Πρόβλημα με B&W DM 620

sphinxgr

New member
22 September 2008
10
Έχω τα B&W DM 620 απο το 1994. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως στις χαμηλές συχνότητες - και συγκεκριμένα επειδή ήθελα να βρω ποιες είναι αυτές- έβαλα ένα tone generator και διαπίστωσα πως στα 4hz σε κάθε κίνηση του ενός ηχείου ακούγεται ένα χτύπημα του γουφερ - σαν τακ - όπως χτυπάς ενα στυλό bic στον κώνο. Στα 400 hz το ίδιο ακούγεται σαν πέταγμα μήγας. Αν έχω ακουμπισμένο το δάχτυλο πάνω στον κωνο δεν ακούγεται.

Οι ερωτήσεις είναι οι ακόλουθες?

1) Επισκευαζεται?
2) Αν προβώ σε επισκευή θα πάω όλο το ηχείο ή μόνο το woofer?
3) Αν γίνεται, αξίζει η επισκευή, απο τη άποψη μήπως μου δημιουρουργήσει άλλα προβλήματα - χαθουν συχνότητες μειωθεί η ποιοτητα του ήχου ή κατι τέτοιο?!?!

Έχω τα B&W DM 620 απο το 1994. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως στις χαμηλές συχνότητες - και συγκεκριμένα επειδή ήθελα να βρω ποιες είναι αυτές- έβαλα ένα tone generator και διαπίστωσα πως στα 4hz σε κάθε κίνηση του ενός ηχείου ακούγεται ένα χτύπημα του γουφερ - σαν τακ - όπως χτυπάς ενα στυλό bic στον κώνο. Στα 400 hz το ίδιο ακούγεται σαν πέταγμα μήγας. Αν έχω ακουμπισμένο το δάχτυλο πάνω στον κωνο δεν ακούγεται.

Τα 4hz που δεν είναι ακουστά, λογικό είναι να ακούς ένα χτύπημα όπως το περιγράφεις!
Μια μικρή διαμαρτυρία του κώνου είναι..Στα 400 hz μοιάζει να υπάρχει κάτι ξεκολλημένο, και συντονίζει..

Οι ερωτήσεις είναι οι ακόλουθες?

1) Επισκευαζεται?

Κατά 95% ναι..

2) Αν προβώ σε επισκευή θα πάω όλο το ηχείο ή μόνο το woofer?

Ολόκληρη την μονάδα..Καλύτερα ο τεχνικός να διαπιστώσει μόνος του
πως το πρόβλημα είναι απο μεγάφωνο και όχι από άλλη αιτία, όπως crossover πχ.

3) Αν γίνεται, αξίζει η επισκευή, απο τη άποψη μήπως μου δημιουρουργήσει άλλα προβλήματα - χαθουν συχνότητες μειωθεί η ποιοτητα του ήχου ή κατι τέτοιο?!?!

Φυσικά αξίζει η επισκευή, καθώς το πρόβλημα( όπως το περιγράφεις )δεν μοιάζει σοβαρό
ούτε βέβαια θα μειωθεί η θα αλλιωθεί η ποιότητα του ηχείου.