πρόβλημα με canon 40D

giorgos_75

New member
21 June 2006
39
παρακαλώ για τις γνώμες σας:

η canon 40D μου έβγαλε ξαφνικά* το εξής πρόβλημα: όταν πατάω το κουμπί του κλείστρου μέχρι τέρμα, για να τραβήξω μια φωτογραφία, η μηχανή σβήνει, και χρειάζεται βγάλσιμο της μπαταρίας για να επανέλθει. Focus κάνει κανονικά.

Το περίεργο είναι πως όταν δοκιμάζω να τραβήξω με το καπάκι του φακού επάνω (δηλαδή "μαυρίλα"), τραβάει κανονικά. Το ίδιο ισχύει εάν ανοίξω ελάχιστα το καπάκι του φακού... πρόβλημα του φακού δεν είναι, καθώς δοκίμασα περισσότερους από ένα φακούς canon.

φόρτισα και ξαναφόρτισα την μπαταρία, έκανα και ένα firmware update...τίποτα! καμία άλλη ιδέα? Η μηχανή είναι αγορασμένη από κατάστημα που έδινε εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, τον 6ο του 2008. Δυστυχώς, από ότι είδα στο net, η intersys άρχισε να δίνει 2ετη εγγύηση για μηχανές που αγοράστηκαν από τον 10ο/2008 και μετά. Τα λέω σωστά?

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

*χωρίς να προηγηθεί κάποιο χτύπημα, κακομεταχείρηση κτλ

...με λίγο googling βρήκα ότι το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε άλλες 40D, και λύθηκε με αλλαγή του shutter release.

Έχω στείλει ήδη σχετικό ερώτημα στα κεντρικά της Canon, όπου παρεπιπτώντως ρωτάω εάν ισχύει 2ετής πανευρωπαϊκή εγγυήση. Σε περίπτωση που φάω πόρτα στο θέμα της εγγύησης, μάλλον δεν θα πάω καθόλου στην intersys, και θα απευθυνθώ κάπου έξω. Αυτό γιατί βλέπω την αντιπροσωπεία να μου ζητάει "όσα της λείπουν" για να την επισκευάσει.

κρίμα πάντως, η μηχανή έχει μόλις λίγα παραπάνω από 2000 κλικ...

Θα ενημερώσω σχετικά με την απάντηση της canon europe, αλλά και για το πως θα λύσω το θέμα....

...με λίγο googling βρήκα ότι το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε άλλες 40D, και λύθηκε με αλλαγή του shutter release.

Έχω στείλει ήδη σχετικό ερώτημα στα κεντρικά της Canon, όπου παρεπιπτώντως ρωτάω εάν ισχύει 2ετής πανευρωπαϊκή εγγυήση. Σε περίπτωση που φάω πόρτα στο θέμα της εγγύησης, μάλλον δεν θα πάω καθόλου στην intersys, και θα απευθυνθώ κάπου έξω. Αυτό γιατί βλέπω την αντιπροσωπεία να μου ζητάει "όσα της λείπουν" για να την επισκευάσει.

κρίμα πάντως, η μηχανή έχει μόλις λίγα παραπάνω από 2000 κλικ...

Θα ενημερώσω σχετικά με την απάντηση της canon europe, αλλά και για το πως θα λύσω το θέμα....

Γιώργο γράψου είτε στο fredmiranda είτε στο Photo.net, πες το πρόβλημά σου στο σχετικό φόρουμ και ζήτα συμβουλές για το πού μπορεί να πάει η μηχανή για φθηνή επισκευή. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Βλάσση, σ' ευχαριστώ! Έχω βάλει ήδη το θέμα στο dpgr.gr
'Εχω στο μυαλό μου κάποιο σχετικό κατάστημα στην Αθήνα, αν δεν βρω άκρη θα απευθυνθώ "παραέξω"

Πήγαινε την μηχανή στην Αθήνα Εμμανουήλ Μπενάκι 24 1ος όροφος τηλ: 2103838113.
Δουλεύουν μόνο Canon ειναι πολύ καλοί και φτηνοί.
Πηγαίνουν όλοι οι επαγγελματίες εκεί.

