Προβλημα με Εφορια (βοηθεια απο Λογιστη)

Το μονο χαρτι που εχω ειναι η αποδειξη οτι πληρωσα αυτα τα 4.500 ευρω και ενα χαρτι που λεει οτι δεν διωκομαι ποινικα.

Φευγω σημερα με το που σχολασει η γυναικα μου για Αγιους θεοδωρους γιατι εχω τα παιδια εκει και εχει λυσσαξει να τα δει και θα περναω και απο τα μερη σου γιατι εχω θειο στην Αρχαια.

Απάντηση: Re: Προβλημα με Εφορια (βοηθεια απο Λογιστη)

Με το ποινικο δικαστηριο δεν ζητουνται απο τα ασφαλιστικα ταμεια οι οφειλομενες εισφορες....

Αυτο δεν το καταλλαβα δηλαδη ακομα χρωσταω στο ΤΕΒΕ; τα 4.500 αδικα τα πληρωσα; θα επρεπε να κανω διακανονισμο και ετσι το ΤΕΒΕ θα ειχε αποσυρει την μηνυση και δεν θα πληρωνα το προστιμο και την φυλακη;

Διαβασα στο TAXHEVEN οτι το πρωην ΤΕΒΕ σε διαγραφει με την ημερομηνια διαγραφης στην ΔΟΥ και αν σε εχει χρεωσει κατι μετα απο αυτη την ημερομηνια διαγραφονται.

Εγω που εκανα εχθες διαγραφη ακριβως την ημερα που εκανα εναρξη (το δεχθηκαν γιατι δεν υπηρχαν κινησεις στα βιβλια μου) και εχω πληρωσει 4.500 συν οτι ειχα πληρωσει και καποιες διμηνιες συν οτι ποτε δεν πηγα να παραλαβω βιβλιαριο ασθενιας τι κανω τωρα; λετε να μου χρωσταει το ΤΕΒΕ;

Μολις μου ειπε ο Λογιστης οτι κανονικα πρεπει να μου κανει επιστροφη χρηματων το ΤΕΒΕ και να το ψαξω με Δικηγορο ειδικα απο την στιγμη που οχι δεν εκανα χρηση του βιβλιαριου υγειας αλλα δεν το πηρα καθολου απο το ΤΕΒΕ

Σχετικα με την διαγραφη σου εχω ανεβασει 2 λινκ απο τον ΟΑΕΕ (πρωην ΤΕΒΕ) (διαδικασια διαγραφης).
Αποτι φαινεται τα 4.500 τα πληρωσες στην ΔΟΥ και πρεπει να ειναι τα 2.500 χρηματικη που σε καταδικασε το δικαστηριο συν 2.000 απο την μετατροπη της ποινης φυλακισης σε χρηματικη ποινη. Δηλαδη, το ποσο που πληρωσες εχει να κανει μονο με το ποινικο μερος και οχι με το διοικητικο (εισφορες προς το ταμειο).
Οταν σε επιασε η αστυνομια, θα μπορουσες να ασκησεις αιτηση ακυρωσης της διαδικασιας ή της αποφαση (εφοσον ειχες αποδεικτικα στοιχεια σχετικα με την μονιμη κατοικιας σου)...ωστοσο απο την στιγμη που πληρωσες, αποδεχθηκες και την ποινη..Στο ποινικο μερος...κατα την γνωμη μου...δεν μπορεις να κανεις κατι.

Σου ανεφερα σε προηγουμενο ποστ...
- Να ζητησεις ποινικο μητρωο και
- Να ρωτησεις ποια ειναι η κατασταση σου στον ΟΑΕΕ (πρωην ΤΕΒΕ)

Απο τα λεγομενα σου, δεν φαινεται να εχεις πληρωσει εισφορες παραμονο τα λιγα ενσημα κατα την εναρξη της δραστηριοτητας. Επισης, δεν εχει γινει διαγραφη. Θα πας τον ΟΑΕΕ, μαζι με τα πιστοποιητικα της ΔΟΥ, θα τα προσκομισεις και θα γινει η διαγραφη απο την ημερομηνια που αναφερεται στην ΔΟΥ.

