου;

Συνεπώς Atmos με ARC "κανονικά" δεν... . Θέλει*eARC!
Οπότε το ίδιο λέμε!
Μέσo ARC έχουμε atmos ήχο!Και να σου πω για πιο λόγο;
Ο ενισχυτής που έχω υποστηρίζει Dolby Atmos,αυτό είναι 100% σιγουρο.Αφου λοιπόν ο ενισχυτής μου υποστηρίζει Dolby atmos και έχει απλά ARC και όχι eARC πως παίζει atmos?

Τσάμπα γράφω μάλλον... .

Για να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ο SR5011 ή 12 δεν ξέρω ποιον έχεις, δεν έχει eARC συνεπώς δεν έχει atmos από ARC. Ο SR7013 για παράδειγμα έχει eARC συνεπώς παίζει Atmos 100% από το HDMI που συνδέεται στην TV εφ' όσον φυσικά έχει και η TV τη δυνατότητα αυτή.

Δεν είναι τι συνειδητοποιώ εγώ, αλλά τι ισχύει στις προδιαγραφές του ARC. Συνεπώς εκείνος που τα έχει μπερδέψει, σίγουρα δεν είμαι εγώ.

Διάβασε και το link που έβαλα. Για atmos στα σίγουρα θέλεις eARC. Αλλιώς προσπαθείς να κάνεις ταρζανιές και ως γνωστόν αυτές σε οδηγούν σε προβληματική λειτουργία των μηχανημάτων.

Atmos στον ενισχυτή σου μπορείς να έχεις συνδέοντας κάποια άλλη HDMI με πηγή που μπορεί να περάσει passthrough το atmos. Πάντως σίγουρα όχι από την HDMI ARC του ενισχυτή με πηγή την TV.

Έχω τον SR5013 φετινος,έχει ARC όπως είχε και ο sr5011 που είχα πριν πάρω τον φετινό!Η τηλεόραση που έχω είναι η φετινή LG OLED E8.Δεν μπορεί να έχω φετινά μοντέλα και να μην παίζουν atmos!Το eARC που λες εσύ είναι όταν θα βγουν το 2019 οι 2.1(HDMI) τηλεοράσεις!!Δηλαδή το atmos θα είναι διαθέσιμο μόνο από του χρόνου;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ειλικρινά!
Atmos ηχεία δεν έχω θα πάρω όμως το καλοκαίρι..
Το ARC που κάνει "κολπα" είναι 100% θέμα LG..Πάντως όπως είπα και πιο πάνω βρήκα λύση απλά βγάζοντας το HDMI 3,4!

Ναι ο 5013 ΔΕΝ έχει eARC, επομένως δεν μπορείς από το ARC να έχεις Atmos. Από άλλη είσοδο HDMI μόνο.

Δεν μπορείς να καταλάβεις "γιατί τα έχεις μπερδέψει" .

Δεν μου κάνει κόπο.
Θα πάρεις atmos από άλλη θύρα χρησιμοποιώντας κάποια πηγή που μπορεί να στείλει bitstream Atmos. Ένα media player, ένα blu-ray player κ.ο.κ. To ARC, αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις το link που έβαλα, είναι ζαριά αν θα παίξει Atmos με DD+. Πρέπει να έχουν και οι δυο συσκευές Common Mode ARC. Δηλαδή τρέχα γύρευε, φέξε μου και γλύστρησα, κι αν συμβεί θα είναι υποδεέστερο ως σήμα καθώς το φέρον stream του Atmos δεν θα είναι το Dolby True HD αλλά το DD+, και ούτε μακρύ καλώδιο επιτρέπεται και όλο αυτό εάν κι εφ' όσον υφίσταται το Common Mode και στην TV και στον ενισχυτή.

Τα μοντελα oled απο το 2017 και υστερα, περνανε dolby atmos απο την θυρα arc.

Δεν μπορουν να περασουν lossless atmos απο trueHD οπου υπαρχει στα bluray/UHD discs, μπορουν να περασουν ομως dolby digital plus/atmos, οπως τα στελνουν π.χ. τα netflix/vudu.
Προβληματακια οχι καλης συνεργασιας, μεγαλα μηκη καλωδιων ισως δημιουργησουν προβλημα, οπως ανεφερε ο pleo.

Werewolf οπότε από xbox one X και από Netflix λες θα έχω atmos όταν θα πάρω τα 2 ηχεία atmos?
Αυτό με τα μήκη καλωδίων με προβλημάτισες γιατί για τα 2 πίσω surround που έχω το μήκος του καλωδίου ξεπερνάει τα 10μ!!

μικρα μηκη καλωδιου HDMI εννοουσα για να κλειδωσει σωστα ο ενισχυτης με την Tv.
Βρε Pleo πως με επιβεβαιωνεις καθε φορα, εχοντας ποσταρει πριν απο μενα. ?
Εχεις χρονομηχανη. ? :laugh:

Α εντάξει!Για τα HDMI!Τα HDMI είναι 2μετρα φυσιολογικά θέλω να πιστεύω..Τελικά Ρε παιδιά με τον ενισχυτή που έχω και την τηλεόραση θα έχω atmos ηχο όταν πάρω τα 2 ηχεία,μέσο ARC?Γιατί και κουμπάρος μου που ασχολείται με ήχο έχει διαβάσει παντού ότι το ARC βγάζει Dolby atmos!Δεν ξέρω τι να πιστέψω..

Μια χαρά ήχο βγάζει ο 5013!Σιγά μην το κάνω όπως με της τηλεορασεις που κάθε χρόνο αλλάζω :operator: