Πρόβλημα με Crystal Audio 12'' THX subwoofer

Status
Not open for further replies.
Δοκιμασε να παιξεις μια ταινια απο το pc (αν δεν εχεις αλλου ειδους player) και συνδεσε το sub στην εξοδο sub του pc στην καρτα ηχου.
Θα χρειαστεις βεβαια και αντιστοιχο καλωδιο jack/rca.
Ομως θα σου λυθει η απορια αν τη ζημια την προκαλει ο ενισχυτης.!

Προσοχη ομως, η εξοδος sub απο την καρτα ηχου δινει και το κεντρικο καναλι, οποτε ενα απο τα 2 RCA θα ειναι η εξοδος LFE και το αλλο το κεντρικο καναλι. Με δοκιμη επανω στο sub θα καταλαβεις ποιο απο τα 2 rca θα χρησιμοποιησεις.

Ομως ετσι κι αλλιως, δεν σε νοιαζει, εσυ θες απλα να δεις αν η ζημια προκαλειται απο το line του onkyo ενισχυτη.

Last edited:
warewolf73 δοκίμασα αυτο που μου είπες συνδέοντας απευθείας το laptop στο sub και χτυπάει πάλι.
Αρα δεν είναι ο ενισχυτής και φταίει το ηχείο όπως ήταν ήδη φανερό...

Αραιά και που το κάνει και σε εμένα αλλα σαν παράσιτο.Η λύση που βρήκα εγω ήταν σπρεΰ επαφών στον διακόπτη πίσω που λέει normal-reverse αν θυμάμααι καλά.Μάλλον είχε περάσει σκόνη και δεν έκανε καλή επαφή και μου έβγαζε αυτό το παράσιτο.Στη θέση σου θα κοιτουσα και την ασφάλεια που έχει στο σημείο που μπαίνει το καλώδιο ρευματος.Αν το προσέξεις εχει μια εγκοπή μικρή για να σηκώσεις να δεις την ασφάλεια.Επαναλαμβάνω:Αυτο 'δουλεψε' έτσι στο δικό μου sub της crystal audio.

Αυτά δε θα έπρεπε να τα ελέγξουν οι τεχνικοι της crystal? Tι έλεγχο κάνουν αν δεν κάνουν αυτά τα απλά πράγματα που λέει ένας απλός χρήστης?

Last edited:
Ωραια. Τουλαχιστον τωρα εβγαλες απο τους "υποπτους" τον ενισχυτη.
Eξηγησε τους το κι αυτο στην επομενη επικοινωνια σου μαζι τους.!

Δυστυχως αν αποκλεισουμε EMI, ηχο hum (που δεν ακουγεται τετοιου ειδους στο sample) και line απο την πηγη, το μονο που απομενει ειναι οτι το sub εχει προβλημα.

Ελπιζω αυτη τη φορα να εντοπισουν το προβλημα και να λυθει το προβλημα σου.!

τι πρόβλημα να εντοπίσουν... Αυτοί μου είπαν ότι δεν έχουν ξανα αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο παρόμοιο πρόβλημα ενώ ήδη σε ένα thread που διάβασαν ελάχιστα μέλη βρέθηκαν πόσα άτομα με το ίδιο ακριβώς προβλημα με το συγκεκριμένο ...
Εμένα δεν με προβληματίζει τόσο η ποιότητα των ηχείων της Crystal Audio αλλα το τεχνικό τους τμήμα.
Να δούμε τί θα πούνε και στα 2 παιδιά (kblachos και Αναστασίου Αντώνης) που ενδιαφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Μόνος μου δε θα βγάλω άκρη. Τα έριξαν απλά στα wifi δίκτυα της περιοχής μου και στη ΔΕΗ. Αντε να τους αποδείξω μετά εγώ ότι δεν ειμαι ελέφαντας...
Εγώ αυτο που ξέρω σαν αδαης είναι ότι αν κάποιο παράσιτο της περιοχής μου επηρεάζει το ηχείο αυτό θα ήταν μόνιμο. Ούτε θα σταματούσε αν δε λαμβάνει σήμα το ηχείο ούτε θα αύξανε σε συχνότητα μόλις αυξήσω την ένταση.