Με την ΔΟΥ καθαρισα σημερα η διακοπη εγινε την ημερα εναρξης 14/4/1997 και στο δικαστικο τμημα μου ειπαν οτι τα 570 ευρω που χρωσταω να βγαλω μια ταυτοτητα οφειλης με τον κλειδαριθμο και να τα δινω λιγα λιγα στην τραπεζα η στο ταχυδρομειο.

Με το ΤΕΒΕ θα το ψαξω.

Παίδες καλησπέρα.

Για να μην ανοίγω νέο νήμα θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος.

Έκλεισα πέρισυ τον Φεβρουάριο μια επιχείρηση που ήταν στο όνομα μου. Ενώ είχα απαλλαγή από το ΤΕΒΕ και ποτέ δε μου ήρθε εισφορά, ξαφνικά μου ήρθε σήμερα με το ταχυδρομείο να πληρώσω εισφορά 6ο δίμηνο του 2013, 451 ευρώ!!

Πως γίνεται αυτό? Ο λογιστής μου είπε να πάω και να τους το πω πως έχει κλείσει η επιχείρηση αλλά φοβάμαι πως δε θα βγάλω άκρη (δημόσιο γαρ).

Καμιά ιδέα?

Η απαλλαγή σου είναι υποθέτω λόγω ΙΚΑ. Όταν έκλεισες την επιχείρηση έπρεπε να πας να κάνεις διακοπή και στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πια). Παίρνεις απλά το τελευταίο χαρτί της απαλλαγής, πας στο ΙΚΑ και παίρνεις όλα τα ένσημα από τότε μέχρι σήμερα και πας ΟΑΕΕ. Εκεί ενημερώνεις ότι έκλεισες το μαγαζί και κάνεις διακοπή, αλλά την ίδια στιγμή τους δίνεις και τα χαρτιά.
Μην ανησυχείς, απλά θα διαγράψουν την χρέωση. Επίσης δεδομένου ότι κανείς σχεδόν δεν πληρώνει ποια ΟΑΕΕ (γιατί δεν έχουν λεφτά) δεν έχει και πολύ κίνηση και δεν θα ταλαιπωρηθείς όπως συνήθως.

Η απαλλαγή σου είναι υποθέτω λόγω ΙΚΑ. Όταν έκλεισες την επιχείρηση έπρεπε να πας να κάνεις διακοπή και στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πια). Παίρνεις απλά το τελευταίο χαρτί της απαλλαγής, πας στο ΙΚΑ και παίρνεις όλα τα ένσημα από τότε μέχρι σήμερα και πας ΟΑΕΕ. Εκεί ενημερώνεις ότι έκλεισες το μαγαζί και κάνεις διακοπή, αλλά την ίδια στιγμή τους δίνεις και τα χαρτιά.
Μην ανησυχείς, απλά θα διαγράψουν την χρέωση. Επίσης δεδομένου ότι κανείς σχεδόν δεν πληρώνει ποια ΟΑΕΕ (γιατί δεν έχουν λεφτά) δεν έχει και πολύ κίνηση και δεν θα ταλαιπωρηθείς όπως συνήθως.

Περισσότερο λόγω εκτός έδρας και λιγότερο λόγω ΙΚΑ. Τα ένσημα του ΙΚΑ τα έχω ανά πάσα στιγμή γιατί τα βγάζω ηλεκτρονικά. Το χαρτί του κλεισίματος το βρήκα αλλά όχι της απαλλαγής. Αναρωτιέμαι μήπως το έχει ο λογιστής.
Ελπίζω να μην κολήσω εκεί.

Λογικά μου ήρθαν εισφορές γιατί έληξε η τριετία της απαλλαγής και δεν παρουσιάστηκα. Κάπως έτσι δεν μπορώ να το αποδείξω αν δε βρω το χαρτί (έστω από κάποιο αρχείο τους) αφού είναι η πρώτη φορά που μου έρχεται εισφορά από το 2011...?

