Πρόβλημα με ενισχυτή Marantz SR6004

kimolian

New member
3 September 2010
12
Καλημέρα σε όλους,

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αλλά δεν μπορώ να βρω λύση αλλού.. Εχω τον Marantz SR6004 από το 2011 και οδηγεί τα Focal 826W και 2 Focal Dome για surround. Τελευταία όταν τον άνοιγα έκλεινε μετά από λίγα sec και αναβόσβυνε το φωτάκι.. Αν το άνοιγα πάλι δούλευε κανονικά και για μουσική και για ταινίες (σύνδεση με projector). Για να μην δημιουργηθεί όμως σοβαρό πρόβλημα τον πήγα στην Etyt (αντιπροσωπεία) για service πριν από 3 εβδομάδες. Μετά από έλεγχο μου είπαν ότι έχει κάψει 5 κανάλια (!!!!!) και θα κοστίσει 200-250 η επισκευή. Πως έκαψε 5 όταν έχω συνδεδεμένα μόνο 4??? Δεδομένου ότι δεν θέλω να πάρω νέο ενισχυτή αυτής της κατηγορίας, που έχει κοντά στα 1.000 ευρώ είπα να τον φτιάξουν. Το πρόβλημα ήταν ότι τα 5 αυτά κανάλια έβγαζαν συνεχές ρεύμα στις μετρήσεις. Τώρα μετά από τόσο καιρό μου είπαν ότι αλλαξαν τα transistors (ανταλλακτικά 140 ευρώ ως τώρα) και πως πάλι δεν ανάβει και δεν παίζει και πως πιθανόν να μην φτιάχνεται!!!

Και ρωτάω: δεν υπάρχει άλλη λύση; Είναι δυνατόν ένας τέτοιος ενισχυτής να χαλάει μέσα σε 3 χρόνια και να μην μπορεί να φτιαχτεί??? Να πω εδώ ότι ποτέ δεν τον έχω πιέσει και γενικά παίζω σχετικά χαμηλά..

Μπορείτε να μου προτείνετε τι να κάνω; Σκέφτομαι να στείλω επιστολή στα κεντρικά της εταιρίας στο εξωτερικό..

Καταρχήν δεν καταλάβα πως σου ειπαν ότι έκαψε 5 καναλια όταν εσυ λες ότι επαιζε κανονικα.

Ανεξάρτητα από αυτό, φυσικά και μπορει να έχει κάψει περισσότερα κανάλια από αυτά που ''χρησιμοποιούσες''

Το να μην σου πουν τιμή πριν ξεκινησει η επισκευή αλλα να πηγαινει ''140 μεχρι τωρα και βλεπουμε'' δεν είναι σοβαρό.

Φυσικα και μπορει να χαλάσει (ακομα και πιο γρήγορα από 3 χρονια) και αυτό δεν εχει να κανει τοσο με τη χρηση οσο με την ποιότητα κατασκευης (η οποία πλεον, γενικά στα ηλεκτρονικά, ακόμα και στα πολύ ακριβότερα, είναι χαμηλή).

Ολα φτιάχνονται απλώς πλέον κάποια δεν αξίζει τον κόπο (κοστολογικά).

Μπορει επισης να εχει καει μια πλακετα η επισκευή της οποιας είναι αδυνατη και την οποια η εταιρια δεν εχει σαν ανταλλακτικό (μη σοβαρό μεν - δεν θα μου εκανε ιδιαίτερη εντυπωση δε σε τετοια ''αναλωσιμα'' μηχανάκια)

Δυστηχως φιλε μου τα μηχανακια της εν λογω εταιριας, ενω ειναι πολυ καλα απο αποψη ηχητικης αποδοσης, ειναι "για τα μπαζα" απο θεμα αξιοπιστιας και after sale service. Μου εχουνε χαλασει 2 AV MARANTZ (δεν προκειται να υπαρξει 3ος) και η εταιρια δεν διεθετε τα απαιτουμενα ανταλακτικα ή τα διεθετε κατα παραγγελια σε απαγορευτικη τιμη (δυσαναλογη της αξιας της συσκευης).
Παρεπιπτωντος, ο 1ος AV ενισχυτης που ειχα αγορασει (ΥΑΜΑΗΑ Α5) λειτουργει μετα απο 15 χρονια χρησης αψογα, στον 3ο πλεον κατα σειρα κατοχο του!