(Υπενθυμίζω ότι πλήρωσα και για την αγορά ενός ακριβού APC UPS - σταθεροποιητή τασης χωρίς καμία διαφορά)

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Crystal Audio 12'' THX subwoofer

(Υπενθυμίζω ότι πλήρωσα και για την αγορά ενός ακριβού APC UPS - σταθεροποιητή τασης χωρίς καμία διαφορά)

Ποιο ακριβώς? Βασικά αυτό που σκεφτόμουν, είναι ότι τα line interactive έχουν έξοδο "modified sinwave", δηλαδή προσομοίωση AC ρεύματος... και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλα για συσκευές (ενισχυτές) ήχου...

Καλημέρα σε όλους.

Έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αν και συμβαίνει κανένα δεκαπενθήμερο τώρα δεν προλάβαινα να ασχοληθώ. Μόλις έπεσα στο νήμα εδώ.. μου σιμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.

Συμβαίνει σε καθημερινή βάση, συνήθως βράδυ, αλλά σε ανύποπτη στιγμή, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα. Έχω το 12" THX SE, συνδεδεμένο σε ONKYO SR-608 κι εγώ και σε σταθεροποιητή τάσης της APC 1200VA.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, όταν ξεκινήσει να το κάνει, ακόμα κι αν αποσυνδέσεις από την πηγή εξακολουθεί και κάνει το "τακ-τακ" οπότε σίγουρα είναι θέμα τροφοδοσίας και ΟΧΙ πηγής ήχου. Δεν επικοινώνησα ακόμα με crystal audio, είμαι κι εγώ επαρχία, και όπως και ο φίλος παραπάνω δεν είναι ούτε εύκολο να μετακινηθεί το sub, ούτε έχω τόσο χρόνο ελεύθερο.

Ανυπομονώ να δω τι απάντηση θα δοθεί στο ζήτημα, διάβασα όλο το νήμα καθώς και το δεύτερο νήμα με τη λύση που προτείνεται, αλλά εγώ τι να γειώσω; Αφού πάει καρφί στον σταθεροποιητή! Τώρα ναι μεν, κι εγώ δεν είμαι ο τέρμα σχετικός, αλλά αν είναι κάτι απλό, θα ήμουν διατεθημένος να το ανοίξω και να το διορθώσω μόνος.

Μάλλον θα καλέσω κι εγώ απόψε να ενημερώσω μπας και το πάρουν λίγο πιο σοβαρά το θέμα. Έχει κανένας εύκαιρο το τηλέφωνο; Άσε που το λιγότερο που θα περίμενα είναι τεχνικοί τους να παρακολουθούν τα νήματα εδώ στο φόρουμ και να συμβουλεύουν.

scooterlord εμένα φίλε απ' το τεχνικό τμήμα μου είπαν στεγνά να μη δίνω σημασία στο τι γράφουν εδώ οι χρήστες του avclub...
Οπότε καλό είναι να τους πάρεις κι εσύ ένα τηλεφωνάκι ( 210 6134767 ) γιατί ουσιαστικά αμφισβητούν ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και μου έλεγαν στην αρχή ότι πρώτη φορά ακούνε για κάτι τέτοιο.
Ευτυχώς που υπάρχει και το Internet δηλαδή γιατί αλλιώς θα πίστευα ότι έχω ηχητικές ψευδαισθήσεις...

