προβλημα με ενισχυτη

master7

New member
24 August 2006
62
Παιδια γεια σας.εχω εναν ενισχυτη πεντακαναλο philips και οταν δυναμωνω την ενταση σβηνει (STANDBY).Απο οτι εχω καταλαβει υπερθερμενεται και σβηνει για ασφαλεια για να μην καει.Το προβλημα ειναι οτι ζεστενεται αμεσως σχεδον,δηλαδη μετα απο μιση ωρα το πολυ μουσικη η ταινιες.Ειναι φυσιολογικο αυτο η παει για μαστορα?Να πω επισης οτι απο πανω που ειναι οι γρυλλιες εχει αρκετο χωρο μεσα στο επιπλο.

Ειναι φανερο οτι υπαρχει ενα θεματακι, αλλα για πες μας ποιος ενισχυτης ειναι με τι προδιαγραφες? Ποσα και τι ηχεια εχεις συνδεσει? Πως εχεις ορισει τα ηχεια σου?

Μάλλον ο fr996.
Αποσύνδεσε όλα τα ηχεία και δες αν κάνει το ίδιο.
Μετά σύνδεσε σε μία έξοδο ένα ένα τα ηχεία για βρεις το προβληματικό.
Το κύκλωμα προστασίας του είναι πολύ ευαίσθητο.
Μια μικρή διαρροή στο κρος είναι αρκετή για να τον ρίξει.
Μου έχει τύχει με το συγκεκριμένο μηχάνημα και το έκανε ακόμα και με τα κρος στήν έξοδο χωρίς καθόλου μεγάφωνα.
Το ίδιο ακριβώς έκανε και με το κεντρικό της jbl ec30 το οποίο σε άλλους ενισχυτές δεν δημιουργούσε πρόβλημα.

ρε παιδια τι ρευματα να βγαλει ο φιλιπς
εδω σβηνουν αλλοι και αλλοι ο φιλιπς φταιει

Με κάποια ηχεία πέφτει αδικαιολόγητα απο πολύ χαμηλές εντάσεις.
Ειναι πάντως απο τα ποιο τίμια μηχανάκια.

Μηπως φταιει η πηγη? Ειχα πολυ παλια στον ενισχυτη (sony 445) συνδεμενο το πρωτο dvd player της philips, οποτε ειχε εφε η ταινια εμπαινε σε protect ο ενισχυτης!!! Μετα απο πολλες δοκιμες με αλλα player (sony, pioneer) αποδειχθηκε οτι το philips εστελνε παραπανω ρευμα (ή κατι τετοιο)!