Πρόβλημα με Crystal Audio CDVB-HD

jinkostas

New member
21 June 2006
63
Καλησπέρα σας
Αγόρασα και εγώ τον αποκωδικοποιητή CDVB-HD και τον συνέδεσα στην τηλεόρασή μου αλλά έχω το εξής πρόβλημα.
Η τηλεόρασή μου μία Philips LCD η οποία έχει DVI είσοδο. Έτσι έχω καλώδιο από HDMI σε DVI για την σύνδεση των συσκευών μου.
Για παράδειγμα το media player που έχω «popcorn hour» μου δίνει εικόνα κανονικά. Ο crystal audio δεν μου δείχνει εικόνα από το HDMI του και έτσι το έχω συνδεδεμένο στο Scart.
Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί δεν μου δίνει εικόνα από το HDMI του???

Ευχαριστώ

Ρίξε μία ματιά εδώ, ειδικά στην παράγραφο Compatibility with DVI. Το συμπέρασμα είναι οτι μία έξοδος (πηγή) HDMI μπορεί να παραδίδει το σωστό σήμα για να παραληφθεί από μία είσοδο DVI, ενώ μία άλλη πηγή HDMI μπορεί να μην παραδίδει το σωστό σήμα για να παραληφθεί από το DVI.

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

"a DVI monitor is not guaranteed to display a signal from an HDMI source"
Αυτό το αντέγραψα από το το άρθρο που ανέφερα παραπάνω. Και αφού κάτι τέτοιο γράφεται σε τεχνικό άρθρο, σημαίνει οτι έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ασυμβατότητας. Ένα τηλέφωνο στην εταιρία σίγουρα κάτι μπορεί να αποφέρει αφού εκεί υπάρχουν ειδικευμένοι τεχνικοί, αλλά (προσωπική μου γνώμη) το πιθανότερο είναι να σου πουν οτι ο δέκτης τους δουλεύει μιά χαρά σε HDMI είσοδο (HDMI σε HDMI), και το πρόβλημα υπάρχει στην μετατροπή DVI που κάνεις εσύ. Αν δοκίμασες να αλλάξεις όλες τις επιλογές εικόνας που διαθέτει ο δέκτης μήπως και κάποια από αυτές μπλοκάρει το πράγμα (RGB ή CVBS, ανάλυση εικόνας, κτλ), και δεν είδες αποτέλεσμα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έπεσες σε περίπτωση ασυμβατότητας με την συγκεκριμένη συσκευή, αφού με την άλλη συσκευή δεν υπήρχε πρόβλημα.