Πρόβλημα με εκτυπώσιμα δισκάκια DVD+R

kosdion

Established Member
16 April 2008
117
Την περασμένη βδομάδα αγόρασα μερικά εκτυπώσιμα δισκάκια DVD+R γνωστής μάρκας και κάηκαν 2 συνεχόμενα.
Δοκίμασα κάποια άλλα από την παλιά μου μάρκα και όλα ήταν εντάξει.
Επέστρεψα τα υπόλοιπα προβληματικά δισκάκια και πληροφορήθηκα από το κατάστημα ότι είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από τα συγκεκριμένα και σε άλλους. Απ' ότι μου είπε και ο καταστηματάρχης, πρέπει η εν λόγω εταιρεία κάτι να άλλαξε στην κατασκευή συγκεκριμένης παρτίδας και αυτό φταίει.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω ποια μάρκα είναι, καλό όμως είναι να προσέχετε και να αγοράζετε μόνο αυτά που ήδη ξέρετε ότι δεν σας δημιουργούν προβλήματα.
Κι αν παρολαυτά "κάψετε" ανεξήγητα 2-3 δισκάκια (και δεν φταίει το σύστημά σας), επιστρέψετε τα αμέσως πίσω.

Την περασμένη βδομάδα αγόρασα μερικά εκτυπώσιμα δισκάκια DVD+R γνωστής μάρκας και κάηκαν 2 συνεχόμενα.
Δοκίμασα κάποια άλλα από την παλιά μου μάρκα και όλα ήταν εντάξει.
Επέστρεψα τα υπόλοιπα προβληματικά δισκάκια και πληροφορήθηκα από το κατάστημα ότι είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από τα συγκεκριμένα και σε άλλους. Απ' ότι μου είπε και ο καταστηματάρχης, πρέπει η εν λόγω εταιρεία κάτι να άλλαξε στην κατασκευή συγκεκριμένης παρτίδας και αυτό φταίει.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω ποια μάρκα είναι, καλό όμως είναι να προσέχετε και να αγοράζετε μόνο αυτά που ήδη ξέρετε ότι δεν σας δημιουργούν προβλήματα.
Κι αν παρολαυτά "κάψετε" ανεξήγητα 2-3 δισκάκια (και δεν φταίει το σύστημά σας), επιστρέψετε τα αμέσως πίσω.

Γενικά στα +R ακουσα και είδα προβλήματα κι εγώ πολλές φορές.
Γιατί δεν προτιμάς τα -R ;
Δε νομίζω να πειράζει να μας πείς την μάρκα;
Εξάλλου μπορεί να ηταν προβληματική η παρτίδα αυτή μόνο...δεν αδικούμαι ολόκληρη την φίρμα εν τέλει..

Τα -R μου είχαν δημιουργήσει προβλήματα παλιότερα και δεν το διακινδυνεύω.
Όσο για την μάρκα, θα μου επιτρέψεις να μην την πω, εκτός κι αν οι συντονιστές πουν ότι μπορώ να το πω (για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο φόρουμ).
Πάντως σίγουρα φταίει η παρτίδα, γιατί την άνοιξη που είχα δοκιμάσει κάνα δυο δισκάκια αυτής της εταιρείας δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Γι αυτό τώρα, απόρησα κι εγώ.

Tα + εχουν καλλίτερη σχεδιαση ως φορματ, αλλα τα - ειναι τα πλεον συμβατα με παλια player's.

Τα + έχουν καλύτερο σύστημα διευθυνσιοδότησης, το οποίο επιτρέπει λιγότερα λάθη σε μεγάλες ταχύτητες εγγραφής, όπως και να κολλούν καλύτερα οι multi-session εγγραφές μεταξύ τους.
Από την άλλη, τα -, λόγω της πιο απλής δομής τους, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και ενδείκνυνται περισσότερο για αρχειοθέτηση υλικού (εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση γράφουμε με μέγιστη ταχύτητα 4Χ).

Tα -R είναι επίσημα αναγνωρισμένα και έχουν κατασκευαστεί απο το DVD Forum Organization
Τα +R που ανταγωνίζονται τα -R κατασκευάστηκαν απο το DVD+RW Alliance,και δεν αναγνωρίζονται ως επίσημο DVD Format απο το DVD Forum Organization.
Οι διαφορές είναι περισσότερο τεχνικής φυσεως,με ορισμένα απο τα χαρακτηριστικά που αναφερθηκαν παραπάνω

Αν και τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ, με έχουν προβληματίσει λίγο τα συγκεκριμένα δισκάκια φίλε sakisxas, για τον εξής λόγο:
Το 2006 όλες οι εταιρείες επί ιαπωνικού εδάφους μετέφεραν όλες τις γραμμές παραγωγής DVD-+R εκτός, έτσι ώστε να επικεντρωθούν στα νέα εγγράψιμα φορμά υψηλής πυκνότητας. Οπότε, ή μιλάμε για παρτίδες από τότε, ή κάποιος λέει ψέμματα...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με εκτυπώσιμα δισκάκια DVD+R

Xρησιμοποιώ αυτά εδώ και 1 χρόνο τώρα και δεν βρήκα ελλάτωμα κανένα..
ΜADE IN JAPAN φυσικά!!
Και σε άλλα φόρουμ τα αναφέρουν με τα καλύτερα σχόλια.

http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0038&PHPSESSID=lh8q115j04v7b2vqmlv9cetkf4

Απλά...κορυφαία.-bye-

Για εκτύπωση αυτά:
http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.TAY0059

Για εγγραφή μόνο αυτά:
http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.TAY0057

Last edited: