Πρόβλημα με crt sony trinitron

grivgs

New member
10 November 2011
12
Καλήσπέρα.
Αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει τα φώτα του παρακαλώ
Έχω μια sony trinitron 29 crt.
Εδώ και λίγο καιρό μου παρουσιάζει το εξής:
Μικραινει η οθόνη πάνω και κάτω, παραμορφώνεται οριζόντια, σαν να χάνεται μια οριζόντια λωρίδα και να συμπιέζεται και μυρίζει σαν να καίγεται χημικό υλικό. Δεν το κάνει πάντα αλλά τώρα τελευταία όλο και συχνότερα. Μπορεί να την ανάψω να είναι καλά και σε 1 ώρα να γίνει αυτό.
Να την σβήσω για 2 ώρες να την αν'αψω πάλι και τα ίδια.
Επιδιορθώνεται ´με χαμηλό κόστος ή πάμε για τηλεόραση με πρωθυπουργό πλέον ΠΑΠΑΔΗΜΟ?

Καλησπέρα φίλε. Πάνε δύο thread παρακάτω εκεί που λέει τεχνικός από Θεσσαλονίκη.
Απ'ότι κατάλαβα υπάρχει εκεί ειδικός, ίσως να μπορέσει να βοηθήσει.

Πηγαινε παρε καμια καινουργια τηλεοραση.

Αρκετη ακτινοβολια εχεις φαει τοσα χρονια.
Αυτό δεν το ξέρω.
Εκπέμπει περισσότερο η συγκεκριμένη?

τελικά βρήκα ηλεκτρονικό και μου την επισκέυασε.
Απ' ότι μου είπε ένας πυκνωτής - πηνίο είχε καεί και καιγόταν το θερμομονωτικό του υλικο και μύριζε.
Μου έβαλε μεταλλικό αλλά έχει άλλα 3 τέτοια μου είπε.
Κόστος 40 ευρά.
Φθηνά ή ακριβά δεν ξέρω . Τυφλές δουλειές

Αυτό δεν το ξέρω.
Εκπέμπει περισσότερο η συγκεκριμένη?

Ολες οι CRT εχουν ακτινοβολια. Αν δεις τον τοιχο πισω απο μια CRT θα δεις οτι γινεται σιγα σιγα μαυρος.

Εκπεμπουν ως και ακτινες Χ αλλα ευτυχως σε μικρα ποσα.

Μαύρος γίνεται ο τόιχος γιατί έχουν τροφοδοτικά μεγάλα και βγαζουν θερμότητα ενισχύοντας αυτή των υπόλοιπων κυκλώματων,οπότε η θερμότητα ακουμπά στα πλαστικά και την βρώμα ,βγάινει έξώ από τις τρύπες εξαερισμού και τα κάνει όλα χάλια.

Last edited:
Ολες οι CRT εχουν ακτινοβολια. Αν δεις τον τοιχο πισω απο μια CRT θα δεις οτι γινεται σιγα σιγα μαυρος.

Εκπεμπουν ως και ακτινες Χ αλλα ευτυχως σε μικρα ποσα.

Μαύρος γίνεται ο τόιχος γιατί έχουν τροφοδοτικά μεγάλα και βγαζουν θερμότητα ενισχύοντας αυτή των υπόλοιπων κυκλώματων,οπότε η θερμότητα ακουμπά στα πλαστικά και την βρώμα ,βγάινει έξώ από τις τρύπες εξαερισμού και τα κάνει όλα χάλια.

Η 2η εξήγηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, που είναι η θερμότητα που παράγεται και το συνεχές ρεύμα αέρα που προκαλείται. Όπως και πάνω από σώματα θέρμανσης...

Ταυτόχρονα όμως οι CRT έχουν ακτινοβολία, κυρίως από μπροστά (την οθόνη τους) προς τον θεατή (που είναι και χειρότερο).