Re: Απάντηση: πρόβλημα με canon 40D

Πήγαινε την μηχανή στην Αθήνα Εμμανουήλ Μπενάκι 24 1ος όροφος τηλ: 2103838113.
Δουλεύουν μόνο Canon ειναι πολύ καλοί και φτηνοί.
Πηγαίνουν όλοι οι επαγγελματίες εκεί.

Ευχαριστώ, θα το ψάξω!!!
:)

update, για την περίπτωση που αντιμετωπίσει άλλος αντίστοιχο πρόβλημα:

Η μηχανή πήγε σε εργαστήριο, στο κέντρο της Αθήνας, για επισκευή. Το πρόβλημα: κλείστρο και τροφοδοσία. Την πήγα Τρίτη πρωί, και θα την παραλάβω Παρασκευή απόγευμα. Κόστος 120 ευρώ + φπα.

ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους τεχνικούς της canon europe...

ευχαριστώ όσους βοήθησαν!

Το περίεργο είναι πως όταν δοκιμάζω να τραβήξω με το καπάκι του φακού επάνω (δηλαδή "μαυρίλα"), τραβάει κανονικά. Το ίδιο ισχύει εάν ανοίξω ελάχιστα το καπάκι του φακού...

Pos sindeontai ta parapano me to kleistro kai tin trofodosia? Sou eipan?

To diko mou provlima (???) einai pos me karta 133x 8gb me taxitita 200 kai pano travaei se ripi eos 7 lipseis kai meta paei san compact...ta yoa mou arga...

ftaiei i karta i etoimazetai kai to diko mou kleistro na paradosei pneyma?

To diko mou provlima (???) einai pos me karta 133x 8gb me taxitita 200 kai pano travaei se ripi eos 7 lipseis kai meta paei san compact...ta yoa mou arga...

ftaiei i karta i etoimazetai kai to diko mou kleistro na paradosei pneyma?

Το εχω δει το εργο στη δικη μου D300.
Εβγαλα οποιαδηποτε επεξεργασια (αποθορυβοποιηση,D-Lighting etc) και ετσι τραβαει 100 στη σειρα στα 6fps (jpeg/RAW 12bit)
Δες και δοκιμασε... Δεν ξερω απο Canon, υποθεση κανω...

Ilias, και εγώ το έχω απορία, σήμερα που θα πάω να την πάρω θα μάθω και θα ενημερώσω... το δικό σου πρόβλημα δεν νομίζω ότι σχετίζεται, μάλλον πρέπει να είναι περιορισμός στα ηλεκτρονικά...το κλείστρο θα παραδώσει πνεύμα με τη μια

Απλώς μπουκώνει το buffer, δεν είναι τίποτε άλλο.

Ας ελπισω.... στα τεστ ομως γιατι λενε οτι φτανει ανετα τα +70jpeg και αλλα τετοια χαριτωμενα?
Θα δοκιμασω και αυτο που λεει ο etsap...

Τασο κι εγω μετα απο ενα χρονο ειπανα δω το πολυβολο :rifle: και μου βγηκε... νεροπιστολο :antlers:

Στα τεστ λέει ότι πιάνει 19raw με γρήγορη κάρτα, και μετά το γυρίζει στο 1 - 0.7 fps αναλόγως την κάρτα. Μήπως τραβούσες σε raw+jpeg? Γιατί μόνο 7jpeg (φτάνει για καμιά 100στή με γρήγορη κάρτα και μετά από τα 6.3 το ρίχνει στα 3 fps) μου φαίνεται αδύνατο.

Στα τεστ πολλα λενε... για δοκιμασε και τη δικη σου να δουμε... παντως raw δεν τραβουσα σιγουρα...

Telika o filos etsap eixe dikio... me tin energopoiisi tou High ISO noise reduction, epireazontai ta fps... to apenergopoiisa kai travixa se ripi eos 24 lipseis... ftanoun kai perisseuoun...

τελικά το πρόβλημα ήταν στην τροφοδοσία, το οποίο δημιούργησε πρόβλημα και στο ccd, και όχι στο κλείστρο, όπως κακώς είπα στην αρχή (δεν κατάλαβα καλά στο τηλέφωνο)

τουλάχιστον έχω μηχανή :)