Last edited:
Τα ενσημα του ΙΚΑ πρεπει να ειναι με σφραγιδα. Την απαλλαγη την εχουν. Αλλα εαν ειχες το χαρτι ειναι πιο εύκολα.
Εννοειται οτι η χρεωση σου ηρθε αυτοματα με το που εληξε στο συστημα τους η απαλλαγη.

Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσω και έμπλεξα.

Παρόλο που πριν 5-6 ημέρες έλαβαν όλα τα διακιολογητικά μου (και μου είπαν να πάω να πάρω την απόφαση σε 2-3 ημέρες), με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν ότι -ξανατσεκάροντας την απαλλαγή- θέλουν να πάρω όλα τα ένσημα της 3ετίας να δουν ότι είχα όλους τους μήνες ΙΚΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι ήμουν σε εποχική εργασία και είναι 5-6 μήνες όλο αυτό το διάστημα που δεν είχα ασφάλιση και μου είπαν πως αυτούς τους μήνες πρέπει να τους πληρώσω σε αυτούς (ωραία απαλλαγή μου έδωσαν).

Γίνεται αυτό? Και κάτι άλλο επειδή έχω δει ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ, δεδομένου ότι υπάρχει αδυναμία αν δεν πληρώσει κάποιος τι γίνεται? Μακροπρόθεσμα?

Ωραία κερατιάτικα (προφανώς μ@λ@κία του λογιστή γιατί αν μου το είχε πει θα φρόντιζα τους μήνες που δε δούλευα να βάζω 7-8 ένσημα από το ΙΚΑ)...

Τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσω και έμπλεξα.

Παρόλο που πριν 5-6 ημέρες έλαβαν όλα τα διακιολογητικά μου (και μου είπαν να πάω να πάρω την απόφαση σε 2-3 ημέρες), με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν ότι -ξανατσεκάροντας την απαλλαγή- θέλουν να πάρω όλα τα ένσημα της 3ετίας να δουν ότι είχα όλους τους μήνες ΙΚΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι ήμουν σε εποχική εργασία και είναι 5-6 μήνες όλο αυτό το διάστημα που δεν είχα ασφάλιση και μου είπαν πως αυτούς τους μήνες πρέπει να τους πληρώσω σε αυτούς (ωραία απαλλαγή μου έδωσαν).

Γίνεται αυτό? Και κάτι άλλο επειδή έχω δει ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ, δεδομένου ότι υπάρχει αδυναμία αν δεν πληρώσει κάποιος τι γίνεται? Μακροπρόθεσμα?

Ωραία κερατιάτικα (προφανώς μ@λ@κία του λογιστή γιατί αν μου το είχε πει θα φρόντιζα τους μήνες που δε δούλευα να βάζω 7-8 ένσημα από το ΙΚΑ)...

Τους μήνες που δεν δούλευες είχες ανοιχτό το ελεύθερο επάγγελμα?

Εννοείς σε λειτουργία? Ναι.

Τότε την έκατσες. Πρέπει να τους πληρώσεις για εκείνους τους μήνες. Εκτός εάν μπορείς να κλείσεις το επάγγελμα αναδρομικά με ένα μικρό πρόστιμο, ώστε να μην ήταν ανοιχτό όταν δεν είχες ΙΚΑ. Εάν δεν έχεις κόψει τιμολόγιο ή βάλει έξοδα, γίνεται.

Τότε την έκατσες. Πρέπει να τους πληρώσεις για εκείνους τους μήνες. Εκτός εάν μπορείς να κλείσεις το επάγγελμα αναδρομικά με ένα μικρό πρόστιμο, ώστε να μην ήταν ανοιχτό όταν δεν είχες ΙΚΑ. Εάν δεν έχεις κόψει τιμολόγιο ή βάλει έξοδα, γίνεται.

Πως βρε συ να μην έχω κόψει τιμολόγια ή έξοδα για 3 συνεχόμενους μήνες?

Το γνωρίζω ότι την πάτησα.
Ήδη με το λογιστή τα "είπαμε" από το τηλέφωνο και θα τα πούμε αύριο και από κοντά.

Μια τελευταία ερώτηση. Αν δεν πληρώσει κάποιος τι επιπτώσεις υπάρχουν? Μπορεί να γίνει διακανονισμός ή κάποια έκπτωση αν πληρωθούν όλα μαζί?

Τον Οκτώβριο του 2013,έκανα 2 ρυθμίσεις για οφειλές μου μέσω TAXIS.Την επόμενη ημέρα έδωσα στην τράπεζα 2 πάγιες εντολές για να πληρώνονται οι ρυθμίσεις.
Πράγματι,τον Νοέμβριο,η τράπεζα ξεκίνησε τις χρεώσεις.
Αρχές Ιανουαρίου του 2014 και έχοντας χρεωθεί 2 φορές (Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2013) λαμβάνω email από το TAXIS σύμφωνα με το οποίο η μία από τις 2 ρυθμίσεις μου
είχε ακυρωθεί γιατί δεν είχα τηρήσει τη ρύθμιση.
Κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους στην τράπεζα για το αν τα χρήματα που χρεώνονται,αποδίδονται στη ΔΟΥ και έχοντας μιλήσει μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας
με το TAXIS 5-6 φορές (κάθε φορά μου απαντούσαν να πάω στην αρμόδια ΔΟΥ,χωρίς να μου λένε ποιά είναι αυτή),αποφάσισα σήμερα το πρωί να πάω στην
"Αρμόδια ΔΟΥ", παίρνοντας άδεια από την εργασία μου.
Θεώρησα οτι αυτή είναι η ΔΟΥ Κορωπίου,αφού εκεί υποβάλλω την φορολογική μου δήλωση.
Φτάνοντας εκεί και μετά από 15 λεπτά ψάξιμο ρωτώντας ποιο είναι το αρμόδιο τμήμα,μου είπαν ότι αυτό είναι το τμήμα Εσόδων.
Περίμενα την ουρά 45 λεπτά περίπου και όταν έφτασε η σειρά μου,μου είπαν ότι το αρμόδιο τμήμα είναι το Δικαστικό.
Όμως Δικαστικό δεν έχει η ΔΟΥ Κορωπίου και έπρεπε να πάω στη ΔΟΥ Παλλήνης.
Στις 12 το μεσημέρι,φτάνω στην ΔΟΥ Παλλήνης.
Περίμενα 20 λεπτά περίπου στο Δικαστικό όπου εκεί με ενημέρωσαν ότι η χαμένη/ακυρωθείσα ρύθμιση αφορά οφειλές στην ΔΟΥ Γλυφάδος
και έπρεπε να πάω εκεί.
Μου είπαν όμως ότι πιθανόν να μπορεί να με διευκολύνει το τμήμα Εσόδων της ΔΟΥ Παλλήνης.
Άλλα 30 λεπτά αναμονή, όπου εκεί η "αρμόδια" υπάλληλος μου είπε ότι κακώς μου είπε το Δικαστικό να περιμένω και ότι έπρεπε να πάω ΤΕΛΙΚΑ στη ΔΟΥ Γλυφάδας.
Όταν την ρώτησα αν η οφειλή μου ήταν στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης αν θα έπρεπε να πάω στην Αλεξανδρούπολη,μου είπε πως ¨ναι,θα έπρεπε να πάτε στην Αλεξανδρούπολη"!!!!!
Η ώρα είχε πάει 13:20 και φυσικά δεν προλάβαινα να πάω στη ΔΟΥ Γλυφάδας και έχοντας χάσει 1 ημέρα.
Κατά τα άλλα,η ηλεκτρονικη διασταύρωση τους μάρανε.

Το σύστημα δουλεύει ρολόι λέμε. Γιατί παραπονιέσαι ακριβώς? Τόσο κόσμο γνώρισες και έκανες και την βόλτα σου. Και τι σου κόστισε? Μια μέρα άδεια. :fahne90: