Πρόβλημα με δίκτυο???

Παρδών παίδες, αλλά δε ξέρω που αλλού να το βάλω αυτό το θέμα.
Στο σπίτι έχω το ασύρματο μόντεμ της αλκατέλ και 2 υπολογιστές.
Έναν ντέσκτοπ και ένα λαπτοπάκι.
Προχθές έκανε κάτι περίεργες διακοπές ρεύματος.

Το ντέσκτοπ μου (συνδεδεμένο με έθερνετ) σταμάτησε να συνδέεται και μου έβγαλε μνμ "limited or no connectivity" στο εικονίδιο κάτω δεξιά.
Το λαπτοπάκι συνεχίζει να συνδέεται κανονικά είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα.

Στο ντέκτοπ όταν ακολούθησα τις διαδικασίες από command line (ping, ipconfig κλπ) ήταν όλα οκ εκτός από ένα πακέτο που πάντα...χάνεται.

Δοκίμασα ρεσέτ στο μόντεμ, τα έβγαλα όλα από τις πρίζες για 2-3 μέρες αλλά τίποτε.
Δοκίμασα επαναφορά συστήματος σε παλιότερη φάση, τίποτα.
Δοκίμασα να βάλω καρφωτές τις IP στα κομπιουτέρια, τίποτα.

Δεν έκανα κάποια αλλαγή σε hard-software εντωμεταξύ.

Έχω ψιλοχοντροφρικάρει.

Χελπ μη πληζ.

Α ντοντ νοου γουωτ του ντου ενημορ....

Αλλαξε μια κάρτα δικτύου ή βάλτο σε άλλη RJ45 του ρούτερ (έχει άλλες?) και πες μας τι γίνεται.

Βασικά η κάρτα είναι on-board στη motherboard και δεν έχω άλλη για δοκιμή.

Άσε που αν βάλω κι άλλη κάρτα μέσα το PC θα πάρει φωτιά!

Το θέμα είναι ότι το είχε κάνει και παλιότερα, αλλά μετά διορθώθηκε χωρίς να καταλάβω ποτέ...πως!

Το έχω δοκιμάσει αυτό με άλλες θύρες, αλλά τίποτε.

Υπάρχει κανένας τρόπος να κάνουμε... ρεσέτ σε ότι αφορά τα δικτυακά στα ΧΡ?

Έχω κάνει και απεγκατάσταση της κάρτας αλλά τίποτε δεν έγινε. Κάθε φορά που ξεκινάει τη βρίσκει, την εγκαθιστά, αλλά... τα ίδια.

Όταν έβαλες τις IP χειροκίνητα στα πισιά, απενεργοποίησες το DHCP;

Κι εμένα μου το έκανε με το παλιό ρούτερ. Στο καινούριο έχω βάλει χειροκίνητα IP σ' όλους τους υπολογιστές και ησύχασα. Άφησα και το DHCP ενεργό για την περίπτωση κάποιας έκτακτης σύνδεσης (βλ. φίλος που ήρθε σπίτι παρέα με το λάπτοπ).

Αν δε βρεις άκρη μέχρι αύριο το απόγευμα, αν θες να περάσω μια βόλτα να το δούμε.

Κατάργησε την onboard από το BIOS και βάλε μια σε κάρτα PCI. Κόστος 5 Ευρώ. Προτίμησε chipset της Realtek. Ο δικός μου (Athlon 2600) έχει όλες τις θύρες πιασμένες και δουλεύει σε νορμάλ θερμοκρασίες, μη τον φοβάσαι.

.
Υπάρχει κανένας τρόπος να κάνουμε... ρεσέτ σε ότι αφορά τα δικτυακά στα ΧΡ?

Στο google δεν βρίκες τίποτα?
Αν κατάλαβα καλά το desktop Μονο έχει πρόβλημα ετσι και δεν μπαίνει ουτε interneτ.
Αφου το είχες ξανά και το πρόβλημα αυτό και διορθώθηκε μόνο του
κάτι στο Windows TCP/IP networking set up φταίει.
Πηγαινε control panel-->system--->hardware-->device manager-->network adapters και δες αν δουλεύει σωστά.
Mάλλον θέλει απεγκατάσταση.
Μετά πάλι control panel->network connections και απεγκατέστησε τα networking protocols.
Στο επόμενο reboot τα windows θα στα κάνουν Install (λογικά) σωστά.

Καλώδιο άλλο δοκίμασες?
Άσε το DHCP. Δεν φταίει σε τίποτα αυτό. Και δοκίμασε όταν σου βγάζει το limited connectivity, να κάνεις repair την σύνδεση.... Αλλά πρώτα άλλαξε καλώδιο...

πηγαινε δεξι κλικ στο my computer>manage>services&applications>service.
κατω-κατω υπαρχει μια επιλογη windows zero configuration.
disable>apply>stop..
ετσι παιρνεις εσυ την διαχειριση του δικτυου σου και δεν παρεμβαινουν καθολου τα windows.
ισως ειναι εδω το "μπερδεμα".....

TO EIXA KAI GW AYTO TO PROVLHMA.
KANONTAS ENA SPYBOT MPOREI NA TO LYSEIS.
MIA ALLH LYSH EINAI TO ARXEIO NCZ.EXE AN THIMAMAI KALA TO OPOIO PREPEI NA TO EPANAEGGATASTHSEIS...