Πρόβλημα με ενισχυτή Marantz pm-68 ?

panhassiotis

New member
30 November 2011
48
καλησπερα σε ολους σας! ηθελα λοιπον να ρωτησω κι εγω, κατι που με προβληματιζει τις τελευταιες μερες!εχω τον εν θεματι ενισχυτη και τωρα τελευταια εχω την εντυπωση οτι το ενα ηχειο, (left εξοδος) ακουγεται περισσοτερο απο το αλλο, ή τελος παντων καπως διαφορετικα!! αλλαξα τα ηχεια στην ιδια εξοδο και παλι το ιδιο! αλλαζοντας τα καναλια ομως, παιζει "διαφορετικα" πλεον το αλλο ηχειο! μπορειτε λοιπον να μου πειτε, αν και εφοσον ημουν κατανοητος, αν ισχυει αυτο που ακουω κι τι γινεται στην περιπτωση αυτη? σας ευχαριστω προκαταβολικα!

εχεις τσεκαρει αν με αλλη πηγη κανει το ιδιο?

αν ναι, τοτε ειναι θεμα ενισχυτη. παλια ειχα εναν PM 72 και ηταν μαλλον ευθραυστος ενισχυτης. θυμαμαι μου ειχε κανει κατι τετοια και ειχε χρειαστει να αλλαξω τα τρανζιστορ. επισης ειχα θεμα με το ποτενσιομετρο της εντασης.

λυπαμαι που το λεω αλλα εαν επιβεβαιωθει το προβλημα ισως να μην αξιζει η επισκευη. (τον δικο μου μετα το τελευταιο service τον χαρισα)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!το κανει με οτι πηγη κ αν παιξω κ με ακουστικα δεν το δοκιμασα! Εχω διαβασει κατι για ηλεκτρολυτες νομιζω κ τρανζιστορ, αλλα δεν γνωριζω καποιον μαστορα να τον παω για ενα τσεκαρισμα, εαν αυτο γινεται!

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ενισχυτή Marantz pm-68 ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!το κανει με οτι πηγη κ αν παιξω κ με ακουστικα δεν το δοκιμασα! Εχω διαβασει κατι για ηλεκτρολυτες νομιζω κ τρανζιστορ, αλλα δεν γνωριζω καποιον μαστορα να τον παω για ενα τσεκαρισμα, εαν αυτο γινεται!
Χρειάζεται τσεκάρισμα οπωσδήποτε αν είσαι Αθήνα,σου στέλνω με π.μ τηλέφωνο να κάνεις την δουλειά σου στα σίγουρα και οικονομικά!

καλησπερα σε ολους σας! ηθελα λοιπον να ρωτησω κι εγω, κατι που με προβληματιζει τις τελευταιες μερες!εχω τον εν θεματι ενισχυτη και τωρα τελευταια εχω την εντυπωση οτι το ενα ηχειο, (left εξοδος) ακουγεται περισσοτερο απο το αλλο, ή τελος παντων καπως διαφορετικα!! αλλαξα τα ηχεια στην ιδια εξοδο και παλι το ιδιο! αλλαζοντας τα καναλια ομως, παιζει "διαφορετικα" πλεον το αλλο ηχειο! μπορειτε λοιπον να μου πειτε, αν και εφοσον ημουν κατανοητος, αν ισχυει αυτο που ακουω κι τι γινεται στην περιπτωση αυτη? σας ευχαριστω προκαταβολικα!

Τα ηχεια τα τσεκαρες αν δουλευουν οκ?
Τι εννοεις ακουγονται διαφορετικα?Πως και ποσο διαφορετικα?
Αν αντιστρεψεις τα καλωδια ηχειων στην πλευρα του ενισχυτη παλι παιζει πιο δυνατα το αριστερο ηχειο ?

Τα ηχεια τα τσεκαρες αν δουλευουν οκ?
Τι εννοεις ακουγονται διαφορετικα?Πως και ποσο διαφορετικα?
Αν αντιστρεψεις τα καλωδια ηχειων στην πλευρα του ενισχυτη παλι παιζει πιο δυνατα το αριστερο ηχειο ?

Το θεωρώ λίγο απίθανο νά'χει αντιστρέψει από άγνοια τα καλώδια ηχείων αλλά....ποτέ δεν ξέρεις!

Τα καλωδια ειναι σωστα συνδεδεμενα και ναι, αν αντιστρεψω τα καλωδια στον ενισχυτη, παλι τα ιδια!! Βεβαια υποψιαζομαι οτι επειδη το αριστερο ηχειο που παιζει "δυνατα", ειναι κοντα στον τοιχο, μηπως φταιει αυτο! Παρολα αυτα, θελω να παω τον ενισχυτη για ενα τσεκαρισμα! Περιμενω μηνυμα για το τηλεφωνο φιλε leo1964!!

Καποιος ρε παιδες μια βοηθεια! Πειτε μου κανεναν χριστιανο να τον παω να του ριξει μια ματια, μην πληρωσω καμια περιουσια!!

Λοιπον, πηγα τον ενισχυτη σε καποιον τεχνικο και να τι μου ειπε: αφου τον εβαλε σε ενα φασματογραφο νομιζω, του ´εριξε´ ενα χιλιοκυκλο πρωτα στη μια εξοδο και μετα στην αλλη!! Το αποτελεσμα της μετρησης, ηταν ακριβως το ιδιο!!! Δεν εκανε τιποτα αλλο και με διαβεβαιωσε οτι ο ενισχυτης ειναι αψογος!! Ακουω τα σχολια σας!!

Καποιος ρε παιδες μια βοηθεια! Πειτε μου κανεναν χριστιανο να τον παω να του ριξει μια ματια, μην πληρωσω καμια περιουσια!!

Σου έχω στείλει τα στοιχεία του....χριστιανού