Από όσο καταλαβαίνω δεν έχω ελπίδα να φτιαχτεί... Αν δεν βρεθεί τελικά λύση τι προτείνετε για αγορά με όσο γίνεται αξιοπιστία και καλό suport στην Ελλάδα; Denon, Yamaha, κατι άλλο; Πάντως σε Marantz μετά από αυτό ποτέ ξανά! Αν έχετε κάποια οικονομική πρόταση..

@spcav όταν λέω παίζει κανονικά ενοοώ ότι μετά απο μερικές προσπάθειες άνοιγε ο ενισχυτής και έπαιζε κανονικά. Από το service μου είπαν ότι δεν τους ανοίγει καθόλου, όσες προσπάθεις και αν κάνουν (κλείσει μετά από λίγα δευτερόλεπτα).
Τα 140 δεν πρόκειται να τα πληρώσω αν δεν φτιαχτεί. Το κόστος το τρώει η αντιπροσωπεία..

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή Marantz SR6004

Δυστηχως φιλε μου τα μηχανακια της εν λογω εταιριας, ενω ειναι πολυ καλα απο αποψη ηχητικης αποδοσης, ειναι "για τα μπαζα" απο θεμα αξιοπιστιας και after sale service. Μου εχουνε χαλασει 2 AV MARANTZ (δεν προκειται να υπαρξει 3ος) και η εταιρια δεν διεθετε τα απαιτουμενα ανταλακτικα ή τα διεθετε κατα παραγγελια σε απαγορευτικη τιμη (δυσαναλογη της αξιας της συσκευης).
Παρεπιπτωντος, ο 1ος AV ενισχυτης που ειχα αγορασει (ΥΑΜΑΗΑ Α5) λειτουργει μετα απο 15 χρονια χρησης αψογα, στον 3ο πλεον κατα σειρα κατοχο του!

Εγώ είχα τρεις και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ενώ είχα με Pioneer. Οπότε προτείνω να πάρει Marantz και όχι Pioneer :Banane0:

Πέρα από την πλάκα, όταν βλέπω αυτό: 2.6 ohms at 119Hz, και αυτό: Maximum power handling: 220W σκέφτομαι ότι και πολύ άντεξε ο μαραντζάκος.

Φίλε Kimolian, για τη σωστή οδήγηση των ηχείων σου θα χρειαστείς τελικό, ή κάποιον δυνατό A/V. Στους A/V όταν καίγεται κάτι, συνήθως η μπάλα παίρνει πολλά πράγματα. Εφ' όσον πας σε καινούργιο A/V, κοιτάς τον πιο ισχυρό στα χρήματα που διαθέτεις. Μπορεί να σκεφτόμουν κάποιον Pioneer classD. Το θέμα της αξιοπιστίας έχει να κάνει με το failure rate των μηχανημάτων, συνεπώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό αν δεν γνωρίζουμε πόσα μηχανάκια έχουν πάθει βλάβη στις συνολικές πωλήσεις κομματιών.

Σε σχέση με αυτο που ακουγες ως τώρα θα κλαινε τα αφτιά σου.
Δοκιμασε να αγορασεις απο Γερμανια περσινά μντέλα σε προσφορα.
Το 600αρι βεβαια δεν θα το γλιτώσεις.

Απο αξιοπιστία ,μονο για τους yamaha δεν ακους/διαβάζεις κακη κουβέντα και παιζουν και πολύ καλά.

Αλλα αφου τα πραγματα ειναι οπως λεει ο pleo απο πλευρας αντιστασης... αν παρεις μικροτερο μοντελο απο αυτο που ειχες θα εχεις μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που προεκυψαν.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή Marantz SR6004

Εγώ είχα τρεις και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ενώ είχα με Pioneer. Οπότε προτείνω να πάρει Marantz και όχι Pioneer :Banane0:

Πέρα από την πλάκα, όταν βλέπω αυτό: 2.6 ohms at 119Hz, και αυτό: Maximum power handling: 220W σκέφτομαι ότι και πολύ άντεξε ο μαραντζάκος.

Φίλε Kimolian, για τη σωστή οδήγηση των ηχείων σου θα χρειαστείς τελικό, ή κάποιον δυνατό A/V. Στους A/V όταν καίγεται κάτι, συνήθως η μπάλα παίρνει πολλά πράγματα. Εφ' όσον πας σε καινούργιο A/V, κοιτάς τον πιο ισχυρό στα χρήματα που διαθέτεις. Μπορεί να σκεφτόμουν κάποιον Pioneer classD. Το θέμα της αξιοπιστίας έχει να κάνει με το failure rate των μηχανημάτων, συνεπώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό αν δεν γνωρίζουμε πόσα μηχανάκια έχουν πάθει βλάβη στις συνολικές πωλήσεις κομματιών.

Καλημέρα. Το ξέρω ότι χρειάζομαι δυνατό A/V αλλά δεν μπορώ να πάω πάλι στην κατηγορία αυτού που είχα. Σκεφτόμουν λοιπόν αυτούς τους 3:
Denon AVR-X1000
Yamaha RX-V675
Pioneer VSX-923
Σε πολλά sites το rating είναι καλύτερο για τον Yamaha και από όσο γράψαν και άλλοι φαίνεται να έχει καλό service και support στην Ελλάδα που είναι βασικό για εμένα. μετά από ότι μου έτυχε.. Ο Pioneer από την άλλη έχει 2 HDMI outputs που χρειάζομαι για TV & projector..

Απ' ό,τι κατάλαβα ψάχνεις στα 500 ευρώ κάτι. Σου είπα τη γνώμη μου για τα ηχεία σου, από κει και πέρα προχωράς εσύ με δική σου ευθύνη. Στην τιμή που κοιτάς είναι ο Denon AVR-X2000 και όχι ο 1000.

Έχω δοκιμάσει τον 923, τον 3000 και από Yamaha από Aventage και πάνω. Τα πιο πολλά features τα έχει ο 923, τα πιο πολλά DSP τα έχει ο Yamaha. Τα λιγότερα και από τα δύο τα έχει ο Denon. Σαν ήχος σκέτο, μου άρεσε πολύ ο Denon, με ισοστάθμιση ο 923 δεν παίζεται και αν σου αρέσει το παιχνίδι με τα DSP, ο Yamaha είναι αχτύπητος.

Κανένας τους δεν είναι ιδανικός για τα ηχεία σου, επαναλαμβάνω.

Δεν θα αισθανθείς να σου λείπει κάτι με τον 923, θα δεις ότι ο Yamaha είναι ωραίο παιχνίδι και με τον Denon θα αισθανθείς ότι έχεις έναν ενισχυτή που ποντάρει στην ουσία, αφήνοντας τις ευκολίες.
Θα δυσκολευτείς με το MCACC του Pioneer, θα σε εκνευρίσει που ο Yamaha δεν αποθηκεύει ιντερνετικούς σταθμούς ραδιοφώνου παρά μόνο μέσω ιστοσελίδας, και μπορεί ο Denon να σου φανεί σπαρτιάτικος σε σχέση με τους άλλους δύο.

Ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά. :ADFADF1:

Απ' ό,τι κατάλαβα ψάχνεις στα 500 ευρώ κάτι. Σου είπα τη γνώμη μου για τα ηχεία σου, από κει και πέρα προχωράς εσύ με δική σου ευθύνη. Στην τιμή που κοιτάς είναι ο Denon AVR-X2000 και όχι ο 1000.

