Προβλημα με BENQ W6000

kokkalo

New member
14 January 2011
51
Καλησπερα και χρονια πολλα,
πριν κανα μηνα μου παρουσιασε ο προβολεας το εξης φαινομενο, εκει που προβαλε κανονικα στον τοιχο ξαφνικα σταματησε η εικονα ενω ο ηχος συνεχιζοταν κανονικα και μετα απο καποια δευτερολεπτα ξαναεμφανιστηκε η εικονα. Αυτο το σκηνικο συνεχιστηκε εναλλαξ (εκλεινε-αναβε) ωσπου τον απενεργοποιησα τελειως. Οταν τον ξανανοιξα δεν υπηρξε κανενα παρομοιο φαινομενο μεχρι που ξαναεγινε χθες...
Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος τι μπορει να φταιει?η Ιριδα?η λαμπα εχει 600 ωρες μονο...

Το καλο ειναι οτι ειμαι μες στην εγγυηση αλλα το κακο ειναι οτι τον εχω αγορασει απο Γερμανια..

Μια βοηθεια του τι μπορει να φταιει?η τι μπορω να κανω?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων
χρονια πολλα και να χουμε μια καλη χρονια

Re: Απάντηση: Προβλημα με BENQ W6000

Ξεκινάμε με τα προφανή?

Βγάλε οφ τον ενισχυτή και σύνδεσε κατευθείαν με την πηγή σου και κατόπιν δοκίμασε με άλλο καλώδιο hdmi.

Γιαννη σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Χθες υστερα απο ενα τριωρο εργο δεν μου εκανε απολυτως τιποτα. Ολα λειτουργησαν ομαλα. Αυτο ειναι το κουφο οτι δεν μου το κανει παντα... Μες στον χρονο μου το χει κανει 2 φορες. Οποτε δεν μπορω να ελενξω αυτα που μου γραφεις αφου ετσι οπως τα εχω συνδεσει συνηθως δεν μου δημιουργει προβλημα. Πιστευεις οτι ειναι τα προεορτια για καποια δυσλειτουργια? Να το στειλω για την εγγυηση να το κοιταξουν ή να το αφησω και αν ξαναγινει το φαινομενο μονο τοτε να τον στειλω? Σε ξενο foroum διαβασα οτι μπορει να φταιει το τροφοδοτικο...παιζει?

Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι τα τεχνικά δεν τα κατέχω. Απλά, σκέφτηκα τα προφανή και εύκολα, δηλαδή τα κλειδώματα με το καλώδιο κυρίως μέσω ενισχυτή όπου έχω συναντήσει διάφορα ''χαζά''.

Να σαι καλα για την προσπαθεια και μονο... Το αφηνω ετσι και αν δω οτι επαναλαμβανεται το κακο τοτε πακεταρισμα και ελεγχος αμεσως!!
Αν καποιος αλλος μπορει να βοηθησει θα ηταν το καλυτερο...
Ευχαριστω και παλι

Κάτι που σκέφθηκα μιας και έπεσε το μάτι μου στο πρόβλημά σου. Την ώρα που θα στο ξανακάνει, (εύχομαι να μην), κούνα το καλώδιο hdmi πρώτα στον ενισχυτή και μετά στον προτζέκτορα ώστε αν είναι κάτι από κει να το δεις ζωντανά. Αν πάλι δεν έρθει η εικόνα σβήσε επιτόπου και άναψε τον ενισχυτή γιατί όπως λέει κι ο Γιάννης μπορεί να ναι θέμα της εξόδου hdmi ή και της εισόδου. Πόσα μέτρα καλώδιο είναι από κει ως τον προτζέκτορα; Επίσης δεν κοιτάς και την πηγή; Μπορεί να φταίει και το καλώδιο εξόδου της πηγής και εισόδου στον ενισχυτή.

παντως αυτο που λεει ο Γιαννης θα σου αφαιρεσει ενα μεγαλο ποσοστο απο το τι μπορει να φταιει!!! Εμενα οπως το περιγραφεις το χε παθει ο ανιψιος πριν κανα χρονο αν θυμαμαι καλα?? Βαζει το προβολι τσαακ χαθηκε ξαναρθε. Αλλα μετα απο κανα διμηνο του το κανε ξανα. Κ μετα αντε παλι κ στη πλασμα!! Τελικα να μη τα πολυ λεω αφου αλλαξε πρωτα το hdmi ειχε προβλημα ο ενισχυτης πισω στις θυρες. Και ευτυχως τη προλαβε τη δουλεια για μερες μιας κ μετα εχανε την εγγυηση.... Και ηταν κ pioneer αντε τρεχα μετα!!!

