Πρόβλημα με Crystal Audio 12'' THX subwoofer

Status
Not open for further replies.

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Tο συγκεκριμένο subwoofer παρουσιάζει έναν πολύ ενοχλητικό ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο υπο μορφήν διακεκομμένου "τακ-τακ-τακ". Έχω ανεβάσει και ηχογραφημένο μάλιστα τον ήχο σε attachment.
O ήχος αυτος παρουσιάζεται μετά απο μικρό διάστημα αφού συνδεθεί απλά στο ρεύμα, χωρίς να το συνδέσω στον A/V ραδιοενισχυτή μου.

Το ηχείο στάλθηκε στο τεχνικό τμήμα της Crystal Audio όπου μετά απο έλεγχο το μόνο που μου είπαν ήταν ότι σ' αυτους δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα και ούτε έχουν από την εμπειρία τους ακούσει ποτέ τους για παρόμοιο πρόβλημα...
Το μόνο που υποθέτουν είναι κάποιο θέμα της ΔΕΗ.
Το έχω δοκιμάσει και με καινουριο καλώδιο τροφοδοσίας, σε διαφορετική πρίζα χωρίς αποτέλεσμα. Αγόρασα και ένα απ' τα πιο ονομαστά UPS ώστε να σταθεροποιεί την τάση χωρίς επίσης καμία διαφορά.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ηχείο και πραγματικά μου προκαλέι μεγάλη εντύπωση πως δε μπορούν απ' την crystal audio να διαγνώσουν τη βλάβη...

Αν κάποιος φίλος έχει κάποια άποψη ας με βοηθήσει πριν το πετάξω και αγοράσω κάποιας άλλης εταιρείας...
Λυπάμαι που το πρότεινα παλαιότερα και σε άλλους φίλους εδώ μέσα και τους ζητώ συγγνώμη...

Attachments

Μου ειπαν ότι αυτοί δεν το ακούνε (ούτε έχουν ακουσει ποτέ κανέναν να είχε παρόμοιο πρόβλημα) και μου το γύρισαν πίσω χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα...

Εκτος απο τη γραμμη ρευματος, FM/EM Interference μπορουν να προκαλεσουν διαφορες συσκευες κλπ.

Λαμπες αλογονου, διακοπτες dimmer, φωτα δρομου που τρεμοσβηνουν, φουρνος μικροκυμματων, μοτερ, ασυρματες εκπομπες απο wifi, κινητα τηλ, ασυρματα σταθερα τηλεφωνα κ.ο.κ.

Ψαξε μηπως εκτος απο τη γραμμη ρευματος που απομονωσες με το ups, υπαρχουν ασυρματες συσκευες κοντα στο sub.

Σκεψου μηπως απο τοτε που αρχισε η παρεμβολη, υπαρχει καποια συσκευη που προσθεσες στο χωρο σου και δεν υπηρχε πριν το προβλημα.

Βεβαια κι εγω για παραδειγμα ειμαι γεματος τιγκα απο ασυρματες συσκευες στο χωρο. αλλα δεν εχω ηλεκτρομαγνητικη παρεμβολη πουθενα. Οποτε ισως και η αιτια να βρισκεται κοντα κι εξω απο το χωρο σου. (π.χ. κεραια κλπ) Στο κανει 24 το 24ωρο. ?

Ισως απο την crystal δεν ακουσαν τον θορυβο οντως, αν τελικα ειναι EMI που προκαλειται απο τον χωρο σου.
Πριν βιαστεις να το πεταξεις και να ξοδευτεις για νεο sub, θα προτεινα να μπεις στον κοπο και να το δοκιμασεις σε αλλο δωματιο του σπιτιου, ή ακομα καλυτερα σε αλλο σπιτι/χωρο.
Ευχομαι να ειναι κατι τετοιο και να απομονωσεις την αιτια.

Σε περιπτωση οπου το πας σε αλλο χωρο και συνεχισει, θα ελεγα να το ξανα πας στην crystal και να ζητησεις εν παρουσια σου να το συνδεσουν και να ακουσετε ολοι μαζι τι κανει.!