Έχω δοκιμάσει τον 923, τον 3000 και από Yamaha από Aventage και πάνω. Τα πιο πολλά features τα έχει ο 923, τα πιο πολλά DSP τα έχει ο Yamaha. Τα λιγότερα και από τα δύο τα έχει ο Denon. Σαν ήχος σκέτο, μου άρεσε πολύ ο Denon, με ισοστάθμιση ο 923 δεν παίζεται και αν σου αρέσει το παιχνίδι με τα DSP, ο Yamaha είναι αχτύπητος.

Δεν θα αισθανθείς να σου λείπει κάτι με τον 923, θα δεις ότι ο Yamaha είναι ωραίο παιχνίδι και με τον Denon θα αισθανθείς ότι έχεις έναν ενισχυτή που ποντάρει στην ουσία, αφήνοντας τις ευκολίες.
Θα δυσκολευτείς με το MCACC του Pioneer, θα σε εκνευρίσει που ο Yamaha δεν αποθηκεύει ιντερνετικούς σταθμούς ραδιοφώνου παρά μόνο μέσω ιστοσελίδας, και μπορεί ο Denon να σου φανεί σπαρτιάτικος σε σχέση με τους άλλους δύο.

hahahahahahaha.

Νομίζω με αυτές τις απλές συμβουλές θα πάω προς τον Yamaha.. Βασικό ερώτημα είναι ποια εταιρία απο τις 3 έχει το καλύτερο support στην Ελλάδα. Αργότερα βλέπουμε για έναν τελικό, τώρα όμως δεν έχω τίποτε και απλά τα κοιτάω τα ηχεία μου..

Thanks anyway

Αργότερα βλέπουμε για έναν τελικό, τώρα όμως δεν έχω τίποτε και απλά τα κοιτάω τα ηχεία μου..

Για τελικό θα χρειαστείς κάτι με pre-out που δεν έχει κανένας τους.

Τέλεια... Άρα δεν έχει τελικό αργότερα.. Τώρα να δώσω άλλα 1.000+ για ενισχυτή δεν παίζει οπότε θα βολευτώ με έναν από αυτούς..

2 ενστάσεις:

1. Τo MCACC του Pioneer γιατι να τον δυσκολέψει, δεν καταλαβα. Εγω παντα στο Auto το βαζω, τα κανει όλα μόνο του (και απειρως καλύτερα - όπως λες κι εσυ - από τους άλλους).

2. Αυτά που ακουω μια ζωη για τους Denon ''καλος ηχος χωρις καλούδια'' ποτε δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω σε όσους πέρασαν από το χέρια μου (τα τελευταία 5-6 χρόνια τουλάχιστον - παλια, όλες οι μάρκες είχαν άλλης κλάσης μηχανάκια). Νομίζω ότι είναι ένα ''μαρκετίστικο'' καταλοιπο για να επιζεί η Denon...

Με τον επετειακό A100 που ειχα δοκιμασει σε pure direct stereo και επαιζε το δραμα / του δραματος / ω δραμα (και δεν το ακουσα μονο εγω) και τις φίφα που λέγεται Audyssey ακουω Denon και τρέχω μακρυα...

Στο φιλο, θα προτεινα Yamaha.

Εγώ θα έλεγα pioneer για καλύτερη τροφοδοσία, αν και πάλι είναι επίφοβο.

Μωρε κι εγω Pioneer εχω (λογω της κουρυφαιας ισοστάθμισης)

Αλλά από αξιοπιστία (και κυριως αντιπροσωπεια) αστα καλύτερα....

Αν δεν σε καινε τα 3D κλπ καλούδια και θες πιο πολύ ηχο για stereo, Yamaha.

Η χρήση του είναι για ταινίες μέσω projector και μουσική αλλά γενικά όχι για τρελές εντάσεις.. Το θέμα αντιπροσωπείας με ενδιαφέρει πολύ για αυτό και έλεγα για Yamaha αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν έχουν 2 HDMI outputs που θέλω για TV - projector.
3D δεν έχω και τώρα δεν με ενδιαφέρει γιατί με κουράζει αλλά καλύτερα να υποστηρίζει γιατί στο μέλλον μπορεί να θέλω να αλλάξω τηλεόραση..

