Πρόβλημα με εγκατάσταση κινητού Κατόπτρου

Δε θα συνιστούσα το OP120 για κίνηση με diseqc μοτέρ. Μπορεί να είναι ελαφρύ, αλλά η επιφάνειά του είναι μεγάλη. Αν δούμε τα specs, σε αέρα 120km/h (11 μποφόρ), ασκεί δύναμη 150 κιλών, ενώ το OP100L ασκεί δύναμη 95 κιλών.

Όσο κι αν έψαξα δε βρήκα στοιχεία για την αντοχή σε static/dynamic load των diseqc μοτέρ.

Και κάτι τελευταίο.Αν εγκαταστήσω ένα Gibertini OP125 θα το κινεί Ή θα καεί το μοτέρ?Αυτό το κατοπτρο δεν είναι αλουμινένιο?

Φίλε μου, το συγκεκριμένο κάτοπτρο μου κατέστρεψε 2 (δύο) διαφορετικά μοτέρ. Όπως σωστά προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει πρόβλημα με την κίνησή του, αλλά έχει μεγάλη αντίσταση στον αέρα. Έτσι στον πρώτο δυνατό άνεμο παίρνεις το μοτέρ στο χέρι...
Το έκανα σταθερό και στη θέση του έβαλα το gibertini 1μ. Από τότε ησύχασα.

Εμένα πάλι με Televes 1,20 (που δεν είναι αλουμινίου και είναι ααρκετά βαρύ), δουλεύει "μπόμπα" εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Πέρασε και πολύ δυνατούς ανέμους οι οποίοι ξήλωσαν όλη τη βάση (μέχρι που έβαλα αντηρίδες) αλλά το μοτέρ δεν έπαθε τπτ!

Εμένα πάλι με Televes 1,20 (που δεν είναι αλουμινίου και είναι ααρκετά βαρύ), δουλεύει "μπόμπα" εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Πέρασε και πολύ δυνατούς ανέμους οι οποίοι ξήλωσαν όλη τη βάση (μέχρι που έβαλα αντηρίδες) αλλά το μοτέρ δεν έπαθε τπτ!

Ποιο μοτέρ έχεις;

παιζει ρολο και το μερος που το εχει καποιος, μπορει να έχει απάγγειο απο αέρα η σε διαφορετικό ύψος

παιζει ρολο και το μερος που το εχει καποιος, μπορει να έχει απάγγειο απο αέρα η σε διαφορετικό ύψος

Εμένα είναι τέρμα πάνω στο σπιτάκι κλιμακοστασίου 3όροφης οικοδομής σε παραθαλάσσιο μέρος!