Last edited:
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ προβλημα ειχα και εγω φιλε μου οταν πριν απο 4 χρονια στο sub της σειρας THX T3 (ειχα την ασιμη που εβγαζε τοτε ΤΗΧ select). Το πήγα ο ιδιος εκει στα Βριλησσια και η εξυπηρετηση ηταν αμεση και τα παιδια εκει εδειξαν μεγαλο ενδιαφερων για το προβλημα μου (όπως παντα απο την crystal) .....αλλα δεν το ακουγαν (η αληθεια ειναι οτι δεν ακουγετε δυνατα ,αλλα σε απολυτη ησυχια ειναι τρομερα σπαστικο)...εβαλα λοιπων την ενταση του sub τερμα και τοτε ο τεχνικος το ακουσε και το αφησα εκει οπου το φτειαξανε.....αν θυμαμε καλα το τροφοδοτικο νομιζω πως ηταν.Το sub ΜΟΝΟ στο ρευμα το συνδεσαμε πουθενα αλλου πχ. σε ενυσχιτη κτλ.
Σχεδον 3 χρονια τωρα που εχω την ''νεα'' σειρα Crystal Audio THX-T3 Special Edition με 2 sub, που και που τα παρακολουθω , ''μην τυχων'' για κατι αντιστοιχο ,αλλα ειναι ''απόλυτα ησυχα''....δεν μου εχουν βγαλει το παραμικρο....

Αυτο ειχα τοτε......
1154350956a.jpg

Last edited:
Συνηθως οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες μπορει να παραγουν εναν ηχο (clarcking) αλλα δεν ξερω αν ειναι ο ιδιος ηχος με αυτον που ακουγεται στο επισυναπτομενο.

Για αυτο και εγω του ειπα να το δοκιμασει σε εναν αλλο χωρο να σιγουρευτει οτι δεν ειναι ΕΜΙ και εν συνεχεια να συνοδευσει ο ιδιος το sub στην εταιρια. Αν ειναι θεμα τροφοδοτικου ή voicecoil (που δεν μοιαζει για αυτο) κλπ και ειναι παρων, θα ακουσει μαζι τους αν το κανει ή οχι.

Απλα ας αποκλισει τυχον παρεμβολες πριν μπει στον κοπο να του κουβαλαει στο σερβις. Θα ειναι και βαρυ.:)

warewolf73 το παράσιτο αν το έκανε λόγω παρεμβολής θα το έκανε συνέχεια.
Σε μένα το ηχείο ξεκινάει νορμάλ χωρίς κανένα θόρυβο και μετά απο λίγα λεπτά της ώρας αρχίζει να το κάνει.
Ούτε έχω αλλάξει κάτι στον εξοπλισμό, ούτε μου το έκανε παλιότερα στον ίδιο χώρο. Wifi στο router και το laptop κλειστά! Ούτε καν ασύρματο τηλέφωνο!!

Πιστεύω ότι είναι αυτό που αναφέρει ο φίλος Αντώνης. Τροφοδοτικό. ΤΗΧ select2 και το δικό μου!!
Μου έκανε άσχημη εντύπωση πάντως που μου είπαν ότι δεν έχουν ξανακούσει ποτέ για παρόμοιο πρόβλημα. Ούτε εγώ είμαι "περίεργος" ούτε τοσο γκαντέμης πιστεύω να έχει εμφανιστεί μόνο σε μένα.
Ο θόρυβος είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός χωρίς καν να ανοίξω την ένταση. Ακούγεται ακόμα και στις ταινίες, ενώ το βράδυ αναγκάζομαι να το κλείσω απ' το switchακι γιατί δε μπορώ να κοιμηθώ απ' το τακ-τακ...

Δυστυχώς μένω Επαρχία και δεν είναι εύκολο για μένα να πηγαίνω ο ίδιος να τους βάζω να ακούνε αυτό που θα έπρεπε να ακούνε απο μόνοι τους.

Το ηχείο είναι 30 κιλά και μεταφέρθηκε απο 2 άτομα με μεταφορική. Δεν μπορώ μόνος μου να το μεταφέρω σε άλλο χώρο.
Το μόνο που σκέφτομαι πλέον είναι να το ξαναστείλω και να τους ζητήσω να αλλάξουν το τροφοδοτικό του "στα κουφά"...

Last edited:
Καταλαβαινω τη δυσκολια του ογκου/βαρους.
Για αυτο ανεφερα τυχον απομονωση προβληματος απο τυχον ΕΜΙ, για να γλυτωσεις μεταφορες κλπ.

Τωρα ειτε ειναι τροφοδοτικο, ή τιποτα relay, ή ακομη και προβλημα απο auto signal switch κλπ κλπ, ειμαι σιγουρος οτι αν υφισταται θα στο φτιαξουν. Δεν ξερω γιατι την πρωτη φορα δεν το ακουσαν. Οπως και να εχει ειναι παιδεμα η μεταφορα.

Ελπιζω τουλαχιστον η βλαβη να βρεθει και να αποφυγεις νεα εξοδα.

οταν το ζορίσω λίγο το ηχείο πάντως στέλνοντας του σήμα το τακ -τακ γίνεται πιο γρήγορο. Το πιάνει μια "ταχυκαρδία" αν αυτό σου λέει κάτι.

Δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου.
Υποθετω οτι αν δεν μενει ολοιδιος ο ηχος, ισως δεν ειναι παρεμβολη. Ετοιμασου για βολτα στην Αθηνα. :)

Αλλα μονο να εικαζω μπορω. Δεν εχω την εμπειρια διαγνωσης και απο αποσταση μαλιστα.
Ακομα κι αν δεν μπορεσεις να το συνοδευσεις, φροντισε τουλαχιστον να μιλησεις επισταμενως μαζι τους, να τους εξηγησεις οτι το προβλημα υφισταται, ακομα κι αν δεν το βρηκαν την πρωτη φορα, στειλε τους και τον ηχο που μας ανεβασες. Ισως αυτη τη φορα να σταθεις πιο τυχερος.

kblachos ευχαριστώ αλλα εγώ γιατρός ειμαι. Δεν είμαι ούτε ηλεκτρονικός ούτε τεχνικός να γνωρίζω απο βρογχογειώσεις και ηλεκτρονικά.
Το subwoofer αρχίζει τα "τακ-τακ" απλά και μόνο αν συνδεθεί στο ρεύμα μετά απο μικρό διάστημα.
Δοκιμάσα και άλλη θέση στο sub μήπως και γίνεται κάποια παρεμβολή απο άλλο ηχείο (που και πάλι δε θα έπρεπε αφού θα έπρεπε να είναι μονωμένα), δοκίμασα άλλη πρίζα, άλλο καλώδιο ρεύματος, σταθεροποιητή τάσης, το πετενσιόμετρο του sub στο μηδέν, όλα τα wifi κλειστά. ΤΙΠΟΤΑ!
Τον θόρυβο τον κάνει μετά απο λίγο και δε μπορώ να καταλάβω ειλικρινά πως δεν τον ακούει ο τεχνικός της Crystal Audio.

Σήμερα έκανα νέα προσπάθεια επικοινωνίας όπου δεν κατέστη δυνατή. Μου μίλησε μια άλλη υπάλληλος που το μόνο που μου είπε ήταν ότι "σας εξήγησε ήδη ο τεχνικός"...

Περιμενα καλύτερη αντιμετώπιση και λυπάμαι που αγόρασα ηχεία απο ελληνική εταιρεία προσπαθώντας να στηρίξω την ελληνική οικονομία.
Ειμαι πραγματικά απογοητευμένος!...:nounder:

Αν γνωρίζει κανείς κάποιον καλό ηλεκτρονικό που ασχολείται και γνωρίζει το αντικείμενο ας μου τον προτείνει και θα πληρωθεί για τον κόπο του.
Διαφορετικά θα αρχίσω να ψάχνω απο τώρα για κάποιο άλλο sub.
Ευχαριστώ.

Ανεβάζω άλλο ένα ηχητικό απόσπασμα.
Πείτε μου τώρα εσείς αν μπορεί να συμβιώσει κανείς με τέτοιο ηχείο κομπρεσέρ...

Μου είπαν και την άλλη ωραία εξήγηση απ' την Crystal Audio: "μήπως βάζω το ηχείο δυνατά"...
Δεν ήξερα ότι τα sub της Crystal Audio είναι κατασκευασμένα να παίζουν μόνο σε χαμηλές εντάσεις...
Πάντως στην περίπτωσή μου δεν ήταν ούτε αυτό, γιατί ποτέ δε βάζω τα ηχείο σε μεγάλη ένταση.

Attachments

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Crystal Audio 12'' THX subwoofer

Μου είπαν και την άλλη ωραία εξήγηση απ' την Crystal Audio: "μήπως βάζω το ηχείο δυνατά"...
Δεν ήξερα ότι τα sub της Crystal Audio είναι κατασκευασμένα να παίζουν μόνο σε χαμηλές εντάσεις...
Πάντως στην περίπτωσή μου δεν ήταν ούτε αυτό, γιατί ποτέ δε βάζω τα ηχείο σε μεγάλη ένταση.

Ακριβος τα ιδια προβληματα με εμενα.....δωσε μου και εμενα λιγο χρονο θα παρω τηλ. να μιλησω με τον τεχνικο (με τον διονυση μίλησες?) ,μήπως θυματε την περιπτωση την δικια μου και ξεμπερδεψης ασε να του εξηγησω και εγω....Μονο στηλε μου με πμ. ονομ/μο σου για να του πω την περιπτωση σου.

