Πρ'οβλημα με δορυφορικό δεκτη 5090Η

seinu

New member
7 February 2011
4
ATHENS
Εχοντας την 5090Η της PIONEER έχω ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και χρησιμοποιώ module για nova.
Στην αρχή αρχισε να κολλάει και να χάνε ένα ένα τα κανάλια της nova και φαντάστηκα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα,
βγάζοντας την και κανοντας καινούριο rescan στον hot bird παρατήρησα ότι δεν πιάνει όλα τα κανάλια, καινούριο rescan και λιγότερα κανάλια, την τρίτη φορά κανένα κανάλι ούτε ελεύθερο.
Η τηλεόραση εβγαλε μήνυμα ότι κάτι υπάρχει βραχικύκλωμα στην συνδεση, άλλαξα καλώδιο-τίποτα.
δεν έχω δεύτερο δέκτη να δοκιμάσω γιατί η άλλη τηλεόραση που έχω panasonic v10 έχει και αυτή δοριφορικό δέκτη που ειναι σε άλλον όροφο και εκανα και εκεί rescan και όλα άψογα.
Τι μπορεί να φταίει;
Ευχ.

Εχοντας την 5090Η της PIONEER έχω ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και χρησιμοποιώ module για nova.
Στην αρχή αρχισε να κολλάει και να χάνε ένα ένα τα κανάλια της nova και φαντάστηκα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα,
βγάζοντας την και κανοντας καινούριο rescan στον hot bird παρατήρησα ότι δεν πιάνει όλα τα κανάλια, καινούριο rescan και λιγότερα κανάλια, την τρίτη φορά κανένα κανάλι ούτε ελεύθερο.
Η τηλεόραση εβγαλε μήνυμα ότι κάτι υπάρχει βραχικύκλωμα στην συνδεση, άλλαξα καλώδιο-τίποτα.
δεν έχω δεύτερο δέκτη να δοκιμάσω γιατί η άλλη τηλεόραση που έχω panasonic v10 έχει και αυτή δοριφορικό δέκτη που ειναι σε άλλον όροφο και εκανα και εκεί rescan και όλα άψογα.
Τι μπορεί να φταίει;
Ευχ.

καταρχην καπου μεσα στο μενου της κεραιας,εχει επιλογη "ενταση κεραιας" ή καπως ετσι.κλειστο
το μενου γενικοτερα(και ειδικα του δορυφορικου δεκτη)ειναι λιγο περιεργο.
δηλωσε σε ποιο νταισεκ εχεις τον δορυφορο σου(εαν εχει 2 lnb τα δηλωνεις)
και ξανακανε σκαν.
ψαξτο λιγο και πιστευω οτι θα την βρεις την ακρη.
επισης-επειδη το ανεφερες-κοιταξε η μονταλα σου να ειναι
μωβ και οχι μπλε

leo6 ευχ.τα διάβασα τα θέματα και φυσικά είναι πάνω κάτω γνωστα ο δέκτης έχει πολλά προβλήματα σπαστικά τα περισσότερα αλλά συν τοις άλλοις μόλις έγινε αυτό έχασε την πληροφόρηση το epg. μάλλον σαν βραχικυκλωμενο καλώδιο μου μυρίζει γιατί το epg της kuro έχει σχέση με το δορυφορικο πιάτο.
ακόμα στο signal check δεν υπάρχει σήμα σε κανένα δορυφόρο, θα φωνάξω τεχνικό να κοιτάξει πιθανό πρόβλημα στη εγκατάσταση και μετά θα δω τι θα κάνω.(αν φταίει ο δεκτης βράστα άντε να βγάλεις άκρη)
πάντως ο δορυφορικός δέκτης τησ panasonic είναι πολύ καλύτερος.

Εγώ με τον δορυφορικό της 5090Η δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Όταν κάποια στιγμή μου σταμάτησε να μου ξεκλειδώνει τα κανάλια της νόβα, άλλαξε την μπλε cam με την μωβ κ από τότε πάλι μια χαρά.
Κοίταξες μήπως έχεις ενεργοποιημένη την ισχύ στην επίγεια κεραία σου ; Γιατί μπορεί αυτό να επηρεάζει στο σύνολο την τηλ σου.

Tο δικίμασα και αυτό γιατί ήταν on αλλά πάλι τίποτα. Το σύστημα πάντως δούλευε σωστά επί δύο χρόνια. όταν έρθει ο τεχνικός θα σας ενημερώσω αν βγάλω βέβαια ακρη.Για την ώρα εξακολουθεί να μην πιάνει τίποτα ουτε ένα σταθμό.