Κ κατι αλλο δε ξερω αν στεκει αλλα εγω ενα λογος που δεν πηρα τελικα το προβολι απο γερμανια ηταν οτι φοβομουν λιγο τις μετακινησεις κ μη χτυπηθει πουθενα μιας κ ειναι λιγο ευαισθητα. Οποτε δε ξερω αλλα μηπως ειναι ποιο ευκολο να δοκιμασεις τη συνδεσμολογιο πριν αρχισεις να στελνεις στο εξωτερικο πραματα?

ασχετο αλλα ωραια η φωτο στο αβαταρ δικια σου ειναι ή απτο ιντερνετ???? :a0210:

Κάτι που σκέφθηκα μιας και έπεσε το μάτι μου στο πρόβλημά σου. Την ώρα που θα στο ξανακάνει, (εύχομαι να μην), κούνα το καλώδιο hdmi πρώτα στον ενισχυτή και μετά στον προτζέκτορα ώστε αν είναι κάτι από κει να το δεις ζωντανά. Αν πάλι δεν έρθει η εικόνα σβήσε επιτόπου και άναψε τον ενισχυτή γιατί όπως λέει κι ο Γιάννης μπορεί να ναι θέμα της εξόδου hdmi ή και της εισόδου. Πόσα μέτρα καλώδιο είναι από κει ως τον προτζέκτορα; Επίσης δεν κοιτάς και την πηγή; Μπορεί να φταίει και το καλώδιο εξόδου της πηγής και εισόδου στον ενισχυτή.

Προς το παρον δεν μου το χει ξανακανει. Το καλωδιο ειναι 15 μετρα περασμενο μεσα απο καναλι. Οπως καταλαβαινετε ειναι δυσκολο να βρω αλλο τετοιο καλωδιο και να το δοκιμασω. Και αυτο αλλα και της τηλεορασης καταληγουν σε splitter 4x2 και απο κει φευγει ενα και παει στον ενισχυτη. Σκεφτηκα αν το ξανακανει να ανοιξω ταυτοχρονα και την τηλεοραση και να δω αν δινει σημα εκει ή οχι ωστε να καταλαβω αν φταινε οι αλλες συσκευες ισως(splitter ή ενισχυτης)

ελπιζω να μην ξαναγινει και να ηταν τυχαιο....η επομενη κινηση μου θα ειναι να ελενξω τις θυρες. Στην τηλεοραση δεν μου χει δημιουργηθει προβλημα μεχρι τωρα τουλαχιστον.

Το avatar ειναι απο το ιντερνετ :)

Το προβλημα μπορει να ειναι ειτε με τις επαφες του καλωδιου hdmi ειτε με αυτες του ενισχυτη η του προβολεα παρατηρησε τες προσεκτικα ισως εχει στραβωσει καποια απο τις επαφες του καλωδιου hdmi
Ενα αλλο προβλημα μπορει να ειναι ειναι η σειρα με την οποια ανοιγεις τις συσκευες .
Ανοιγε πρωτα τον προβολεα μετα τον ενισχυτη και μετα την πηγη το προβλημα οναμαζεται HDMI Handshake
δες εδω http://www.hometheatershack.com/for...g-hdmi-hand-shake-problems.html#axzz2HWLrlRjk

Το προβλημα μπορει να ειναι ειτε με τις επαφες του καλωδιου hdmi ειτε με αυτες του ενισχυτη η του προβολεα παρατηρησε τες προσεκτικα ισως εχει στραβωσει καποια απο τις επαφες του καλωδιου hdmi
Ενα αλλο προβλημα μπορει να ειναι ειναι η σειρα με την οποια ανοιγεις τις συσκευες .
Ανοιγε πρωτα τον προβολεα μετα τον ενισχυτη και μετα την πηγη το προβλημα οναμαζεται HDMI Handshake
δες εδω http://www.hometheatershack.com/for...g-hdmi-hand-shake-problems.html#axzz2HWLrlRjk

Αναρωτιεμαι αν εφταιγαν οι επαφες του καλωδιου γιατι να μου το κανει μια στο τοσο και συγκεκριμενα 2 φορες σε ενα χρονο μεσα και οχι συνεχεια? Οπως και να εχει σας ευχαριστω ολους για τις υποθεσεις σας και την βοηθεια σας