Πρόβλημα με Dslr video και youtube...

doltson

New member
24 May 2014
2
Καλησπέρα σε όλους.. αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω την βοήθειά σας..

Έχω την canon 60d + 600d και κάποιους φακούς ερασιτεχνικούς όπως ο 50mm 1.8... Έχω κάνει κάποια βίντεο για επαγγελματική χρήση .. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά βλέποντας το βίντεο στην οθόνη του macbook αλλά όταν το ανεβάζω στο youtube η ποιότητα δεν είναι η ίδια και το βίντεο δεν είναι το ίδιο καθαρό..

στο premiere κανω import το βίντεο με τις έτοιμες ρυθμίσεις για dslr που έχει και το αρχείο που κάνω export ειναι mpeg .. τι μπορεί να φταίει ?

το youtube φυσικα! ξανα-συμπιέζει το video σου σε αρκετά μικρότερο bitrate, εξού και η μείωση ευκρίνειας που βλέπεις.

ναι αυτό το ξέρω.. το θέμα είναι ομως ότι έχω δει αρκετά βίντεο που ακόμα και από τα 480π έχουν φοβερή ανάλυση.. τι κάνω λάθος λοιπόν?

Επίσης μη χρησιμοποιήσεις το αυτόματο stabilizer του youtube , εάν θες να κάνεις stabilize, κάνε το με το αγαπημένο σου εργαλείο στο PC.

Επίσης μην κάνεις export χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις για youtube αλλά χρησιμοποίησε h264 και mp4 mux με οσο μεγαλύτερο bitrate μπορείς. Αν το αρχείο βγει μέχρι 1.5Gb είσαι οκ.