Θα σου πρότεινα να μην πειράξεις κάτι αν δεν ξέρεις. Εξάλλου τα μεταφορικά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά (με μεταφορική είναι γύρω στα 6euro για μεταφορά του 30κιλου sub από επαρχία) οπότε αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ την τύχη σου. Εγώ αυτη τη φορά θα τους στείλω και στικάκι με ηχογραφημένο το θόρυβο αφου δε μπορούνε να τον ακούσουν οι ίδιοι.

Last edited:
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!! Καμιά εξέλιξη; Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.. αλλά σε μένα συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας! Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια παραμόρφωση την ημέρα. Αλλάζουν οι τάσεις το βράδυ ή κάτι τέτοιο;; Ακόμα δεν ξάδιασα κι εγώ να επικοινωνήσω με crystal audio...

Καλησπέρα σε όλους.

vafla, είχες τίποτα νεότερο; Μίλησα με Αθήνα και ο τεχνικός μου είπε ότι εφόσον τα ηχεία μου είναι εκτος εγγύησης - το sub δηλαδή συγκεκριμένα, και τα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα καλύπτονται από εγγύηση 2 ετών όπως προσδιορίζεται στους όρους εγγύσης, νόμιζα ότι ήταν 10, δυστυχώς όχι - να ξηλώσω το πίσω κομμάτι του sub, τον ενισχυτή του και να τον στείλω κάτω, με κόστος διάγνωσης της βλάβης τα 15 ευρώ + κόστος ανταλλακτικών με μέγιστο τα 140 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσό αγοράς καινούριου ενισχυτή sub.

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, και μεταξύ όλων ζορίζομαι κι εγώ λίγο οικονομικά και μιας που είμαι εκτός εγγύησης, θα μπορούσε κάποιος συμφορουμίτης να με κατευθύνει, μήπως σκαλίσω τίποτα και διορθώσω το πρόβλημα μόνος μου;

scooterlord εγώ θα σε συμβούλευα να το στείλεις όπως είναι για να ελέγξουν τα πάντα. Tα μεταφορικά δεν κοστίζουν πολύ με μεταφορική εταιρεία (6-10euro το πολύ).

Αν είχα στείλει μόνο τον ενισχυτή του ηχείου την πρώτη φορά (όπως με συμβούλεψαν απ' την crystal) θα είχα την αμφιβολία μήπως τελικά έφταιγε κάτι άλλο και δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τη βλάβη ή μήπως εγώ κάτι δε σύνδεσα σωστά.
Αυτή το φορά το ξαναέστειλα και πάλι πακέτο με όλα τα παρελκόμενα (μέχρι και το νέο crystal audio καλώδιο ηχου που αγόρασα) καθώς και τα ηχογραφημένα παράσιτα σε cd.
Σε μένα τα παράσιτα δεν ακούγονται μόνο σε απόλυτη ησυχία. Το πρόβλημα είναι εμφανέστατο και μόνο απ' τις εκρήξεις στις ταινίες συγκαλύπτεται.
Αναμένω. Για ό,τι νεότερο θα ενημερώσω.

Last edited:
vafla, έχεις δίκιο, έτσι θα κάνω κι εγώ μάλλον.

Περιττό να σου πω πως κι εδώ είναι αρκετά δυνατά τα παράσιτα, γιαυτό το έχω αποσυνδέσει το sub εντελώς.

είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο και δεν είναι καθόλου μεμονωμένο παρ' ότι έτσι ήθελαν αρχικά να μου το παρουσιάσουν... Δεν ξέρω αν είναι θέμα ποιότητας κατασκευής, αστοχίας υλικού ή συναρμολόγησης. Ας το βρούνε. Εγώ χέρι μέσα στο ηχείο δε βάζω πάντως.

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι. Vafla τι ενέργειες έχεις κάνει εσύ; Το έστειλες; Το ξαναπήρες; Τι γίνεται;

Ρωτάω γιατί εγώ είναι να στείλω την Παρασκευή (κάθε Σάββατο στέλνει η μεταφορική που συνεργάζονται από επαρχία > Αθήνα). Ενδιάμεσα όμως προέκυψε ένα ζήτημα με τα ρεύματα του σπιτιού και είπα να ρωτήσω, ΜΗΠΩΣ τυχόν είχες κι εσύ αντίστοιχο πρόβλημα. Αν και το έχω συνδεδεμένο σε σταθεροποιητή που ελάχιστες φορές δίνει ένδειξη σταθεροποίησης...

Στο μεταξύ έχω ήδη το sub πακεταρισμένο, αν μου πεις ότι έχεις αντίστοιχο πρόβλημα μπορεί να το ξεπακετάρω...ΟΥΦ

το έχω στείλει εδώ και μέρες και περιμένω να μου απαντήσουν.
Είναι προφανές ότι τα sub τους βγάζουν προβλήματα. Δεν ξέρω αν φταίει η ποιότητα των υλικών ή η συναρμολόγησή τους. Το σίγουρο είναι ότι δε φταίει η ΔΕΗ και να μη μας παραμυθιάζουν γιατί δεν τρώμε κουτόχορτο!

Αν δεν μου το φτιάξουν κι αυτή τη φορά θα τους κράζω σε κάθε thread επίδοξου αγοραστή εδώ μέσα που θα σκέφτεται να αγοράσει crystal audio ηχεία.

Last edited:
Μιας και το τεχνικό τμήμα δε μπορεσε και πάλι να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο sub, ζήτησα να αντικατασταθεί στα τυφλά οτιδηποτε ηλεκτρονικό (ενισχυτής και τροφοδοτικό) μέσα στο ηχείο προκειμένου να μην ξαναακούσω το πολύ ενοχλητικό παράσιτο.
Κόστος: 120euro.
Ελπίζω τουλάχιστον όταν το παραλάβω να μην επαφανεμφανιστεί το πρόβλημα...

Μολις παρέλαβα το "νέο" μου sub! Το ονομάζω νέο γιατί έχουν αλλαχθεί όλα τα ηλεκτρονικά του (ενισχυτής και τροφοδοτικό).
Χωρίς να θέλω να το ματιάσω, απ' τα πρώτα λεπτά δοκιμής δεν άκουσα πλέον κανένα ενοχλητικό παράσιτο! Χαλάλι τα 120euro αντικατάστασης!

@vaflas Όπως σου είχα γράψει (ποστ 17) το πρόβλημα ήταν στο γουφερ. Για μένα δεν έπρεπε να χρεωθείς τα 120 αν ήταν μέσα στην εγγύηση.
Και σε μένα τον ενισχυτή είχαν αλλάξει και το πρόβλημα τότε στο δικό μου γουφερ (10άρι) το είχα ανακαλύψει μόνος μου και τους το είπα...και φυσικά
το παραδέχτηκαν μετά από προσπάθειες που έκαναν και δεν έβρισκαν τίποτα.
Καλές ακροάσεις με το "νέο" σου sub!!!

yale107 σε μενα δυστυχως ηταν εκτός εγγύησης...
Εκείνο που εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση είναι πως ειναι δυνατόν να μην ακούνε ένα τόσο έντονο παράσιτο... Αν δε ζητούσα στα τυφλά αντικατάσταση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ακόμα θα ψαχνόμουν με αλλαγές θέσεων στο woofer, απενεργοποίηση ασύρματων συσκευών κλπ.
Δε νομίζω ειλικρινά ότι θα παραδέχονταν βλάβη και αντικατάσταση με δική τους χρέωση αν ήταν ΕΝΤΟΣ εγγύησης...
Παρ' όλο που για μένα το πρόβλημα λύθηκε, τα ερωτηματικά παραμένουν σχετικά όχι μονο με την ποιότητα των ηχείων της crystal αλλα κυρίως με την αξιοπιστία του service τους και τη δυνατότητα ανίχνευσης βλαβών.

Status
Not open for further replies.