Προβλημα με δορυφορικα και ψηφιακα καναλια

giora

New member
12 February 2011
2
Καλημερα εχω το εξης προβλημα εχω ενα καλωδιο απο το οποιο παιρνω ληψη και απο δορυφορικο πιατο και απο κεντρικη κεραια μεσω tv sat combiner και στη συνεχεια το διαχωριζω παλι με tv sat combiner. Το προβλημα που εχω ειναι το εξης: ενω παιζει κανονικα και ταυτοχρονα και δορυφορικα και επιγεια καναλια δεν μπορει να παιξει ψηφιακα(εκτος της ερτ sport+,cine+.....). Οταν αποσυνδεω απο τον tv sat combiner το καλωδιο του αποκωδηκοποιητη για τα δορυφορικα τοτε μπορει και πιανει ολα τα ψηφιακα. Υποθετω οτι ειναι λογω της διελευσης ρευματος του αποκωδικοποιητη απο το καλωδιο. Εχει κανεις καποια ιδεα για το πως μπορω να λυσω το προβλημα?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Είναι κατά 99% πρόβλημα του LNB σου, όπου δίνει και συχνότητες κάτω των 950MHz και τα είδωλα αυτά μπαίνουν στη μπάντα των UHF.
Όταν βγάζεις τον δορ. δέκτη δεν υπάρχει DC, και ΔΕΝ δουλεύει το LNB.....
Μου το παρουσιάζει και εμένα, αλλά μου επηρεάζει μόνο τα κανάλια 68 και 69 των UHF.

Ας το μεταφέρουν οι mods στα δορυφορικά όπου μάλλον θα πάρεις ποιο πολλές απαντήσεις

Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται ότι έχω κι εγώ. Παρατηρώ μάλιστα στην περίπτωσή μου ότι το ψηφιακό σήμα εξασθενεί πολύ όταν επιλέγω στον δορυφορικό δέκτη κάποια συγκεκριμένα κανάλια με συχνότητες μεταξύ 11700-12300 MHz. Σε άλλες συχνότητες δεν υπάρχει καθόλου πρόβλημα.
Το να αλλάξω LNB είναι η μόνη λύση; Μήπως μπορώ να κάνω κάποια ρύθμιση στο μενού του Panasat (λέω τώρα) και να γλιτώσω τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης-ρύθμισης του LNB;
Αν κρίνετε ότι το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στα δορυφορικά, ας γίνει.