Τους παρακάτω τους γνωρίζετε?
http://www.skroutz.gr/s/3997427/Yamaha-RX-S600.html?keyphrase=RX-S600
http://www.skroutz.gr/s/4191640/Pioneer-VSX-S510.html?keyphrase=Pioneer+VSX-S510-K

2 ενστάσεις:

1. Τo MCACC του Pioneer γιατι να τον δυσκολέψει, δεν καταλαβα. Εγω παντα στο Auto το βαζω, τα κανει όλα μόνο του (και απειρως καλύτερα - όπως λες κι εσυ - από τους άλλους).

2. Αυτά που ακουω μια ζωη για τους Denon ''καλος ηχος χωρις καλούδια'' ποτε δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω σε όσους πέρασαν από το χέρια μου (τα τελευταία 5-6 χρόνια τουλάχιστον - παλια, όλες οι μάρκες είχαν άλλης κλάσης μηχανάκια). Νομίζω ότι είναι ένα ''μαρκετίστικο'' καταλοιπο για να επιζεί η Denon...

Με τον επετειακό A100 που ειχα δοκιμασει σε pure direct stereo και επαιζε το δραμα / του δραματος / ω δραμα (και δεν το ακουσα μονο εγω) και τις φίφα που λέγεται Audyssey ακουω Denon και τρέχω μακρυα...

Στο φιλο, θα προτεινα Yamaha.

To MCACC θα τον δυσκολέψει όχι στο auto και full auto, αλλά στο manual, το οποίο είναι πιο ακριβές και επιτρέπει περισσότερες ρυθμίσεις, αν και κατεβαίνοντας μοντέλα αυτό παύει να ισχύει.

Ο 3000 τουλάχιστον που δοκίμασα, για τα λεφτά του (τότε ήταν λίγο παραπάνω) ήταν πολύ καλός. Ένα κλικ πιο σκοτεινός απ' όσο θα ήθελα και ένα κλικ πιο οξύς όταν οι εντάσεις ανέβαιναν, καλύτερος από τον 923 σκέτο χωρίς ισοστάθμιση. Και οι δύο έχουν καλή ισοστάθμιση απλά θεωρώ ότι το MCACC δίνει περισσότερες επιλογές στο χρήστη, εφ' όσον αυτός αποφασίσει να δυσκολευτεί με φίλτρα σε συγκεκριμένες συχνότητες/ηχείο για παράδειγμα.

Μην τους υποτιμάς τους Denon. Δείχνουν καλοί ενισχυτές και ακούγονται καλά. Απλά εδώ προσπαθούμε να δούμε τις προτεραιότητες του φίλου.

Ο χειρότερος ήχος σε pure direct που έχω ακούσει είναι σε pioneer, πιασ' τ' αυγό και κούρευτο.

Εγώ στο φίλο όπως είπα δεν θα πρότεινα κανέναν, αλλά προσπαθώ να δω τι ψάχνει, όσο αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα forum.

SC-LX81 ζητάει 8 κατοστάρικα (διαπραγματεύσιμα),είναι εκθεσιακός,έχει κουτί,
μπορείς να τον δεις,είναι θηριάκι για τα ηχεία σου,έχει 2 hdmi outputs,αποκωδικοποιεί τα hd audio formats,δεν υποστηρίζει 3d και ότι άλλο σε ενδιαφέρει μπορείς να
το μάθεις.Έχει και 6μηνη εγγύηση.
Από κει και πέρα πιστεύω ότι οι Yamaha είναι ενισχυτές που τα κάνουν όλα καλά και δεν θα σε προβληματίσουν αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία με έναν
RX-V663 μεταχειρισμένο που έχω στην κατοχή μου εδώ και 4 χρόνια περίπου.
Αν βρεις και κανα μεταχειρισμένο κομμάτι με pre outs που θεωρώ must καλούδι για να μπορείς να οδηγήσεις ακόμα και με επαγγελματικούς ενισχυτές τα ηχεία σου
θα είσαι κομπλέ!