Πρόβλημα με Cosmote και 3G

Nikolas_T

Senior Member
19 June 2006
311
Αθήνα
Μάλλον θα ακουστει περίεργο το πρόβλημα που έχω (αφού το iPhone δεν είναι 3G) αλλά ίσως υπάρχει κάποια λύση που μπορείτε να μου δώσετε. Η συσκευή μέχρι και την Παρασκευή δούλευε τέλεια με 1.1.4 έχοντας χρησιμοποιήσει ziphone για το ξεκλείδωμα. Η Cosmote κάτι πρέπει να άλλαξε τις τελευταίες δύο μέρες γιατι σε όλες τις συνδέσεις (είμαι σε εταιρικό πακέτο) εμφανίζεται ένα εικονίδιο με το γράμμα G, στο iPhone εμφανίζεται στην θέση του wi-fi. Επικοινώνησα με την Cosmote και μου επιβέβαιωσαν οτι πρόκειται για λειτουργία 3G. Το πρόβλημα είναι οτι το τηλέφωνο έχει κολλήσει 10 φορές τις τελευταίες δύο μέρες (δεν είχα ποτέ το ίδιο πρόβλημα νωρίτερα) και έχω αναγκαστεί να κάνω reset. Να ξεκαθαρίσω οτι δεν έχω εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να διορθώσω το πρόβλημα? Nicolis βοήθεια σε παρακαλώ!!!

Ευχαριστώ

Νικόλας

Μάλλον θα ακουστει περίεργο το πρόβλημα που έχω (αφού το iPhone δεν είναι 3G) αλλά ίσως υπάρχει κάποια λύση που μπορείτε να μου δώσετε. Η συσκευή μέχρι και την Παρασκευή δούλευε τέλεια με 1.1.4 έχοντας χρησιμοποιήσει ziphone για το ξεκλείδωμα. Η Cosmote κάτι πρέπει να άλλαξε τις τελευταίες δύο μέρες γιατι σε όλες τις συνδέσεις (είμαι σε εταιρικό πακέτο) εμφανίζεται ένα εικονίδιο με το γράμμα G, στο iPhone εμφανίζεται στην θέση του wi-fi. Επικοινώνησα με την Cosmote και μου επιβέβαιωσαν οτι πρόκειται για λειτουργία 3G. Το πρόβλημα είναι οτι το τηλέφωνο έχει κολλήσει 10 φορές τις τελευταίες δύο μέρες (δεν είχα ποτέ το ίδιο πρόβλημα νωρίτερα) και έχω αναγκαστεί να κάνω reset. Να ξεκαθαρίσω οτι δεν έχω εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να διορθώσω το πρόβλημα? Nicolis βοήθεια σε παρακαλώ!!!

Ευχαριστώ

Νικόλας

Τώρα θα διορθώσω τον ευατό μου :rifle::rifle::rifle: αφου το πρόβλημα έχει να κάνει με το GPRS και οχι με 3G, τα υπόλοιπα ισχύουν όπως τα γράφω

Νικόλας

Υ.Γ Παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος του θέματος για να ανταποκρίνεται καλύτερα στο περιεχόμενό του σε ¨Πρόβλημα με Cosmote και GPRS¨

Ευχαριστώ

Last edited:
Νιλόλα, το G που σου εμφανίζει είναι φυσιολογικό και υποδηλώνει την ύπαρξη δικτύου GPRS (το δίκτυο μέσω του οποίου μπορείς να συνδεθείς με τον browser στο internet). Όταν λες ότι σου κολλάει το τηλέφωνο; Σε ποιά φάση ακριβώς; Ξαφνικά;

Καλημέρα George το τηλέφωνο κολλάει οταν παραμένει αρκετή ώρα χωρίς να το χρησιμοποιώ, και όταν συμβαίνει αυτό στην θέση του wi-fi -παρόλο που έχει ασύρματη σύνδεση- είναι το τετραγωνάκι του Gprs. Έχει γίνει πλέον πολύ εκνευριστικό και σκέφτομαι μέσω i-tunes να πάω πάλι σε 1.1.4 και να ξανακάνω απο την αρχή Activate/Jailbreak & Unlock.Ξέρω οτι είναι δύσκολο το Gprs να ευθύνεται, αλλά μέχρι και την Παρασκευή-που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε εμένα- το τηλέφωνο λειτουργούσε τέλεια.

Ευχαριστώ

Νικόλας

Τελικά φαίνεται οτι τι πρόβλημα της ¨αστάθειας¨ του τηλεφώνου είχε να κάνει με το Greek Keyboard, αφού απο εχθές που το απεγκατέστησα το iPhone λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Η εμφάνιση του GPRS ήταν απλά σύμπτωση που με δυσκόλεψε όμως λιγάκι!!!

Ευχαριστώ Goerge C για το ενδιαφέρον

Νικόλας