Πρόβλημα με ενισχυτή.... ή με ηχεία... (?)

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Έχω τον Yamaha V461 συνδεδεμένο με SPDIF με το HTPC μου και συνδεδεμένο με Optical με το PS3 μου...

Σε κάποιες σκηνές ταινιών έχω πολύ ενοχλητικά παράσιτα απ' τα tweeter των L και R.. Όταν λέμε ενοχλητικά εννοούμε ενοχλητικά (σε βαθμό που δεν είναι δυνατή η ακρόαση της ταινίας -σε κάποιες σκηνές-)

To φαινόμενο υπάρχει και με πηγή το htpc και το PS3... Το θέμα είναι ότι μερικές φορές δεν έχω αυτά τα παράσιτα και η αναπαραγωγή κυλάει ομαλά... Είναι με τις μέρες του φαίνεται...

Έχω από κάνα 2 ταινίες μερικές σκηνές ως reference που ξέρω ότι είναι πολύ έντονο το πρόβλημα π.χ. και σήμερα είναι όλα ΟΚ....

Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν πρόβλημα του HTPC και των ρυθμίσεων του... αλλά χτες ανακάλυψα ότι έχω πρόβλημα και απ το PS3...
Επίσης όταν αλλάζω το πρόγραμμα του ενισχυτή από STRAIGHT ή MOVIE σε Music Enhancer (όπου παίζει απ' όλα τα ηχεία τον ίδιο ήχο χωρίς αποκωδικοποίηση) το πρόβλημα εξαφανίζεται.....

Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά?? Κοντεύω να τρελαθώ.... Λέτε να είναι πρόβλημα του ενισχυτή? Ή μήπως έχουν πάθει τπτ τα tweeter των ηχείων???
Αλλά και πάλι γιατί μερικές φορές (σπάνια) φτιάχνει...???

Sorry αν σας κούρασα και ευχαριστώ από τώρα όσους ασχοληθούν κ βοηθήσουν..... -bye-

Μιά πρώτη δική μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να βρίσκεται στον ενισχυτή και όχι στα ηχεία, με βάση αυτά που μας λές.
Δεν μπορεί όταν αλλάζεις πρόγραμμα στον ενισχυτή να σταματάει το πρόβλημα και να επανέρχεται σε συγκεκριμένα προγράμματα.Έγω δεν γνωρίζω κανένα ηχείο που να κάνει σωστά την δουλεια του, επιλέγοντας προγράμματα ενισχυτών!!!

Να τον πάω στο Νάκα για εγγύηση λέτε? Έχετε ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο??

Θα ηχογραφήσω τον θόρυβο με το mic και θα το ανεβάσω σε ένα αρχειάκι αργότερα να μου πείτε αν έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο....

Ρε παιδιά υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται πρόβλημα επειδή δεν υποστηρίζει ο ενισχυτής True HD ήχο???

To .mkv το ένα που έχω σαν reference έχει AC3 Dolby 6ch ήχο....

Το bluray που δοκίμαζα χτες έχει ήχο Dolbu True HD και Dolby Digital... Ότι απ τα 2 και αν επιλέξω τα ίδια ακριβώς παράσιτα κάνει...

Επειδή πήρα τηλ στο Νάκα για εγγύηση και μου είπε ότι μπορεί να είναι ο ήχος True HD και να μην μπορεί να τον παίξει ο AV... (μλκιες δλδ...)

Με τα 6κάναλα AC3 τι παίζει??

Πήρα και πάλι τηλ και μου έδωσαν τον αριθμό απ τα κεντρικά του service... Όποτε more info tomorrow....