Last edited:

Αγαπητέ σε κατανοώ πλήρως. Είχα κι εγώ ταλαιπωρηθεί αρκετά για 2-3 μήνες με το 10άρι.
Φυσικά και στην crystal δεν ακούγεται τίποτα και φυσικά θα πρέπει να ψαχτείς μόνο σου χωρίς να είσαι ηλεκτρονικός όπως δεν είμαι κι εγώ.
Το πρόβλημα τότε μόνος μου το βρήκα και όχι η crystal!!
Ο διακόπτης τότε σε μένα όταν ήταν σε κατάσταση standby και ξεκινούσε το γουφερ έβγαζε θόρυβο. Όταν όμως ήταν κλειστός
και τον άνοιγα δεν έβγαζε σιρυγμό. Μπορεί τώρα να ακούγεται απλό αλλά τότε πειραματίστηκα αρκετά και είχα δοκιμάσει τα πάντα φερρίτες, τροφοδοτικά, διαφορετικά δωμάτια, σπίτια, ενισχυτές συντονισμούς με ψυγείο κλπ..
Μέχρι που το παραδέχτηκαν και μου άλλαξαν τον μηχανισμό. Και σε σένα αυτό χρειάζεται να γίνει, (αλλαγή μηχανισμού) τι να κάνουμε δεν φταίνε τα αυτιά μας!!!! ´
Δοκίμασε αυτό με το διακόπτη και οπλίσου με υπομονή. Θα στο φτιάξουν και όλα θα είναι καλά στο τέλος....

yale107 εγώ φοβάμαι να πειράξω πράγματα που δεν ξέρω φίλε μου.
Προτιμώ να μου αλλάξουν έστω και προληπτικά τον μηχανισμό του χωρίς να μπορούν να ακούσουν το προβλημα.

Μου κάνει εντύπωση ότι αν το ηχείο ξεκινήσει τα "τακ-τακ" ακόμα κι αν το κλείσω απ' το switchακι του και το ξαναανοίξω εξακολουθεί να χτυπάει. Πρέπει να το βγάλω καποια λεπτά απ' την πρίζα τελείως για να ξεκινήσει μετά αθόρυβα και να αρχίσει μετά απο λίγο παλι να βουιζει και να συνεχισει με "τακ-τακ".

Τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα σε όποιον μπορεί να μεσολαβήσει και ευχαριστώ θερμά τα παιδιά που ήδη ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν!!! :worshippy:

Απ' τις δοκιμές διαπίστωσα τελικά ότι το sub αν απλά συνδεθεί στο ρεύμα δε χτυπάει.
Αν συνδεθεί με τον ενισχυτή ακόμα κι αν έχω την ένταση στο -6 και το ποτενσιόμετρο του sub στο μηδέν ξεκινάει να χτυπάει.
Αν κάνω reset τον ενισχυτή και ξεκινήσω απλά να τρέχω το Odyssey με το switch του sub στο THX όπου το ποτενσιόμεντρο απενεργοποιείται επίσης ξεκινάει να χτυπάει.
Αν δοκιμάσω να ανοίξω το ποτενσιόμετρο έχοντας την ένταση του sub απ' τον ενισχυτή στο -6 και την ένταση γενικά σε νορμάλ επίπεδα επίσης ξεκινάει το χτύπημα και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα η οποία σιγά σιγά μειώνεται μόλις σταματήσει η πηγή.

Αν ξεκινήσει το χτύπημα ακόμη κι αν κλείσω το ηχείο απ' το switch και το ξαναανοίξω έχοντας βγάλει το καλώδιο ήχου του ενισχυτή, το χτύπημα παραμένει. Θα πρέπει να αποσυνδέσω τελείως το καλώδιο ρεύματος για κάποια λεπτά ώστε το sub να σταματήσει να χτυπάει.

Στο σπίτι δεν έχω αλλάξει κάτι σε εξοπλισμό. Το μόνο που δεν έχω τεστάρει είναι με άλλον ενισχυτή μιας και δεν έχω. Πάντως και απο την 2η έξοδο για sub του onkyo 608 το πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αραιά και που το κάνει και σε εμένα αλλα σαν παράσιτο.Η λύση που βρήκα εγω ήταν σπρεΰ επαφών στον διακόπτη πίσω που λέει normal-reverse αν θυμάμααι καλά.Μάλλον είχε περάσει σκόνη και δεν έκανε καλή επαφή και μου έβγαζε αυτό το παράσιτο.Στη θέση σου θα κοιτουσα και την ασφάλεια που έχει στο σημείο που μπαίνει το καλώδιο ρευματος.Αν το προσέξεις εχει μια εγκοπή μικρή για να σηκώσεις να δεις την ασφάλεια.Επαναλαμβάνω:Αυτο 'δουλεψε' έτσι στο δικό μου sub της crystal audio.

Status
Not open for further replies.