Προβλημα με CM6631 usb to i2s

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,279
Νεο Ψυχικο
Αγορασα αυτο

$(KGrHqIOKosFG8kPDcbjBR3R+0GHn!~~60_12.JPG

24bit /192KHz CM6631A USB to SPDIF

Εβαλα τους drivers αλλα ενω το βλεπει κανονικα στα windows ηχος παπαλα... Επαιξε για λιγο και μετα δεν ξαναπαιξε. Οταν επαιζε αναβε και η οπτικη ινα. Τωρα πια ουτε παιζει ουτε αναβει. Εχουμε καμμια πληροφορια η παει για καλαθο;

Κατα αρχήν για κάλαθο δε πάει τίποτα... ούτε τα χαλασμένα...

που το έβαλες? στο βουβάλι?
usb to i2s ή spdif?

(τις πρώτες κινήσεις άνοιξε κλείσε συσκευές και προγράμματα τις έκανες φαντάζομαι, σωστά?)

Λοιπον. Δεν αλλαξα μονο usb θυρα αλλα τρια pc. Τα ιδια.

Παρηγγειλα ακριβως το ιδιο απο εδω

http://www.ebay.com/itm/221357363321?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Ο λογος που επιμενω στην ιδια υλοποιηση ειναι το τσαχπινικο μινι κουτακι που μου εφταξε φιλος οπου στεγαζεται το usb με ενα 9023 σε μεγεθος πακετου τσιγαρων (λιγο πιο χοντρο). Ενα κομματι σκαμμενο αλουμινιο. Φατε ματια ψαρια.

IMG_2359.jpg

IMG_2360.jpg

Ας ελπισω να δουλεψει το δευτερο αλλιως κριμα το κουτακι.

Πες βρε τι δοκιμές έκανες, μπας και βοηθήσουμε.
Σε τι sw το έβαλες?
Δοκίμασες και usb -> optical και usb -> coaxial?
ποιούς drivers δοκίμασες?
ds δοκίμασες?

Eπίσης δεν είναι to i2s, αλλά to spdif απ'ότι βλέπω.

(ωραιότατο το κουτάκι... και ακόμα ωραιότερες οι τρούπες! Με τι τις άνοιξε? Tι πάει να πει σκαμμένο? ...αναλυτικές πληροφορίες εδώ asap!)

Last edited:
Με τα λίγα που καταλαβαίνω Πέτρο θα έπρεπε να έχει εξωτερικό διακόπτη, αλλιώς πως θα είχες την επιλογή?
Εν τω μεταξύ στο link του κατασκευαστή λέει ξεκάθαρα ότι οι spdif είναι έξοδοι και η usb to spdif, ενώ στη πλακέτα αναφέρει i2s+spdif,,, mystery...

Πες βρε τι δοκιμές έκανες, μπας και βοηθήσουμε.
Σε τι sw το έβαλες?
Δοκίμασες και usb -> optical και usb -> coaxial?
ποιούς drivers δοκίμασες?
ds δοκίμασες?

Eπίσης δεν είναι to i2s, αλλά to spdif απ'ότι βλέπω.

(ωραιότατο το κουτάκι... και ακόμα ωραιότερες οι τρούπες! Με τι τις άνοιξε? Tι πάει να πει σκαμμένο? ...αναλυτικές πληροφορίες εδώ asap!)

Hardwarικα έχουν γίνει όλα σωστά.
Σκαμμένο παει να πει ενα κομμάτι αλουμινίου που το εσκαψε απο κάτω χωρίς να υπάρχουν ενώσεις.

Aπό τη στιγμή που δε βλέπει να ανάβει, δεν υπάρχει (κατά τη γώμη μου) καθόλου ρεύμα.

Θα προσπαθήσω να δω το απόγευμα σε ποια pin, δίνει έξοδο το on-board regulator, για να μετρήσεις την έξοδό του. Εάν είσαι τυχερός και έχει καεί αυτό...εύκολα η επισκευή του, εάν έχει καεί παραπέρα...δεν νομίζω να συμφέρει η επισκευή με την τιμή που έχει!

Λοιπόν όπως βλέπεις το regulator (πίσω από το βύσμα του usb), το μεσαίο πόδι δίνει την έξοδο του ενώ το ακριανό του από τη δεξιά μεριά φέρνει την είσοδο από το usb.

Δοκίμασε με το πολύμετρο με αναφορά ένα σημείο γείωσης και πες μας εάν φέρνει τάση και εάν δίνει έξοδο.

Παναγιώτη αν δεν το αναγνωρίζει πια ο υπολογιστής κάηκε το τσιπ και να σου πω και πως κάηκε.
Όσο ήταν συνδεδεμένο έβγαλες ή έβαλες την τροφοδοσία του laptop και πέρασε spike απ' το USB (δεν έχει γαλβανική απομόνωση).
Δε φταίει η συγκεκριμένη πλακέτα συμβαίνει σε όλες τις υλοποιήσεις με CM6631/a.
Πρέπει να φτιάξουμε ειδικό κοιμητήριο για αυτά έχω κι εγώ 10 καμμένα.

Last edited:
αν εχει συμβει αυτο τοτε μιλαμε οτι ειναι πληρως αναξιοπιστο και θα πρεπει να βρουμε κατι αλλο γιατι παντα καποιος θα το ξεχναει και θα βαζει η θα βγαζει την τροφοδοσια του φορητου

Αυτό που λέει ο Νίκος, είναι πολύ πιθανόν και είναι "αδυναμία" της υλοποίησης. Γνώμη μου είναι να χρησιμοποιηθεί από εδώ και στο εξής μόνο πλακέτα με γαλβανική απομόνωση στο εξής (και υπάρχει μόνο μία σε CM6631A προς το παρόν).
Η άλλη λύση είναι να δοθεί ανεξάρτητη τροφοδοσία.

Sad news :(
Κέρωμα αν είναι τόσο διαδεδομένο το πρόβλημα όσο περιγράφετε

Αυτό που λέει ο Νίκος, είναι πολύ πιθανόν και είναι "αδυναμία" της υλοποίησης. Γνώμη μου είναι να χρησιμοποιηθεί από εδώ και στο εξής μόνο πλακέτα με γαλβανική απομόνωση στο εξής (και υπάρχει μόνο μία σε CM6631A προς το παρόν).
Η άλλη λύση είναι να δοθεί ανεξάρτητη τροφοδοσία.

Έτσι κι αλλιώς για να έχετε ήσυχη την ακρόασή σας σχεδόν όλα τα οικονομικά cm6631a και cm6631 θέλουν απομόνωση απο το ρεύμα του υπολογιστή.
Περνάει πολύ σκουπίδι.

Και με ανεξάρτητη τροφοδοσία καίγεται αλλά όχι το ίδιο εύκολα. Μάλλον περνάει spike κι από τη γη ή τα data.
Εξαρτάται από το εκάστοτε laptop-τροφοδοτικό κι απ' το πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία την ώρα που συνδέεται το τροφοδοτικό.
Λίγη προσοχή θέλει.

Έχω και τους δύο ελεγκτές usb που κυκλοφορούν με CM-6631A, με απομονωτή και χωρίς.

Έχω μια περιέργεια να δω εργαστηριακά πως περνά το θόρυβο η κάθε υλοποίηση...θα αναφερθώ σε αυτό στο κατάλληλο νήμα που έχουμε ανοίξει για αυτούς τους ελεγκτές με παράθεση το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο μέλος takis.
Εάν έχετε συγκεκριμένη πρόταση για μέθοδο μέτρησης, είμαι όλος "αυτιά"...

Η asus πάντως το έχει ξερό καπάκι στην usb ,, δεν εχουν παρατράγουδα , εγω καμένο τέτοιο δεν έχω δεί ,, το ποιο κουφό που μου έχει τύχει είναι να πάψει η i2s να δουλέυει , amanero έχω δεί 3 ... κομματια .. να βγαίνουν πε

τεσπα , η κιαμαλά πρέπει να γίνεται απο στατικό , όλοι οι προσέσορες είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό , κάπου έχω ένα σχεδιάκι απο την xmos , με διοδάκια προστασίας για τέτοιες δουλειές ,,

θα το ψάξω

Άσε το κύκλωμα πριν το xmos,
Εγώ προτείνω ολόκληρο το πακέτο μαζί και με το xmos :-)